Gaziantep - Gurmeler şehrinden...

Bir kent düşünün, 7’den 70’e hemen herkesle yemek konuşabilirsiniz. Bu hafta Antep’ten çok sevdiğim iki tarif veriyorum. Kimyonla tatlandırılmış, kızarmış köfte ve portakal suyuyla pişen mis kokulu zerde...

Haberin Devamı

GAZİANTEP YAPMASI

(4-6 kişilik)

NE LAZIM?

* 3 su bardağı simit (ince bulgur)

* 350 gr çiğköftelik kıyma

* 1 soğan

* 3-4 diş sarımsak (ezilmiş)

* 2 yemek kaşığı un

* 1’er yemek kaşığı kimyon, pul biber

* 1’er çay kaşığı tuz, karabiber

* Sıvıyağ

Gaziantep - Gurmeler şehrinden...

NASIL YAPARIM?

* Bir kâseye su koyun, köfteyi yoğururken elinizi sık sık suya batıracaksınız.

* İncecik kıydığınız soğanlara tüm malzemeyi ilave edin. Elinizle köfte kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya başlayın, kıvama gelmesi için arada ufak ufak su ekleyebilirsiniz.

* Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avuçlarınızı suyla ıslatıp köfteleri yuvarlayın. Yassı hale getirip 5-6 milimetre kalınlığında ve yaklaşık 6-7 santimetre çapında yuvarlaklar yapın.

Haberin Devamı

* Köfteleri kızgın yağda önlü arkalı kızartın, kâğıt havluya alıp yağlarını süzdürerek servis yapın.

Gaziantep - Gurmeler şehrinden...

ZERDE TATLISI

(4-6 kişilik)

NE LAZIM?

* 1 Türk kahvesi fincanı pirinç 

* 1 su bardağı toz şeker

* 1 Türk kahvesi fincanı dolusu portakal suyu (veya gül suyu)

* 2 tatlı kaşığı haspir (yalancı safran da denir) 

* 4 su bardağı su + 1 Türk kahvesi fincanı su

* Çamfıstığı, kuşüzümü

NASIL YAPARIM?

* Pirinci yıkayın, 4 bardak suyla birlikte tencereye alıp 20-25 dakika pişirin.

* Azar azar şekeri ilave edin. Birden ilave ederseniz pirinçler sertleşir.

* 1 Türk kahve fincanı sıcak suya haspiri atın ve 10 dakika bekletin. 10 dakika sonra posasını süzün ve renk alan suyu tencerenin içine katın. 

* Tencereyi ateşten indirmeden portakal suyunu ekleyip karıştırın.

* Tatlıyı kâselere aktarın; çamfıstığı ve kuşüzümleriyle süsleyin.

Yazarın Tüm Yazıları