“Açar” soyadı açmazı

Bazen iki çarpı iki dört etmeyebilir, tek bir doğru olmayabilir. Kayahan’ın kızı Beste Açar’la eski eşi İpek Açar Kömürcü arasında yaşananlar da biraz onun gibi. Beste Hanım, İpek Hanım’ın artık babasının soyadını kullanmamasını istiyor.

Haberin Devamı

KIZI HAKLI ÇÜNKÜ:
İpek Hanım, eşinin vefatından 4 yıl sonra yeni bir evlilik yaptı. Artık yeni eşinin soyadını alması gerekirken neden hâlâ “Açar”ı kullanmaya devam ediyor?

ESKİ EŞİ HAKLI ÇÜNKÜ:
Biri ölünce geride kalanlar hayatlarına devam etmek zorunda. Tekrar evlenmesi kadar doğal bir şey yok. Ama bu, geçmişte yaşananların silinmesi anlamına gelmez ki.

KIZI HAKLI ÇÜNKÜ:
Sadece soyadını kullanmaya devam etse iyi. Ama sonuna yeni eşinin soyadı “Kömürcü” eklendi. “Aynı isimde iki kocanın soyadları yan yana” gibi tuhaf bir durum ortaya çıktı.

ESKİ EŞİ HAKLI ÇÜNKÜ:
Kayahan ile evlendiklerinde henüz 23 yaşındaydı. Bütün kariyerini Kayahan’ın kanatlarının altında bu soyadıyla oluşturdu. Sonra tekrar evlendi diye bu markadan neden vazgeçsin?

KIZI HAKLI ÇÜNKÜ:
“Kayahan’ın da isteği bu yönde olurdu” diyor. Babasının mezarı başından yaptığı paylaşımda “Babam için yazıyorum bunları. Onu yakından tanıyan herkes anlayacaktır” diye yazdı.

ESKİ EŞİ HAKLI ÇÜNKÜ:
16 yıl evli kaldılar. Çocuğunun babası. Herhalde kızı kadar o da yakından tanımıştır Kayahan’ı. Ne isteyip neyi istemeyeceğini, başkaları kadar o da bellemiştir onca senede.

KIZI HAKLI ÇÜNKÜ:
Yakından falan tanımaya gerek yok. Biz uzaktan tanıyan hayranları bile Kayahan’ın böyle bir duruma asla rıza göstermeyeceğini bilir. Rahmetli gerekirse kendi soyadını değiştirirdi...

Haberin Devamı

Çocuksuz mekân tartışması

Çocuğuyla restorana alınmayan bir anne Twitter’dan isyan etti: “Konsept gereği çocuk kabul etmiyoruz ne demek!”
Olay sadece restoranla bitmiyor.
Güneyde çocuk kabul etmeyen beach’ler falan da var.
Aynı şekilde otellerde çocukların alınmadığı bölümler...
Bence ikisi de olmalı. Ebeveynler de sakince bir yemek yemek isteyene saygı göstermeli.
Adam belki evlenme teklif edecek...
Yahut bütün bir sene çalışıp 3 gün tatil yapacak.
Onun hakkı değil mi plajda gürültüden uzak kitabını okumak?
Orkun Ün ve Cihan Şensözlü dün enine boyuna tartıştılar meseleyi Kelebek’te.
Naçizane benim de üç küçük notum olacak...
∆ ANNEYE:
Bir mekâna alınmamakla dünyanın sonu gelmez. Ohoo... Biz ne gerekçelerle, nerelerin kapısından içeri alınmadık. Kimimiz damsız, kimimiz “yeterince zengin” göstermediğimiz için. Hiçbir şey olmuyor, yan dükkâna oturuyorsunuz, olup bitiyor.
∆ MEKÂNA:
Bu kapıdan geri çevirmeler bazen hakikaten onur kırıcı, insanı kötü hissettiren bir hâl alıyor. “Çocuk almıyoruz” yerine “Burası çocuklar için uygun bir yer değil” gibi karşı tarafı daha iyi hissettiren bir tavır sergilenebilir.
∆ ÇOCUĞA:
Yavrum söyle annene, seni sıkıcı büyüklerin oturduğu bir yerdense yaşıtlarınla sosyalleşebileceğin, rahatça koşturup, bağırıp çağırabileceğin bir yere götürsün. Hele çocuk parkı falan da varsa tadından yenmez...

Haberin Devamı

Sen ne güzel bir insansın

Olimpiyat şampiyonumuz boksör Busenaz Sürmeneli dükkânına gelince, hesap fişinin üstüne “Sen Tokyo’da vurduğun son yumrukla hesabı ödedin” yazıp para almayan Trabzonlu pideci... Sosyal medyada paylaşılan fişin üzerinde Terminal Unlu Gıda ve Abdülkadir Bektaş yazıyor.

Aleyna Tilki’nin yersiz kıyaslaması

Yeni single’ının tanıtımı için bir robotla evlenen Aleyna Tilki, bu mesele sorulunca olayı nedense Tarkan’a bağlamış: “Tarkan’ın her şarkısı tutuyor mu?”
Böyle bir kıyaslama ne kadar erken ve ergen.
Çünkü aradaki fark sadece yaş değil, birkaç fırın ekmek.
Sen daha pide kuyruğunda beklerken Tarkan çoktan Tarkan’dı.

 

Yazarın Tüm Yazıları