Akşama kadar Reana, akşam olunca Mânâ

Bodrum’a gitmeye niyeti olup da aşırı kalabalık ve fahiş fiyatlardan hoşlanmayanlar için Göltürkbükü’nden bir ikili: Reana Beach ile Mânâ Meyhane. Biri biterken öbürü açılıyor, insanlar birinden diğerine sahilden yürüyerek geçiyor.

Haberin Devamı

Akşama kadar Reana, akşam olunca Mânâ

Gölköy’deki Reana Beach bu sene serviste biraz ‘yaz başı şaşkınlığı’ yaşıyor ama hallolur bir-iki haftaya. Onun dışında yemekleri, müziği, dekoru oturmuş bir müessese. Her yeri, yerleri bile beyaza boyamışlar, palmiyeler falan adalardaki butik Yunan beach’lerini andırıyor. Restoran bahçe kısmında. Güzel bahçesi gibi kocaman da bir iskelesi var. Nedense iskeleye yiyecek servisi yapmıyorlar. Halbuki denizden mis gibi rüzgâr alıyor.

Göltürkbükü’ndeki diğer meşhur yerlerin bir tık altında fiyatlar... Üç kişi 500 lira hesap ödedik ama çok abarttığımız için: Kocaman bir ara sıcak tabağı, köfteler, mezeler üzerine kokteyller, çaylar, kahveler... Deniz ne sıcak ne soğuk. Ama “Suya ille de kumdan gireceğim” diyenlerdenseniz çok sevmeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

TENCERE-KAPAK OLDU

Müşteriler çoğunlukla genç ve orta yaşlı insanlar. Çocuk çok az. Eğer giderseniz, iskelede sürekli neşeli kahkahalar atan, sarışın bir hanımla karşılaşma ihtimaliniz yüksek. Kendisi mekânın her günkü müdavimlerinden Vildan Karamahmutoğlu. Eski Kolombiya Fahri Büyükelçimiz.

Denk gelirseniz, mutlaka bir “Merhaba” deyip tanışın, Kolombiya gibi mafyöz bir ülkeye kızıyla bir başına gidiş maceralarını dinleyin.

Reana zaten geçen yıldan da cepte vardı. Bu sene burayı günlük bir paket program haline getirense hemen yandaki Faros Otel’in sahiline Karaköy’ün meşhur meyhanesi Mânâ’nın açılması oldu. Mânâcılar burayı saat 18.00’den sonra devralıyor. Yani tam Reana ufak ufak akşam moduna geçerken... Birinden kalkan, sahilde çok kısa bir yürüyüşten sonra diğerindeki masada yerini almış oluyor. Güneş soldaki yüksek dağın arkasında erken kaybolduğu için o saatte de gitseniz, gözünüzü almıyor. Sonra gelsin pastırma turşusu, tarama, lakerda, acılı ve fıstıklı mutabbel (menüye bakıyorum, soğuklar 20-58 lira)... Ot kavurma, bamya kızartma, ahtapot tandır, kalamar tava (sıcaklar 36-86 lira)... Hâlâ yeriniz kaldıysa: Levrek ızgara, dana antrikot, kuzu pirzola (62-90 lira)... Bu yazın Göltürkbükü ortalamasına göre makul. Yazlık mekânda 30 çeşitlik de rakı kavı oluşturmuşlar. 

Haberin Devamı

Bu lezzetlerin İstanbul’daki meraklıları arasında Ayşegül Dinçkök, İlber Ortaylı, Birce Akalay, Mehmet Turgut, Ozan Doğulu gibi isimler var. Mânâ’nın Bodrum’da şubesi açılınca buraya da gitmeye başladılar. Şimdilik muhabbet saat 9 dedi mi bitiyor. Gözler heyecanla normalleşmenin yeniden başlayacağı 1 Temmuz ve sonrasında...

DERSAADET’TE YAŞIYORSUN, PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?

- Kemerburgaz Kent Ormanı’ndaki Pet Festivali’nin ikinci gününün sürdüğünü...
Hayvan dostunuzla gidip Ceylan Ertem dinleyebileceğinizi (Biletix, 33.5 lira)... 

Akşama kadar Reana, akşam olunca Mânâ

- 30 Haziran Çarşamba günü Sait Halim Paşa Yalısı’nda yoga atölyesi yapılacağını...
‘Boğaz’da Yoga’ etkinliğine katılım bedelinin kişi başı 110 lira olduğunu...

Haberin Devamı

- Bugün 16.00’da Maslak’taki MSA’da bir cupcake kursu düzenlendiğini...
Dört saatlik kursta rengârenk cupcake’ler yapmanın 280 lira olduğunu...

- Robert De Niro’nun dünyaca ünlü restoranı Nobu’nun İstanbul’a geldiğini...
1 Temmuz’da Süzer Plaza’da açılacak lüks restoranın iki katlı olacağını...

48 MİLYON: 8 yıl önce kurulan BiTaksi’de şu ana kadar yapılan toplam yolculuk sayısı...

Yazarın Tüm Yazıları