BU SERGİ İBRET OLSUN

Manavgat’ta Türkiye tarihinin en büyük orman yangınlarından biri yaşandı. Dev alevler dakikalar içinde ulaştığı her yeri küle çevirdi. 8 insanımız hayatını kaybetti, 75 bin hektar alan yok oldu.

Haberin Devamı

10 gün süren yangında yüzlerce fotoğraf önümden geçti. Dehşeti, afeti en iyi anlatan fotoğrafları seçip bazılarını 9 sütuna açarak gazete sayfalarına bastık. Ancak birçok kaliteli fotoğraf o sayfalara giremedi. Sadece zihnimizde kaldı.
*
Ben böyle düşünürken telefonum çaldı. Arayan uzun yıllar birlikte mesai harcadığım Demirören Haber Ajansı (DHA) Bölge Müdürü Salih Uçar’dı, “Manavgat’ta çekilen fotoğrafları sergi haline getiriyoruz” dedi. Birden gözlerim parladı. Çünkü gelecekte hepimize ibret olacak o fotoğraflar bu sergi sayesinde sadece zihnimizde kalmayacaktı. Aslında bu kadar mutlu olmamın diğer bir nedeni de o yangında günlerce mesai harcayan arkadaşlarımın emeklerinin güzel bir proje ile tekrar hayat bulacak olmasıydı.
*
24 bin kare fotoğraf arasından seçilen 45 fotoğrafın yer aldığı sergi 17 Eylül Cuma günü Antalya Kent Müzesi Vatan Binası’nda açılacak ve 10 gün boyunca gezilebilecek. Aynı sergi, eş zamanlı olarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde de gerçekleşecek.
*
Aslında bu sergi öyle sıradan olmayacak. Ben çok fazla ayrıntı vermeyeceğim ama Hürriyet’in uzman foto muhabiri, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı Rıza Özel, yarınki köşe yazısında serginin tüm detaylarını sizlerle paylaşacak. Unutmadan; sergide, Hürriyet sayfalarında yer alan fotoğraflar da gazete kupürü olarak yer alacak…

KAZIN AYAĞI ÖYLE DEĞİLMİŞ

Haberin Devamı

Altınova Kavşağı’nda yapılan düzenleme sonrası, ‘Altınova’da çok işimiz var’ başlığı ile kavşakta sürücü ve yayalara saç baş yolduran sorunları gündeme taşımıştım. O yazıda UKOME yetkilileri Yenigöl Mahallesi sınırları içinde Muratpaşa Belediyesi tarafından açılmayan bir yoldan bahsetmiş, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları resmi başvuruların yanıtsız kaldığını söylemişti.
*
Yazının yayınlandığı günün sabahı Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal aradı. Konuyu detaylıca araştırdığını, o bölgede onaylı bir yol olmadığını anlattı. Söz konusu alanda çok sayıda domates serası olduğunu da ekledi. Yani o yolu açmak için büyük bir alanda kamulaştırma yapmak gerekiyormuş.
*
Açıkçası UKOME yetkililerinin anlattıklarına bakınca 'Bir dozer, bir kamyonla biz bu işi çözer, yolu açarız' diyordum ama kazın ayağı hiç de öyle değilmiş. Yani bizim iş çıkmaz yol hikâyesine döndü. Sanırım göç yolda düzelecek. Ne diyelim; sabah ola hayrola…

GENÇLERE EL UZATIN

Haberin Devamı

Hafta sonu, üniversite öğrencilerine verilen kiralık dairelerle ilgili özel bir haber hazırladık. Hürriyet muhabiri Ceren Deniz, kentin farklı noktalarında öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler, yüz yüze eğitim kararı sonrası kiralara yapılan fahiş zamlardan o kadar ağır etkilenmişler ki bazıları eğitim hayalinden bile vazgeçmeyi göze almış. Bence bu sorun en üst düzeyde değerlendirilmeli. Antalya Valiliği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, AESOB…
*
İşin özü şu; rektörlük makamını bile isyan noktasına getiren bir konu basitçe geçiştirilmemeli. Sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapılmalı. Çünkü ortada gençlerin eğitim hayatı var. Eğer kiralar yüz yüze eğitimi fırsat bilip 2 kat artırılıyorsa bu insafsızlığa ‘dur’ diyecek birileri de elbette vardır diye düşünüyorum. Umarım yanılmam…

Yazarın Tüm Yazıları