Cevizli mengen pilavı

Malzemeler:

Haberin Devamı

750 gr kuşbaşı orta yağlı kuzu eti
1 adet büyük soğan
1 kase kanlıca mantarı veya 500-600 gr kültür mantarı
3 su bardağı pirinç (Kıbrıscık veya lüks baldo kullanın)
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Ayrıca:

4 bardak sıcak et suyu
Üzeri için:
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 demet dereotu

Yapılışı:

Önce pirinci ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Yıkayıp süzün. Kuzu etlerini bir adet bütün soğanla 8-10 bardak soğuk su ilavesi ile haşlayın. Haşlanan kuzu etinin suyunu süzün ve ayırın. Yemeklik incecik doğradığınız soğanı, geniş bir teflon tencerede karıştırarak 5 dakika kavurun. Etleri ilave edip 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Şimdi yıkanmış ve kuşbaşı et formunda doğranmış mantarları ekleyin. Tekrar karıştırarak birkaç dakika kavurduktan sonra 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberini ekleyip orta ısılı ateş üzerinde ağzını kapatarak pişirin. Pilav suyunu tamamen çekince ocaktan alın, 1 saat dinlendirip demlendirin. Genişçe bir servis tabağına tenceredeki pilavı ters çevirin. Üzerine ceviz içini dökün ve incecik doğranmış dereotuyla süsleyin. Sıcak olarak servise sunun.

Haberin Devamı

Cevizli mengen pilavı

Yazarın Tüm Yazıları