Yeni yıla tazelenerek girin

Yeni bir şeye başlamak için önce eskiye güzel veda etmek gerekir bence. Zor olanın öğreticiliğini hatırlayarak yeni bir başlangıca adım atmak için ben de size farklı rotalarda yılbaşı önerileri hazırladım bu hafta. Plan yapmayı son dakikaya bırakmış olanların hayatını kurtaracak listemde çok özel butik oteller var.

Haberin Devamı

Yeni yıla tazelenerek girin
Tarihin içinde

Hagia Sofia Mansions, İstanbul 

Soğukçeşme Sokağı, 1800’lü yıllarda III. Selim tarafından yaptırılan çeşmesi ve evleriyle, adeta bir eski İstanbul maketi. İstanbul Kitaplığı hariç, sokaktaki bütün evler Hilton’un dokunuşuyla hayat buldu. Aslında bir otelden öte, restoranları ve kendine has hikâyeleri olan 17 konağıyla bir mahalle oluşturulmuş. 78 odasında ana renkler kırmızı veya mavi olarak seçilmiş. 1.500 yıllık tarihi bir çatının altında hizmet veren Sarnıç Restoran’ın menüsü zengin. Kahvaltı içinse... Ayasofya’ya nazır eşsiz bir manzara sunan Sofia Terrace Restoran’da ya da huzurlu bahçesi ve kapalı alan seçeneğiyle Yeşil Ev Garden’da güne başlayabilirsiniz.
Yeni yıla tazelenerek girinSuyun dinginliği
Lale, Sakarya

Sapanca Gölü’nün hemen kıyısındaki Lale Otel’de bir yanınız göl, geri kalan her yerde gözler yeşilin güzelliğiyle buluşuyor. 3 katlı tek binada 33 odayla hizmet veren otel 5 dönümlük bir arazi içinde. Tüm odalar göle, bahçeye ya da havuza bakıyor. Çocuklu ailelerin de tercih ettiği otelde küçük misafirleri mutlu edecek birçok detay var. Otelin çevresinde orman yürüyüşü yapabilirsiniz. Restoranında malzemelerin çoğu yöreden, bir kısmı da aileye ait bahçeden temin ediliyor. Yılbaşı gecesi, fasıl eşliğinde lezzetli bir menünün tadını çıkarıp geceyi göl kenarında ateş başında tamamlayabilirsiniz. 1 Ocak akşamıysa yine göl kenarında ateş başında keyifli bir barbekü partisi ve DJ performansı sizi bekliyor.
Yeni yıla tazelenerek girin
Galata’nın ruhu burada
Ecole St. Pierre, İstanbul

Avlusundan odalarına, restoranından kafesine kadar asırlardır Galata ile nefes alıp veren bir yapı. Binanın tarihi, 13’üncü yüzyıla kadar gidiyor. 19’uncu yüzyılda Colleges des Freres St. Pierre İlkokulu olarak kullanılan binaya 1980’de kiracı olarak gelen Yurttaş ailesi bir süre sonra satın almış ve bugünkü oteli İstanbul’a kazandırmış. 17 odalı otelin avlusunun ön cephesi Galata Kulesi’nin olduğu sokağa bakıyor, diğer iki cephe Ceneviz surlarına dayanıyor. Hatta bu surların bir kısmı otelin restoranı olan Il Cortile Ristorante Pizzeria’nın içinde. Yılbaşı için de restoranın İtalyan lezzetlerinden hazırladıkları menüye DJ performansı eşlik edecek. Ayrıca çekilişle yıla sürpriz bir hediyeyle başlama şansınız da var.
Yeni yıla tazelenerek girin
Ege’nin kalbine davet
Recif, Çanakkale

Yaşamdan keyif almak için yaratılmış bir cennet burası. Önünüzde uzanan Ege Denizi, ardınızda yükselen Kaz Dağları, gurme lezzetler, konforlu özel alanlar… Recif tüm bunları kendi tarzında, kişiye özel bir deneyim olarak sunuyor. Kapıda sizi karşılayan eserin içinden geçip girdiğiniz anda kendinizi bambaşka bir deneyimin içinde bulacaksınız. Her detayın incelikle düşünüldüğü 8 odasının hepsi taş, müstakil binalar olarak tasarlanmış. Böylece ortak alanlarda birlikte olmanın tadına varırken odanıza ait bahçe bölümüne geçince tam bir mahremiyet elde edebiliyorsunuz. Yılbaşına ‘Dolce Vita’ kutlamalarıyla hazırlanan otelde 31 Aralık’ta yılbaşı yemeğinin, 1 Ocak’ta brunch lezzetlerinin keyfini çıkarın.
Yeni yıla tazelenerek girin
Yakındaki uzak
Grandma’s Wonderland, İstanbul

Kolaylıkla ulaşıp şehrin kalabalığından uzaklaşacağınız, İstanbul’un içinde doğayla tazeleneceğiniz Grandma’s Wonderland, Trakya Bağ Rotası üzerinde konaklamayı sevdiğim bir adres. Burada kafanızı dinlemek için neye ihtiyacınız olduğunu çok iyi biliyorlar. 86 dönüm üzerine kurulu hayvan dostu tesiste sadece 17 oda var. Otelin dört bir yanı yemyeşil; cabernet sauvignon ve merlot üzümlerinin yetiştiği bağları, meyve ağaçları, süs havuzları ve dahası… 3 günlük yılbaşı konaklama paketlerinde şef Bülent Akkızoğlu ve Barn ekibinin hazırladığı menüye canlı müzik eşlik ediyor. Çay servisi, brunch, barbekü partisi ve oda içi ikramlarla yeni yıla girerken kendinizi şımartın.
Yeni yıla tazelenerek girin
Likya’nın gizli cenneti
Unique, Muğla

2016’da Avrupa’nın En İyi Lüks Tasarım Oteli ödülünü alan Unique Otel 4 ayrı binadan oluşuyor. Binaların ortasında bir bahçe olduğunu içeri girince fark ediyorsunuz. Her detayında geçmişin yeniden yorumlanışı var. Marinaya bakan manzaralarıyla 19 odasının her biri ayrı güzel. Önünüzde deniz, arkanızda limon, zeytin, hünnap, elma ağaçlarının süslediği bahçe… Otelin restoranı Nude da bu bahçede. Et ağırlıklı bir mutfak var; mezeleri mutlaka tadın çünkü tam damak şenlendirecek cinsten.
Yeni yıla tazelenerek girin
Boğaz sefası isteyenlere
A’jia, İstanbul

Boğaz’ın kıvrımlarından birinin sakin bir köşesine konumlanmış tarihi Ahmet Rasim Paşa Yalısı, A’jia Hotel olarak hizmet veriyor. Burada yapacağınız en güzel şey; Baltalimanı, Emirgân, İstinye ve Yeniköy’ün birbirinden hoş yalılarına nazır manzaranın keyfini çıkarmak. İlk bakışta dikkatinizi çeken klasik mimarisi ve güzel bahçesi, içeride yerini beyazın hâkim olduğu modern bir dekorasyona bırakıyor. Misafirlerini ağırladıkları 16 odanın 15’i Boğaz manzaralı. En küçük oda bile 30 metrekare. Yılbaşı gecesinde özel yılbaşı menüsünün tadını çıkarıp canlı müzikle eğlenebilir, yeni yıl dileklerinizi Boğaz’ın sularına bırakabilirsiniz.
Yeni yıla tazelenerek girin
Bolluk, ışık ve umutlar ülkesi
Bengodi, Çanakkale

Doğal taş kaplamalı otelin kapalı mekânlarında yüksek tavanlar ve cam duvarlarla çok ferah bir alan elde edilmiş. Otelin 20 odası sadece misafirlerin kullandığı, zeytin ve asmalarla süslenmiş Asmalı Avlu’ya açılıyor. İçeri adım atar atmaz sizi kendine hayran bırakan Potina Restaurant şarap ve gastronominin ruhunu taşıyor. Asmadan Bağcılık Tarihi Müzesi’nde asmanın 9 bin yıllık hikâyesi anlatılıyor. Tam kapsamlı SPA’da kendinize zaman ayırmayı ihmal etmeyin. Yılbaşı için çift kişilik odada 2 gece, 3 gün konaklamaya Potina’da çift kişilik yılbaşı gala yemeği ve geç kahvaltı, DJ performansı, hediye yılbaşı paketi, şarap tadımı, bağ ve müze turu da dahil. Yılbaşı programı için 12 yaş sınırı var.
Yeni yıla tazelenerek girin
Doğadan vazgeçemeyenlere
Kemer Country Hotel, İstanbul

Doğayı ve sporu birleştiren Kemer Country Club’ın bünyesindeki otelin dekorasyonunda Autoban imzası var. Sadeliğin ön planda olduğu tesis bir sanat oteli olarak tasarlanmış. Farklı büyüklüklerde, 29 ferah ve konforlu odayla hizmet veriyor. Bistro Restaurant, orman ve golf sahasına hâkim göz alıcı bir manzara eşliğinde dünya mutfağından lezzetler sunuyor. Kemer Country Club’ın bünyesinde 18 delikli golf sahası, Balkanlar’ın en büyük maneji, 13 tenis kortu, fitness merkezi ve SPA var. Tenis, golf ve atlı spor kulüpleri için üyelik gerekiyor ama deneme paketlerinden faydalanmanız mümkün. Yılbaşı programı için Orman Evi’ni seçmişler. 2022’ye eşsiz lezzetlerle ve fasıl keyfiyle merhaba diyebilirsiniz.
Yeni yıla tazelenerek girin
Yeniden canlanan tarih
Rasim Palas, İzmir

Çeşme Ilıca’daki Rasim Palas, sahillerin en yeni adreslerinden... Rasim Lenger tarafından 1924’te açılan otel 1999’a kadar misafirlerini ağırlamış. Atatürk, 1926’daki suikast girişiminin ardından bu otele gelmiş ve 8 gün kalmış. 21 yıllık aradan sonra tekrar kapılarını açan otelin dekorasyonunda geçmişle uyum şık bir biçimde yakalanmış. Sahile nazır otelin bahçesindeki balık, deniz ürünleri ağırlıklı restoranı çok keyifli. Yılbaşında 3 gece konaklama paketine gala yemeğini de dahil eden otelin tarihi dokusunda yeni yılı karşılamanın tadını çıkarın.
Yeni yıla tazelenerek girin
Ada nostaljisi
Splendid Palas, İstanbul

Otel hem mimarisi, hem dekorasyonu hem de tarihiyle çok görkemli. Büyükada vapurundan inince tam karşınızda, kubbeleri ve kırmızı panjurlarıyla size ilk selamı veriyor. 55 oda kapalı bir avlu etrafında yükseliyor. Burada keyifle kahvenizi yudumlayabilir; restoranda, terasta, bahçede ya da kendinizi bir köşke misafir olmuş gibi hissedeceğiniz lobisinde zaman geçirebilirsiniz. Restoranda Türk ve dünya mutfağından lezzetli örnekleri deneyebilirsiniz. Otelin mini dükkânından kendiniz ve sevdikleriniz için alışveriş yapabilirsiniz. Yılbaşında sadece yemeğe gidebileceğiniz gibi, tesisin 1 veya 2 gece konaklamalı paketlerinden de faydalanabilirsiniz.
Yeni yıla tazelenerek girin
Manzaranın tadı
Ariana, Nevşehir

Uçhisar Kalesi’nin eteğinde dev bir kayanın üzerine inşa edilen oteli, Kapadokya’nın kadim tarihinin derinliklerine dalıp gitmek isteyenler sevecek çünkü otelin konumu hem alabildiğine manzara sunuyor hem mutlak bir sessizlik hediye ediyor. Sadece 11 oda inşa etmişler çünkü en dolu olduğu günlerde bile butik ruhu korumak istiyorlar. Eğer şanslıysanız gökyüzünü renklendiren balonları izlemekle kalmaz, bazı günlerde otelin üzerinden geçip gidişlerine bile tanık olabilirsiniz. Bahçeye açılan dünya mutfağından örnekler bulacağınız restoran, manzarayla aranıza hiçbir şey girmeyecek şekilde planlanmış. Otelin yılbaşı paketinde 3 gecelik konaklamalarda gala yemeği ücretsiz.

Yazarın Tüm Yazıları