MUCİZENİN MİMARLARI

Sadece 8 Mart’ta değil her yeni günde kadının izi var. Koca koca adamların övündüğü, ‘Ben yaptım’ dediği her başarıda kadının izi var…

Haberin Devamı

SADECE 8 Mart’ta değil her yeni günde kadının izi var. Koca koca adamların övündüğü, ‘Ben yaptım’ dediği her başarıda kadının izi var. Yaşam mucizesinde, eğitimde, sevgide, şefkatte kadının izi var…
*
İşte bu ‘iz’ dünyayı değiştiriyor. Değişimin en büyük kanıtı da yanı başımızda, Akdeniz Üniversitesi’nde. 8 Mart öncesi Akdeniz’in başarılı bilim kadınları ile özel bir haber yapmak istedik.
*
Arkadaşlarım uzun uzun çalıştı. Son dönemde kendi alanlarında yeniliklere imza atmış akademisyenlerin listesini çıkardı. Liste o kadar uzundu ki üzülsem mi sevinsem mi bilemedim.
*
Sevindim, çünkü kadınların akademik alandaki bu başarılarını somut olarak görebildim. Üzüldüm, çünkü her bir ismi o haberin içine taşımak mümkün değildi.
*
O kadar güzel şeyler anlatıyorlar ki… Toplumun geleceği adına umutlanıyorsunuz. İşte bu umut hepimizi ayakta tutuyor. Yaşam sevincimizi artırıyor. Kadınlar başardıkça toplumun her köşesinden yeni filizler tomurcuklanıyor…

ŞİMDİLİK UYUMLUYUZ

Haberin Devamı

Kontrollü serbestleşmenin ilk günü öğle yemeğini dışarda yeme fırsatım oldu. İşletmelerde son derece sıkı tedbirler alınmış, masalar arasındaki mesafe korunmuş. İşletmedeki garsonlarla biraz sohbet ettim. “Yeni döneme henüz alışamadık. Masa numaralarını bile unutmuşuz” diye dert yandılar. Eğer tedbirlere uymaz ve yeniden evlere kapanırsak daha çok şeyi unutacağımızı söyleyebilirim.

ATA’NIN FOTOSU RENKLENDİ 

Daha önce DHA’da birlikte çalıştığım meslektaşım Mehmet Çınar 6 Mart’ta çok güzel bir habere imza attı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mart 1930 tarihinde Antalya’ya yaptığı ziyarette çekilen ve bugüne kadar hiç gün yüzüne çıkmamış olan bir fotoğrafını tüm dünyaya servis etti. O fotoğrafı görünce çok mutlu oldum, duygulandım. Böyle bir fotoğrafın tozlu raflardan çıkaran Mehmet’e bir kez daha teşekkür ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları