BU FOTOĞRAFLAR MASUM KALACAK

GEÇEN hafta DHA’dan Semih Ersözler bana göre çok önemli bir habere imza attı.

Haberin Devamı

Haberde Antalya’nın 1984-2020 yılları arasında nasıl betonlaştığı uydu fotoğrafları ve uzman görüşleriyle belgelenmişti.
*
Biz de o haberi hiç düşünmeden “Şehirleşmedik betonlaştık” başlığıyla manşetimize taşıdık.
*
Fotoğrafları detaylı biçimde inceledim. Antalya 36 yıl içinde resmen renk değiştirmiş.
*
BU FOTOĞRAFLAR MASUM KALACAK
Yeşiline ihanet edip grileşmiş!
*
“Çarpık kentleşme” tabiri bu fotoğrafları gördükten sonra bana göre çok masum geldi.
*
Ama asıl sorun 36 yıllık düzensizlik değil.
*
Asıl sorun bu düzensizliği gördüğümüz halde aynı yanlışı ısrarla yapmaya devam etmemiz.
*
Yani biz bu kafayla gidersek gelecekte bugünkü fotoğraflara bakıp, “O zamanlar çok daha yeşilmişiz” diyeceğiz.
*
İşin özü; radikal kararlar alınmazsa gelecekte çok daha çirkin bir Antalya ile yüzleşeceğiz…

Haberin Devamı

BU FOTOĞRAFLAR MASUM KALACAK
BAİB TABUYU YIKTI GEÇTİ 

BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu’nun mermer ocakları ile ilgili görüşlerini Ceren Deniz’in haberinden okudum. BAİB’ten ilk kez böyle bir çıkış görüyorum. Ocakların günahını hep çevreciler konuştu bugüne kadar. Ümit Bey bu anlayışı baştan sona yıktı, Antalya’da kronikleşen bir sorunun paydaşı olduklarını ilan etti. Yetmedi çözüm önerisi sundu. Bana göre bu anlayış Antalya açısından çok önemli. Umarım sundukları çözüm önerilerini somut hale getirebilirler.

BU FOTOĞRAFLAR MASUM KALACAK
O KADAR DA ZOR DEĞİLMİŞ 

YASAKLI ırk köpek sahipleri yeni düzenlemelerle kendine geldi. En azından kendi çevremde öyle olduğunu söyleyebilirim. Parklara, meydanlara bakıyorum köpekler ağızlıklı ve tasmalı. Demek ki kurallara uymak bu kadar zor değilmiş. Keşke insanların hayatları çalınmadan önce bu kurallara uyulsaydı. Ama bizim insanımız başına musibet gelmeden önlem almak istemiyor. Umarım bu kurallar denetimsizlik yüzünden unutulup yeniden rafa kaldırılmaz.

Haberin Devamı

BU FOTOĞRAFLAR MASUM KALACAK
BU KADAR ARTIŞ MANTIKLI DEĞİL 

BAZI sosyal medya hesapları Antalya’daki elektrik abonelerinin aralık ve ocak faturaları arasındaki farkı paylaşıyor. Aralık ayında 500 TL ödeyen abonenin faturası ocak ayında 2 bin 900 TL gelmiş! Elektriğe yapılan zam oranı bana göre de yüksek ama paylaşılan bu faturalar da gerçekçi olmayan bir şey var. Çünkü paylaşılan faturalardaki artışı zam oranları ile açıklamak matematiğe ters. Ben 4 işlemle bu işi çözemedim. Eğer işin içinde manipülasyon varsa CK Akdeniz Elektrik çıkıp bunu açıklamalı. Bunu yaparlarsa en azından sayaçları henüz okunmayan aboneler rahat bir nefes alır.

YAŞAYIP ÖĞRENDİM

GEÇEN hafta hayli zor bir ameliyat geçirdim. Ve ilk kez yaşayarak anladım ki “Her şeyin başı sağlık” sözü öylesine söylenmemiş. Çektiğim ağrılar bir yana bütün düzenim altüst oldu. Ne uyku düzenim kaldı ne sosyal hayatım. İnsanın canı yanarken evladının yüzüne bile bakamıyormuş. O yüzden sağlığınınız kıymetini bilin.

Yazarın Tüm Yazıları