ÜST GEÇİTLER İHALEYE TAKILMIŞ

Antalya Gazi Bulvarı’nda yaşanan üst geçit sorununu hafta başındaki köşe yazımda, “Ne yapsın vatandaş uçsun mu” başlığıyla ele almıştım. Cevabı Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Serkan Temuçin bizzat verdi…

Haberin Devamı

ANTALYA Gazi Bulvarı’nda yaşanan üst geçit sorununu hafta başındaki köşe yazımda, “Ne yapsın vatandaş uçsun mu” başlığıyla ele almıştım. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan herhangi bir açıklama gelmeyince Başkan Muhittin Böcek’i aradım.


BAŞKAN TALİMATI VERMİŞ
Sayın Böcek her zamanki gibi son derece ilgili yaklaştı konuya. Aslında bu bölgedeki sorunu daha önce de konuşmuştuk kendisiyle. Sürecin tüm detaylarına hâkim olduğunu, ilgili birimlere de sorunun çözümü için gerekli talimatları verdiğini söyledi.

NE OLDU ÜST GEÇİTLER
Hatta bizzat Fen İşleri Dairesi Başkanı Serkan Temuçin’i arayarak sorularımızı yanıtlamamız için talimat verdi. Ben de vakit kaybetmeden Serkan Bey’i aradım ve sordum: “Üst geçitlerden haber var mı?”

Haberin Devamı

FESİH SÜRECİ BAŞLADI
İşte, merakla beklediğimiz yanıt: “Pandemiden önce üst geçitler için ihale yaptık. Fakat ihaleyi alan firma işin üstesinden gelemedi. Biz de fesih süreci başlattık. Bu konudaki yasal süreç devam ettiği için yeni bir ihale yapamıyoruz.

BÜROKRASİYİ AŞSAK YARIN YAPARIZ
Yasal süreç biter bitmez yeniden ihale yapacağız. Biz üst geçitlerin bütçesini de ayarladık. Bürokrasi izin veriyor olsa inanın üst geçitlerin yapımına yarın başlarız. Ama süreci ilgili tüm birimlerimiz yakından takip ediyor.”

SÜREÇ UZAR MI?
Yani şunu anlıyoruz; konu sorumlu kurumların ilk gündeminde. Fesih tamamlanınca yeni ihale yapılacak. Sonra üst geçitlerin yapımına başlanacak…

YENİ ÖNLEMLER ALINABİLİR
O zamana kadar da vatandaşın bulvardaki ölüm oyunu devam edecek sanırım. Belki bu süreç devam ederken Antalya Trafik Şube Müdürlüğü Ulaşım Koordinasyon Merkezi kanalı ile bulvarda ek tedbirler alınmasını sağlayabilir.

MUTLAKA DÜŞÜNEN VARDIR
Uyarı ve ışıklandırma sistemleri ile bu bölgedeki ölüm tehlikesi en aza indirilebilir. Mutlaka Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Doğan da bu konuyu gündemine almış, yeni bir çözüm üretiyordur…

Yazarın Tüm Yazıları