Çeşme 2021: Yeni sezondan öne çıkanlar

Geçen hafta Çeşme-Alaçatı’nın belki de pandemi nedeniyle değişen eğlence döngüsünden ve bunun öncülerinden bahsetmiştik. Bu hafta diğer notlarla devam ediyoruz.

Haberin Devamı

EN TAZE KEŞİF:

Ildırı Köyü’ndeki See Me. Kendi bostanlarından ürünleriyle beş günde bir menü yeniliyorlar. Gizlicik, kuytucuk bir bahçe içinde.

EN COOL KİTLE:

Geçen yazki gibi Momo Beach. Selfie çeken çok az, insanların plaj kıyafetleri bile iç açıyor. Düşünün, Peru mutfağı sunuyorlar.
Çeşme 2021: Yeni sezondan öne çıkanlar
Bana göre Çeşme’nin en cool kitlesi bu sene de Momo Beach’te...

EN ‘CANLI’ ORTAM:

Uniq’teki Melanj. Yaz boyu Defne Samyeli, Mehmet Erdem, Oğuzhan Koç gibi isimler sahneye çıkacak.

EN SAKİN BEACH:

Girince “Böyle bir yer mi var” diyorsunuz. Palmiyeler falan. Alaçatı’daki Dokuzbuçuk Restoran’ın Altınkum’daki yeni beach’i. Menü bir beach için şaşırtıcı. Doğa ve kum sevenler için.

Haberin Devamı

EN KOMŞU LEZZETLER:

Beyaz masa-sandalye ve tabaklarda Yunan şef  Stathis Dapiapis’in hazırladığı bildik tatlar, komşu dokunuşlar, sürpriz farklar... Elias Restoran.

EN ‘CAZ’İP MEKÂN:

Köyiçi’ndeki Tektekçi, Korto olup İstanbul Kuruçeşme’de şube açtı bile. İlginç bir karışım: Caz performansları ve envai çeşit kokteyl.
Çeşme 2021: Yeni sezondan öne çıkanlar
EN KONUŞULAN ORTAM:

Geçen hafta geniş yazmıştım, Cherie’nin sabah kahvaltıdan gece kulübüne uzanan, ‘all day dining’  halleri...
Çeşme 2021: Yeni sezondan öne çıkanlar
EN ETOBUR OBASI:

Cabbar. Sörf alanına tepeden bakan dev terasta İstanbul’dan miras lezzetli etler. Yüzde 15-20 daha pahalı. Yüksek topuk. Gece eller havaya.

EN 20-25 YAŞ:

Gerçi “Neresi öyle değil ki” diyeceksiniz ama Çark Plajı’ndaki veranda sektirmiyor. Yaş 25, trend 40 göstermek. Kumda stilettoyla bata çıka dolaşırken 90’lar Türkçe, ezbere “İşşte kuzu kuzu geldim” söylüyorlar. 

EN İYİ PİZZA:

Reisdere’deki Kolburano’s. Kışın serin havalarda da çok zevkli. Şömine başındasınız. Fırın köşede. Bir İtalyan ailesinin çiftlik evine misafir olmuşsunuz gibi. Her şey ahşap. Lezzetler şahane.
Çeşme 2021: Yeni sezondan öne çıkanlar
EN İYİ DONDURMA:

Haberin Devamı

Alaçatı, Hacımemiş Mahallesi’ndeki Dondurmino. Önündeki dar banka sıkışmaca...

UNIQ’İN HER KAPISINDA AYRI KUYRUK

Hem yerel halk hem de yerel yönetim artık Alaçatı merkezde yüksek sesli eğlenceye geçit vermemekte kararlı. Köyiçi bölgesinde sadece Hamam, Cahide ve Limon kaldı bu konseptte çalışan. Ve gürültüsüz meyhaneler.

Çeşme 2021: Yeni sezondan öne çıkanlar
Onun dışında bütün eğlence ve konser mekânları köy dışındaki Uniq alanında artık: Esnaf (pazartesileri etnik müzik yapıyor), Sommer Klein (Yandaki eski Madeo Beach’i alarak iyice devasalaşan elektronik kitle alanı ama salgın önlemlerinden dolayı partilerine erken başlayıp gece yarısı balkabağı oluyor), Gang, Jolly Joker,  Zilly Kafe Pi...

 

Haberin Devamı

BU AKŞAM SEN NEREDESİN?

Cumartesi ateşi

O kadar uzun zaman olmuştu ki cumartesi akşamı şöyle cıvıl cıvıl bir tablo görmeyeli. Türkiye’nin farklı şehirlerinde her zevkten,
her dinleyiciye konserler... Seyircilere bol eğlenceler, güzel vakitler tabii. Ama daha önemlisi, sahnedeki müzisyenlere bol kazançlar,
geçmiş olsunlar, hızlı telafiler...
Çeşme 2021: Yeni sezondan öne çıkanlar
Işın Karaca İzmir Echo Performance’ta, Bulutsuzluk Özlemi Kadıköy Dorock XL’ta, Ayta Sözeri Çeşme Hayal Kahvesi’nde, Bülent Ortaçgil Atakent Hayal Kahvesi’nde, Gülşen Mersin Jolly Joker’de, Cem Adrian Fethiye Cafe Park’ta, Yıldız Tilbe Bodrum Antik Tiyatro’da, Mabel Matiz Datça Açıkhava Tiyatrosu’nda, Sertab Erener Marmaris Amfitiyatro’da, Candan Erçetin Kuşadası Altın Güvercin’de, Retrobüs Çorlu Pikap Tiyatro’da, Sena Şener İzmir Humans Urla’da...

 

Haberin Devamı

DERSAADET’TE YAŞIYORSUN

peki bunları biliyor musun?

2013’te emekliye ayrılan bir Şehir Hatları gemisinin Vapeur Magique adıyla gezi gemisine dönüştürüldüğünü...

Sabahları 9.45 ve 12.45’te kişi başı 160 liraya iki saatlik kahvaltılı tur, akşamları 16.00’da yemekli Boğaz turu yaptıklarını...

Gayrettepe Metrosu’ndaki Turkcell Diyalog Müzesi’nde işitme engelli rehberler tarafından ‘Sessizlik’te Diyalog’ iletişimi öğretileceğini... 30 lira.

Bir saatlik deneyimde sözsüz iletişimi keşfedeceğinizi... Ben bunun görme engelli versiyonuna katılmıştım, çok etkileyiciydi.

200 TL

Yarın 13.00’te Veliefendi Kahve Dünyası’nda yapılacak çikolata atölyesine katılım ücreti... Kahveli, trüflü, tablet, sıcak gibi çeşitlerini öğreniyorsunuz, sonra paket ettirip sevdiklerinize bayram hediyesi olarak veriyorsunuz.

Yazarın Tüm Yazıları