Güncelleme Tarihi:

Toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yasin Eriş, merkez ilçe kaymakamları, akademisyenler, öğretmenler ve turizm sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı.
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VURGUSU
Programda konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya’nın yalnızca turizmin değil, aynı zamanda eğitimin de güçlü bir merkezi olduğunu belirterek, eğitimle sektörün buluşmasının geleceğe yön veren bir adım olduğunu ifade etti. Bu tür etkinliklerin, turizmde hizmet kalitesini yükseltmenin yanı sıra sürdürülebilirlik ve nitelikli insan kaynağı yetiştirme açısından da büyük önem taşıdığını söyledi.
“HİZMET KALİTESİ YÜKSELECEK”
İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yasin Eriş ise, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, akademisyenlerimiz ve sektör temsilcilerimizle el ele vererek nitelikli insan kaynağını yetiştirmek, hizmet kalitesini yükseltmek ve geleceğe güçlü bir vizyonla yürümek en büyük önceliğimizdir” diye konuştu.
AKADEMİSYENLER ANLATTI
Panelde turizm eğitiminde sektör ve akademi iş birliğinin önemi ele alınırken, geleceğe dönük öneriler paylaşıldı. Katılımcılar, bu tür buluşmaların turizmde sürdürülebilirlik açısından kritik olduğuna vurgu yaptı. Programın dikkat çeken bir diğer bölümü ise Prof. Dr. Acar Baltaş’ın “Güç Birliği ile Hakkını Vermek” başlıklı semineri oldu. Baltaş, sürdürülebilirlik, kurum kültürü ve bireysel gelişim üzerine yaptığı konuşmada hem öğretmenlere hem de sektör çalışanlarına yeni bakış açıları sundu.
TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK
Etkinlik, Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi’nde yer alan hedefler doğrultusunda, öğretmenlerle sektör temsilcilerini buluşturarak Antalya’nın turizmdeki liderliğini eğitimle pekiştiren önemli bir adım olarak değerlendirildi. Katılımcılar, bu buluşmanın yalnızca bir etkinlik değil; Antalya’yı Türkiye’ye model yapacak bir vizyon hamlesi olduğunu dile getirdi.

