KARAMELLİ KRALİÇE TATLISI

10 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

Haberin Devamı

MALZEME LİSTESİ

Kek için;
◊ 5 adet yumurta
◊ 5 yemek kaşığı tozşeker
◊ Yarım su bardağı sıcak su (kaynar olmasın)
◊ Yarım su bardağı sıvıyağ
◊ 5 tepeleme yemek kaşığı un
◊ 5 tepeleme yemek kaşığı irmik
◊ 2 paket vanilya
◊ 1 paket kabartma tozu
◊ 1 paket karbonat
Karamel sos için;
◊ 1 su bardağı esmer şeker
◊ 1 su bardağı hazır süt kreması (200 ml)
◊ 1 su bardağı ceviz içi

KARAMELLİ KRALİÇE TATLISI


Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve tozşekeri derin bir kaba koyup mikserin yüksek devriyle 5 dakika çırpın. Çırparken bir yandan da azar azar sıcak suyu aktarın. Sıvıyağı katıp 2 dakika daha çırpın.
Mikserin hızını düşürüp un, irmik, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ilave edin ve 3 dakika daha çırpın.
Yuvarlak bir borcamı ya da kelepçeli kalıbı az miktarda tereyağıyla yağlayın. Kek hamurunu kalıba aktarın.
Önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında 40 dakika pişirip çıkarın. Karamel sos için; esmer şeker ve kremayı küçük bir tencereye koyun. Orta ısılı ateşte, yavaş yavaş karıştırarak eriyip kaynayıncaya kadar pişirin.
Ocaktan aldığınız sosu, iyice ılık hale getirip kekin üzerine gezdirin. Cevizle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun...

Haberin Devamı

KESTANEŞEKERLi RULO PASTA
8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 22 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
◊ 3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
◊ 1 su bardağı tozşeker
◊ Yarım su bardağı yoğurt
◊ Yarım su bardağı sıvıyağ
◊ 2 paket vanilya
◊ 1 paket kabartma tozu
◊ 1 su bardağından 2 parmak eksik un
Krema için;
◊ 2 su bardağı süt
◊ 1 adet yumurta
◊ 3 yemek kaşığı kakao
◊ 1 tepeleme yemek kaşığı un
◊ 100 gr tereyağı
◊ 10-12 adet kestaneşekeri
KARAMELLİ KRALİÇE TATLISI

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve tozşekeri derin bir kaba aktarın. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
Vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Koyu ayran kıvamında bir kek hamuru elde etmiş olacaksınız.
Fırın kağıdından 40x30 santim boyutlarında bir parça keserek fırın tepsisine yayın. Hamuru da dikkatlice fırın kağıdının üzerine yayın.
Diğer taraftan, fırını 150 dereceye ve üst-alt konumuna ayarlayıp 5 dakika önceden ısıtın. Pastayı fırında 20-22 dakika, üzeri iyice sararıncaya kadar pişirip çıkarın. Ilık hale gelmesini bekleyip kağıdıyla beraber sararak rulo haline getirin.
Krema için; süt, yumurta, kakao, un ve yağı küçük bir tencereye koyun. Sürekli karıştırarak katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca kestane şekerlerinden 3-4 tane katıp ocaktan alın. Mikserle çekip kestane şekerlerinin püre haline gelmesini sağlayın.
İyice soğuyan rulo pastayı açıp kağıdını sıyırın. Üzerine spatulayla kremayı süzün. Kalan kestane şekerlerini dizin. Pastayı tekrar rulo yapıp kalan kremayı üzerine ve yanlarına yayın. File badem ya da toz fıstıkla süsleyip buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin. Çıkarıp dilimleyerek servise sunun. Afiyet olsun...

Sahrap Soysal'ın nefis yemek tarifleri için bizi takip etmeye devam edin.

Yazarın Tüm Yazıları