Haftanın müzikleri

Haberin Devamı

****
BLACK VEIL BRIDES
BLACK VEIL BRIDES IV
Lava / Universal Republic

İlk albümleri ‘We Stitch These Wounds’ (2010) ile bir internet fenomeni olmuştu BVB. Ama şarkılarından çok; boyalı suratları, ‘80’ler Los Angeles’ını distopya filmlerine taşımışlar hissi veren kıyafetleri ve yakışıklı vokalistleri Andy Biersack konuşuluyordu. Israrla ‘müzik yapma’ derdinde olduğunun altını çizen grup, bu iddiasının altını ‘Set the World on Fire’ (2011) ve ‘Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones’ (2013) albümleri ile doldurmayı başardı. Özellikle ‘Wretched and Divine’ hem konsept içeriği hem de ‘dolu’ müzikal yapısı sayesinde BVB çılgınlığıyla ilgilenmeyenlerin bile “Kimmiş bu çocuklar?” demesine sebep olmuştu. Kendi kendilerine gelebilecekleri en iyi yere geldiler, sırada bir sonraki adım vardı ve bir efsaneden yardım aldılar. Prodüktör Bob Rock, gençlerle kampa girdi ve o kamptan işte bu albüm çıktı. Bob Rock farkı her şeyden önce daha akıcı besteler olarak kulağa çarpıyor. Avenged Sevenfold seven, bunu da sever...

Haftanın müzikleri

Haberin Devamı

****
KILLER BE KILLED
KILLER BE KILLED
Nuclear Blast

Metal peygamberi Max Cavalera, Mastodon’dan Troy Sanders, The Dillinger Escape Plan’den Greg Puciato ve The Mars Volta’dan Dave Elitch’ten oluşan kadrosuyla Killer Be Killed’in hiç şakası yok. Bu yeni yan proje grubu, modern metal ile oldschool metal’i harmanladığı ilk albümüyle direkt 2014’ün en iyi metal albümlerinden birine imza atmış durumda. Metal tarihinin en üretken isimlerinden biri olan Max Cavalera, son birkaç Soulfly albümünde yakalayamadığı vuruculuğu Cavalera Conspiracy ve bu grupta yakalamış durumda. Bu albümün en büyük özelliği, her üyenin kendi gruplarından tatlar barındırması ama bu tatların bir arada da gayet iyi bir lezzet oluşturmayı başarması. Groove metal, thrash metal, metalcore ve sludge metal’i daha önce aynı potada eritmeye çalışan olmuş mudur bilmiyorum ama Killer Be Killed bu işe kalkışıyor ve altından da gayet iyi kalkıyor! Albüm bir rif müzesi aynı zamanda. Ve 3 farklı vokalistle de vokal çeşnisi... Bu albümü ıskalamanın cezai müeyyidesi olmalı!

Haberin Devamı

**
NICOLE SCHERZINGER
BIG FAT LIE
RCA / Sony Music

2003 ve 2010 yılları arası aktif olan, tamamı kadınlardan kurulu pop grubu Pussycat Dolls’u hatırlıyor musunuz? Cevabınız evet ise yaklaşın; grubun güzeller güzeli lideri Nicole Scherzinger, ikinci solo albümüyle karşımızda. Pussycat Dolls’un vokalistliğinden solo kariyere ve jüri üyeliğine (bkz. ‘The X Factor İngiltere’) geçiş yapan Nicole, ‘Big Fat Lie’ ile artık farklı yönlerini göstermek istiyor. Yaşadığı beslenme bozukluğu problemine gönderme yapan adıyla ‘Big Fat Lie’, Nicole’un bugüne kadarki en kişisel albümü gibi görünüyor. Albümün tamamı önemli prodüktörler The Dream ve Christopher ‘Tricky’ Stewart’ın elinden çıkmış olsa da, düşük bütçeli bir prodüksiyona sahip. Yayımlanan ilk şarkı ‘Your Love’ın vuruculuğu maalesef albümün geneline yansımıyor. ‘Heartbreaker’, ‘Run’ ve T.I. destekli ‘Electric Blue’ şarkıları dikkate değer olsa da, bütünüyle heyecan verici bir albüm yok ortada. Evet, bu, Nicole’un ilk albümünden daha iyi bir iş ama günümüzün popüler müzik dünyası için yeterli sayılmaz.

Yazarın Tüm Yazıları