VİRÜSE GÖRE GAZETECİLİK

Koronavirüs birçok sektörü değiştirdi. Sadece sektörler değil insan ilişkileri bile dijitalleşti.

Haberin Devamı

Her gün gördüğümüz, çay, kahve içtiğimiz dostlarımızla sanal görüşmeler yapmaya başladık.
İşte tam da böyle bir ortamda Hürriyet de kendi içinde koşullara ayak uydurdu ve okuyucusuna daha fazla ulaşabilmek adına yeniliklerle karşımıza çıktı.

Bu yeniliklerden biri de meslektaşım Fulya Soybaş’ın YouTube’da hazırlayıp sunduğu Hürriyet Bizimle programı oldu.
Bana göre konuları ve konukları ile son derece iyi düşünülmüş bir proje. Neden böyle diyorum?
Çünkü pandeminin oluşturduğu koşullar içinde doğru bilgi içeren, kaliteli zaman geçirebileceğimiz programlara çok ihtiyacımız var.

Fulya’nın konuklarına bakınca zaten hem bilgiyi, hem eğlenceyi aynı anda alabileceğinizi görüyorsunuz.
Konular güncel daha önemlisi sunum son derece pozitif. Saatlerce süren bol tartışmalı televizyon programlarının alternatifi.
O yüzden pandemi sona erse de umarım ‘Hürriyet Bizimle’ Fulya Soybaş’la devam eder...

KÖK ÖDÜLERİ BU KENTİN DEĞERİ

Haberin Devamı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) bir kent geleneği haline gelen geleneksel ödül töreni, 2020 yılına kadar kurum üyelerine ve onların yıl içinde yarattıkları finansal verilerine odaklanıyordu. Kuruluş yıl dönümünde ise daha çok ATSO özelinde plaket ve ödüller veriliyordu.


DAHA BÜYÜK GURUR VAR MI?
Sonra bu sistem vizyoner bir kararla baştan aşağı değişti ve Kente Önem Katanlar çatısı altında yeniden doğdu. Tam bir sosyal sorumluluk projesi haline geldi. İyi ki de böyle oldu. Hem kent kazandı hem de kentli. 2020 yılında Antalya Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ne çok özel bir spor salonu, 2021 KÖK ödülleri içinse Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne uçak hangarı yaptırıldı. Bu yatırımların baş köşesine de KÖK ödülü alanların isimleri yazıldı. Bundan daha büyük bir gurur olabilir mi?

2 ÖDÜL DE HÜRRİYET’E
Bizim için ayrı bir gurur ise bu değişim başladıktan sonra basın dalında verilen iki KÖK ödülünün de Hürriyet’in çatısı altında buluşması. O yüzden 2021 KÖK ödülünü alan arkadaşım Ceren Deniz’i bir kez de bu köşeden kutlamak istedim. Ve tabii KÖK’ün doğuşunu hazırlayan ATSO Başkanı Davut Çetin ve yönetim kurulu üyelerini de yürekten tebrik ediyorum...

KAFAMIZ ÇOK KARIŞIK

Haberin Devamı

Gazetecilerin koronavirüs aşısı olması için resmi süreç başlatıldı. Ama bu sefer de ‘Hangi aşıyı olsak?’ tartışması başladı. Aylardır aşı konusunda haber yapan bizler bir anda sudan çıkmış balığa döndük. Aylardır Biontech şöyle, Sinovac böyle deyip başkalarına akıl veren bizler, iş kendimize gelince aman yanlış karar vermeyelim diye telaşa düştük. Aşı randevusu alıp panikle değiştirenler. Aşı olanlardan dakika dakika durum bilgisi alanlar. Demek ki neymiş can tatlıymış. Öyle aşı sırası gelenlere ahkam kesmekle olmuyormuş bu işler. Bu hepimize ders olsun.

Yazarın Tüm Yazıları