Cadde’nin 4 yenisi

Bağdat Caddesi boyunca yeni mekânlar sıralanmaya başladı. İsteyene canlı müzik, isteyene fine dining... Mesela Rruga’da eğlence, yemek ve etkinlik bir arada, perşembe geceleri Türkçe müzik eşliğinde eller havaya...

Haberin Devamı

Cadde’nin 4 yenisiRruga, farklı dillerde ‘cadde’ anlamına geliyor. Bu yüzden Cadde’nin Suadiye kısmında açılan Rruga’nın duvarlarını da dünyanın ışıklandırılan ilk caddesi olarak bilinen Antakya’daki Kurtuluş (Antik ismiyle Herod) Caddesi’nden esinlenerek yapılmış mitolojik figürler süslüyor.

Yeme-içme ve eğlence için ayrı, etkinlikler için ayrı bölümü var. Restoran-bar kısmı samimi bir ortamda ama ferah masalarda oturabilecek şekilde tasarlanmış. Barın önünde dans etmek için hayli geniş bir alan bırakılmış. Yemek servisini masalara olduğu gibi bara da alabiliyorsunuz. Mutfak 12.30’da öğle servisiyle açılıyor, 22.30’da kapanıyor. Kafa karıştırmayan sade bir Akdeniz menüsü oluşturmuşlar. Pulled beef pizza (tam bir etobur rüyası, tiftiklenmiş bol kepçe dana etiyle yapılıyor) 240, levrek tost (balık arası garnitür) 280 lira. Vegan ve vejetaryenler için ıspanak salatası (180 lira) gibi seçenekler koymuşlar. 

Haberin Devamı

Barmeni Mehmet (Topal) kokteyllerde iddialı. Köz patlıcanlı Burry ve bezelye püresiyle yapılan Rruga Garden gibi kokteyllere 240 lira istiyor. Cuma-cumartesi geceleri de disco, funk, pop tarzında Türkçe-yabancı karışık DJ performansı var. Perşembeleri 90’lar Türkçe gecesi. Müzik 21.00’de başlıyor, gece 1.00-2.00’ye kadar eller havaya...

Mekânın etkinlik alanındaysa sahneye bakan büyük oturma grupları ve uzun grup masalarıyla evin salonu hissi yaratılmış. Yemek-içki eşleşmeleri, kokteyl atölyeleri, yazar buluşmaları gibi etkinlikler oluyor. Mesela çarşamba akşamı komedyenler Muzaffer Aksoy
ve Berkant Priştine arka arkaya stand up gösterisi yapacak. Bu gibi şeyleri @rruga.istanbul Instagram hesabından takip edebilirsiniz. 

Rruga’nın bu bölümü pazarlarıysa çocuklara ait. ‘Herkes İçin Pazar’ mottosuyla çocuklar sihirbaz gösterileri ve kukla şovlarla eğlenirken aileler restoran kısmında keyif yapıyor.

BUNLAR DA VAR

Rise n’ Fall: Alaçatılı kulüp birkaç ay önce Suadiye Otel’de şube açtı. Çarşambadan pazara Bendeniz, Çelik, Murat Dalkılıç gibi isimler sahneye çıkıyor. Stant düzeninde.

Haberin Devamı

Cadde’nin 4 yenisi

Artois: Caddebostan Kültür Merkezi’nin (CKM) hemen yanındaki Artois’da zengin bir kahvaltı menüsü ve şef Hazer Amani’nin danışmanlığında gurme lezzetler var. CKM’deki etkinlikler öncesi buluşma yeri.

Joker: Beşiktaş ve Nişantaşı’ndan bildiğimiz Joker No:5 ve Joker No:19, aynı DJ’li fine dining
konseptle çok yakında Caddebostan’da da yeni bir şube açmaya hazırlanıyor.

Dersaadet’te yaşıyorsun, peki bunları biliyor musun?

Bob Marley’in 78’inci doğum gününün bu akşam Babylon Bomonti’de yapılacak bir partiyle kutlanacağını...

Girişin 150 lira olduğu gecede reggae grubu Sattas ve DJ’ler olacağını... (0212) 334 01 90

Bugün 17.00’de Bakırköy’de Erc Atölye’de kişi başı 250 liraya bir ebru workshop’u düzenleneceğini...

Haberin Devamı

Lale figürünün öğretileceği kursların şubat boyunca her cumartesi devam edeceğini... (0212) 243 64 20

Bugün 9.00’da Çemberlitaş Anıtı’ndan başlayarak kulaklık sistemli bir Kapalıçarşı turu yapılacağını...

675 liralık tura sabah çay-poğaça ve Havuzlu Restaurant’da öğle yemeğinin dahil olduğunu... (0850) 303 50 90

80 LİRA

Yarın akşam 23.30’da İzmir, Bornova Qm’deki üniversite partisi Question Mark’a giriş ücreti...
Bu ücrete bir içecek dahil. (0542) 649 17 87

 

Yazarın Tüm Yazıları