Tavuk döneri evde yapmak mümkün!

Döner dendi mi bizde akan sular durur! Yapımı emek ve sabır ister, hele bir de güzelce pişirilmişse tadından yenmez. Bu geleneksel lezzeti evde de ekonomik ve pratik şekilde hazırlayabiliriz.

Haberin Devamı

Tavuk döneri evde yapmak mümkün

Bu geleneksel lezzeti evde de ekonomik ve pratik şekilde hazırlayabiliriz.

(4-6 kişilik)

NE LAZIM?

3 adet tavuk göğüs eti 

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 büyük boy yeşil dolmalık biber 

1 büyük boy kırmızı dolmalık biber

Terbiye sos için;

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı domates salçası

1 büyük boy kuru soğan

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 demet maydanoz

2 çay kaşığı hardal

1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber

NASIL YAPARIM?

Tavuk etlerini bir et döveceğiyle veya bir cam kavanoz dibiyle iyice döverek yarım santimden daha az olacak şekilde inceltin.

Geniş bir kâsenin içine terbiye sosu için; tuz, karabiber ve yoğurdu koyup bir tel çırpıcıyla çırpın. Salçayı ve rendelediğiniz soğanı ilave edip çırpmaya devam edin. Sonra sıvıyağ, pulbiber ve çok ince kıyılmış maydanozları da ekleyip yine çırpın. Dövülmüş etleri bu sosun içine koyup her tarafını iyice bulayın. Kabın üstünü kapatıp buzdolabında 1-2 saat bekletin.

Haberin Devamı

Tüm biberlerin saplarını kesip tohumlarını ayıklayın, her bir biberi 4 uzun parça olacak şekilde kesin.

Döneri hazırlamak için 50 santim boyunda streç filmi mutfak tezgâhına serin. Üzerine terbiye sosundan çıkardığınız birinci eti serin.

Yeşil ve kırmızı biberlerden yan yana bir sıra dizip üzerine ikinci eti yerleştirin. Tekrar biber dizip son kata eti koyun, streç filmin kenarlarını etin üzerine kapatıp sıkıca sarın. Sardığınız sebze ve tavuk karışımını paket haline getirin.

Bu paketi buzdolabının derin dondurucusunda en az 4-5 saat veya tercihen 1 gece bekletip iyice dondurun.

Dönerinizi pişireceğiniz zaman paketin üzerindeki naylonu sıyırıp çıkarın. Döneri keskin bir bıçakla incecik olacak şekilde dilimleyin. Geniş bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın. Sebzeli etleri çevire çevire kızartın.

Pişen dönerleri pilav, püre veya makarnayla servis edin.

Yazarın Tüm Yazıları