Akşama ne pişirmeli?

Doyurucu, nefis ve bir o kadar pratik bir sofra kurmak isteyenler için iki önerim var. Kapya biber çorbası, içindeki kefir ve peynir sayesinde yiyenlerden büyük alkış alacak! Barbunya ve patatesli enginarsa sofranızdaki herkesin seveceği nefis bir başlangıç yemeği olacak.

Haberin Devamı

KAPYA BİBER ÇORBASI

Akşama ne pişirmeli

(2-3  kişilik)

NE LAZIM?

6-7 kapya biber

5 yemek kaşığı yulaf ezmesi (iri taneli)

1 yemek kaşığı biber salçası

4 yemek kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak (ezilmiş)

1 su bardağı kefir

8 su bardağı sıcak su

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 çay kaşığı tuz

Karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

NASIL YAPARIM?

Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp irice doğrayın ve robotta mercimek tanesi olacak şekilde çekin.

Orta boy bir tencereye zeytinyağını, ezilmiş sarımsakları, robotta çektiğiniz biberleri, yulaf ezmesini ve biber salçasını koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.

Haberin Devamı

Sıcak suyu ve baharat çeşitlerini ilave edin.

Sık sık karıştırarak çorbayı kaynatın.

5 dakika sonra kefiri ekleyin.

Karıştırarak 5 dakika kadar daha pişirin. Rendelenmiş peynirini ekleyip tencereyi ocaktan alın, sıcak sıcak servise sunun.

BİR NOT

İsterseniz bu çorbayı közlenmiş kapya biberle de yapabilirsiniz.

BARBUNYALI ENGİNAR MEZESİ

Akşama ne pişirmeli

(6  kişilik)

NE LAZIM?

6 adet orta boy enginar

1 su bardağı haşlanmış barbunya

1 orta boy haşlanmış patates

1 orta boy haşlanmış havuç

1 çay kaşığı tuz

Karabiber

1 limonun suyu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

NASIL YAPARIM?

Enginarları tencereye alın, üzerlerine çıkacak kadar su koyun. 1 limonun suyu ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip kaynar suda 12-15 dakika haşlayın. 

Patates ve havucu küp küp kesip bir kaba aktarın. Haşlanmış barbunya, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Enginarları servis tabağına yerleştirip çukur kısımlarını barbunyalı karışımla doldurun. 

Bu yemeği dilerseniz mayonezli bir sosla birlikte sunabilirsiniz. Bunun için 1 demet dereotunu ayıklayın. Dereotlarını 1 sap taze soğan (ama sadece yeşil kısmı kullanılacak) ve 1 diş sarımsakla robotta çekin. 1 limonun suyu, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı, 1 Türk kahvesi fincanı ılık su, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 çay kaşığı tuz, 1’er çay kaşığı kuru fesleğen ve kuru naneyi ekleyip kısa bir süre daha çekin. Sosu enginarların üzerine gezdirebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları