Rize Valisi Hürriyet’e anlattı: Dolomit, Queenstown, Banff şimdi de Kaçkar…

Güncelleme Tarihi:

Rize Valisi Hürriyet’e anlattı: Dolomit, Queenstown, Banff şimdi de Kaçkar…
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2025 01:04

TURİZMİN geliştirilmesi ve 12 aya yayılmasına yönelik yürütülen çalışmalara Karadeniz’in incisi Rize’den dev bir destek geldi. 5 kıtada 47 ülkede düzenlenen, patika koşularının lider markası Ultra Trail Mont-Blanc (UTMB) World Series’in bir ayağı, Türkiye’de ilk defa dünyaca ünlü Ayder Yaylası merkez olmak üzer Kaçkar Dağları’nın tam ortasında gerçekleştirilecek. Yarışlar, dünyaca ünlü spor kanalı Eurosport tarafından yayınlanacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE İÇİN BİR İLK

26-28 Eylül tarihleri arasında 3 etapta yapılacak yarışlara 6 kıta, 51 ülkeden şu ana kadar 1395 sporcu kayıt yaptırdı. Sporcu sayısının 2 binin üzerine çıkması beklenirken, dev organizasyon öncesi yapılan hazırlıkları Hürriyet’e anlatan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Bu proje için gerçekten çok büyük emek verildi. Tüm kurumlarımız hem ulusal, hem de uluslararası çapta girişimlerde bulundu. Ve sonucunda da Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik” diye konuştu.

Rize Valisi Hürriyet’e anlattı: Dolomit, Queenstown, Banff şimdi de Kaçkar…

ELMAS GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Kaçkar Dağları’nın dağ, doğa sporları ve macera turizmi destinasyonu olarak markalaşması için 5 yıllık proje hazırlandığını kaydeden Baydaş, “Proje, Rize ve Doğu Karadeniz için önemli bir turizm adımı. Kaçkarlar, trekking, dağcılık, trail koşuları, dağ bisikleti, kış sporları ve heliski etkinlikleriyle öne çıkacak; sürdürülebilir turizm ve yerel katılımla macera ve dağ sporları merkezi haline gelecek. Böyle uluslararası nitelikli bir organizasyonla ışıldayan bir elması gün yüzüne çıkaracağız” dedi.

Haberin Devamı

Rize Valisi Hürriyet’e anlattı: Dolomit, Queenstown, Banff şimdi de Kaçkar…

YENİ BİR DESTİNASYON YARATIYORUZ

Bu organizasyonun Ayder Yaylası ve Kaçkar Dağları’nın markalaşmasına çok büyük destek vereceğini kaydeden Discover Kaçkar Proje Direktörü Ceylan Şensoy ise şu bilgileri aktardı: “Yarışlar 3 etaptan oluşacak. Sporcular, 20, 50 ve 100 kilometrelik parkurlarda yarışacak. Ayder merkez olacak, parkurlar Kaçkar Dağları’nın ortasında yer alacak. Bu yarışlara 2 bin sporcunun katılacağını düşünüyoruz. Şu anki kayıt sayımız 1395. Ve bu sporcular sadece yarışa gelmeyecekler, bütün sezon boyunca antrenman ve kamp için de Rize’ye gelecekler. Ve 5 yıl boyunca yarış her sene tekrarlandığında bu süreç devam edecek. Berlin Fuarı’nda bu organizasyonun tanıtımını yaptık ve çok olumlu sonuçlar aldık. Amacımız, Rize’de yeni bir destinasyon kimliği oluşturmak.”

BAKMADAN GEÇME!