Ayvansaray’da bir tatlı huzur

Tarihi semtte, tarihi binalarla çevrili Anemas Inn Hotel & Cafe gözden uzak, sakin zamanlar için son derece keyifli bir soluklanma noktası.

Haberin Devamı

Sadece kalmak için değil, sakin kafesinde soluklanmak, çay içip kitap okumak için de güzel bir yer. Çay 3, Türk kahvesi 7, ızgara köfte 20 lira.

Ayvansaray’da bir tatlı huzur

Anemas Inn, Ayvansaray’da Anemas Zindanları’na komşu. (0532) 276 50 60.

Anemas Inn’den bahsediyorum. Eminönü Ayvansaray’da, ikisi ahşap dört binanın birleşiminden oluşan, iç içe avluları, teraslarıyla şirin mi şirin bir butik otel. Teraslarından ve odalarından Haliç ve köprü manzarası görülüyor; bu tarihi semtte yeşillikler içinde, huzur dolu bir mekân.

Toplam 34 odası var. Bu odalarda ağırlıkla İstanbul’da okuyan yabancı öğrenciler ve ressamlar kalıyor. Çünkü otelde zaman zaman Türk ve yabancı ressamların karma sergileri yapılıyor. Sergilerin sonuncusu henüz bitti. Sergi için otelde kalan dokuz ressam da ülkelerine geri döndü.

Haberin Devamı

Otel tepede olduğu için püfür püfür de esiyor. Davet ve toplantılar için 100 kişilik açık-kapalı bir terası da var. Yakında bu terasa direkt çıkacak bir asansör yapmayı da planlıyorlar.

Ayvansaray’da bir tatlı huzur

Gitmişken bunu da görün

ATÖLYE KAFASI

Balat sahilinde görmeniz gereken yerlerden biri de burası. Kendilerine ‘tahtası eksiklerin atölyesi’ diyorlar. Hem kafe, hem kahve dükkânı, hem tasarım atölyesi hem de etkinlik mekânı. Oturduğunuz sandalyeden, çay sunumlarına kadar her şey satılık. (0212) 528 00 60

Ayvansaray’da bir tatlı huzur

Dünyanın en iyi kadın DJ’lerinden Lübnanlı Nicole Moudaber de festivalde olacak.

5 sahnede 60 saat boyunca 100 yerli-yabancı DJ

İstanbul’da yazın festivali için geri sayım başladı. Kilyos’taki Suma Beach cumadan itibaren ‘Big Burn İstanbul’u ağırlayacak.

ixon, Luciano, Loco Dice, Richie Hawtin, Nicole Moudaber, Nu, Acid Pauli, Bedouin... Dünya elektronik müzik sahnesinin devleri. Aksak, Ali Gültekin, Ali Efe Dinç, Birol Giray, Can Tanca, Cervus, Cure-Shot, Ferhat Albayrak, Orkun Bozdemir, Procombo, Tangun... Kabinlerin yerli efendileri.

Haberin Devamı

Hepsi ve daha 81 tanesi cumadan itibaren Kilyos’ta buluşuyor; üç gün, beş sahnede 60 saat boyunca müzik yapacak. ‘Big Burn İstanbul’ şehirde kalanlar için yazın en sıkı elektronik festivali. Biletler 199 liradan
başlıyor. www.biletix.com

Ayvansaray’da bir tatlı huzur

Dersaadet’te yaşıyorsun pekİ bunları biliyor musun?

Büyükada’daki Yada Beach Club’ın hayvanları da kabul ettiğini...

Deniz-kum-güneş keyfinizi kedi ‘ya da’ köpeğinizle çıkarabileceğinizi...

Zorlu PSM’de ücretsiz açık hava operası gösterildiğini...

Aix-en-Provence Festivali’nin 22 Temmuz’a kadar dev ekranda olduğunu...

CUMARTESİ ATEŞİ

Bu akşam sen neredesin?

Kurban Kadıköy Dorock’ta, Gülşen veOzan Doğulu Çeşme Nomads’ta, Can Gox Kocaeli Hayal Kahvesi’nde, Suat Ateşdağlı Bodrum Posh’ta, Ferhat Göçer Balıkesir Altınkum’da, Deniz Tekin Kadıköy Kadıköysahne’de...

Yazarın Tüm Yazıları