En az altı ay anne sütü emmemiş hayvandan lezzetli döner olmaz

Bayramoğlu Döner ve Lezzet Co.’nun kurucu başustası Serkan Mutlu, Etiler’de kendi yerini açtı. İşte dönere adanmış bir hayattan tabaklara sızanlar...

Haberin Devamı

Nasıl başladı bu dönercilik macerası?

 

- Çocuk denilebilecek yaşta... Ömrüm hayran hayran döner ustalarını seyretmekle geçti. Bu uğurda okuldan bile vazgeçtim. İşten arta kalan zamanlarda et kombinelerini geziyordum. Hangi hayvan iyidir, nasıl kesilirse daha lezzetli olur... Döner ekipmanları yapan yerleri dolaşıyordum. Kendi çizimlerimi gösterip “Böyle yapsanıza” diyordum. 

 

Emeklerin karşılığı ne zaman geldi?

 

- Galiba Nişantaşı’ndaki Lezzet Co’da odun ateşiyle döneri birleştirince... Bu teknikle ağır ağır pişirdiğim et hem daha lezzetli oldu hem de hazmı kolaydı. O sıralarda adım duyulmaya başladı. Sonra Kavacık’taki Bayramoğlu’na kurucu başusta olarak geçtim. 

 

Haberin Devamı

Neden ayrıldınız?

 

- En başından beri hayalim, bir gün kendi yerimi açmaktı. İmkân olunca tereddüt etmedim. Şimdi Bahçelievler, Dubai, Azerbaycan ve Suudi Arabistan şubeleri geliyor.

 

 Kaç çeşit döner yapıyorsunuz?

 

 - Beğendili, çökertmeli, altı ezmeli, kekikli tombik, pilav üstü ve iskender... 

 

 

 

MÜKEMMEL DÖNER NASIL OLMALI?

 

 

Etinin Trakya ya da Balıkesir olması yetmez. İlçesi bile önemli. Benimki Karapınar kıvırcık merinosu. Kuyrukyağı ve kıyma yasak! 

 

Etin yüzde 35’i kuzu, yüzde 65’i dana olacak. Daha yağlı olan sırt kısımlarını kullanmayacaksınız. Yavruyken en az altı ay anne sütü emmiş olacak. 

 

Genç hayvan makbul değil. Etinin lezzetli olması için 2 yaşında olacak. Saman ve çimen yerse eti esmer olur. Yonca, nane ve kekikle beslenecek. 

 

Haberin Devamı

Biraz zor olduğu için herkes yapamıyor ama kare kesim de önemli. Yuvarlak dönerde her yer eşit pişmiyor. Ne kadar ince keserseniz o kadar iyi. 

 

Lavaşınızı odun fırınında kendiniz yapacaksınız. Mümkünse sarı buğday unu kullanacaksınız ki daha sağlıklı ve ince olsun.

 

Personelinize iyi bakacaksınız. Mutlu ve güleç olacak ki o da müşterinize iyi bakacak. Elleri kesilmesin diye çelik eldivenle çalıştırıyorum.  

 

DERSAADET’TE YAŞIYORSUN PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?

 

- Gayrettepe Metrosu’nda ‘Sessizlik’te Diyalog’ sergisi açıldığını...İşitme engelli rehberlerin bir saatte temel işaret dili öğrettiğini... 

 

- Sirkeci’deki Hodjapasha Kültür Merkezi’nde ‘Dansın Dili’ gösterisi yapılacağını...Çayda çıra, zenne gibi dansların 360 derece video mapping’le sergileneceğini...

 

50 TL

 

Haberin Devamı

Ozan Doğulu’nun İzmir Yenifoça’daki Mambo Beach’te bugün vereceği partiye giriş ücreti

 

DENİZLE MEHTAP SORDULAR SENİ

 

- Çeşme günlüğü...Şifne Aqua yenilendi. Pamukkale görüntüsü gitti, Buddha Bar tarzı mükemmel bir happy hour ve after party alanı geldi... Gidiniz, yüzünüz, dans ediniz! 

 

- Bodrum günlüğü...Asmalımecit’teki Off Pera Gümüşlük’te çok şirin, beach’imsi bir yazlık açtı: Off Gümüşlük... Gidiniz, takılınız, keyif yapınız!

 

- Marmaris günlüğü... İçmeler’deki Elit World oteli bu yıl sadece 16 yaşından büyükleri alma kararı aldı... Gidiniz, kalınız, kafa dinleyiniz!

 

YENİLERDEN YENİ BEĞEN

 

BEYOĞLU’NDA NÖBETÇİ KEBAPÇI 

 

4’ten 4’e Ocakbaşı sabah dörde kadar açık. Çarşambaları ‘acılı geceler’ düzenliyorlar. (0212) 251 74 91

 

Haberin Devamı

KURTULUŞ’TA ZEYTİNYAĞI BARI

 

Bomontiada’daki Delimonti’de Türkiye’nin her yerinden zeytinyağları getirildi. Seç seç kullan! (0212) 296 29 29

 

BU AKŞAM SEN NEREDESİN?

 

Cem Adrian Ankara Armada AVM’de, Şebnem Ferah Harbiye Açıkhava’da, Hande Yener Çeşme Donna Sebastian Beach’te, Pilli Bebek Kadıköy Dorock’ta, Beethoven Akademi Orkestrası Levent İş Sanat’ta, Ceylan Ertem Mersin Hayal Kahvesi’nde... 

Yazarın Tüm Yazıları