İFOD’dan 30. yıl albümü

Yaptığı başarılı fotoğraf organizasyonları ile tüm Türkiye’de adından söz ettirmeyi başaran İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD), kuruluşunun 30. yılında yayınladığı fotoğraf albümüyle fotoğraf alanında özel bir yayına imza attı.

Haberin Devamı

İFOD’dan 30. yıl albümü

Açtığı geleneksel sergilerin yanı sıra düzenlediği fotoğraf günleri gibi etkinliklerle de sık sık gündeme gelen İFOD, kuruluşunun 30. yıl etkinlikleri kapsamında 16 Şubat’ta da Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi ve Galerisi’nde özel bir fotoğraf sergisi açıyor. Sergide bu albümde yer alan fotoğraflar görücüye çıkacak. İFOD’u ve bu özel albümü, derneğin başkanı dostum ve ağabeyim Beyhan Özdemir ile konuştuk. İşte Beyhan Özdemir’in anlattıkları:

İFOD’dan 30. yıl albümü

Haberin Devamı

GÖNÜLLÜ VE ÖZVERİLİ YAKLAŞIM

“1986 yılında fotoğraf gönüllüsü bir grup arkadaşımızın ilk adımını attığı İFOD, bugün 30. yılını geride bırakmanın gururunu yaşıyor. Bir sanat kurumunun 30 yıl boyunca gelişerek büyümesi ve ayakta kalması üyelerinin kurumlarına yaptıkları katkılarla mümkün olabiliyor. İFOD üyeleri de 1986 yılından beri gönüllü ve özverili yaklaşımlarıyla derneği bugüne taşıdı. 1994 yılından bu yana aralıksız olarak ‘geleneksel sergiler’ açıyoruz. Fotoğrafa ilgi duyan sanatseverlerin ve dernek üyelerinin fotoğraf sanatı konusundaki beklentilerine her zaman üst düzeyde cevaplar vermeye çabalıyoruz. İki yılda bir düzenlediğimiz Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri’nde, ulusal ve uluslararası alanda fotoğrafta isminden söz ettirenleri İzmir’de İzmirlilerle buluşturuyoruz.

İFOD’dan 30. yıl albümü

SOYUT KAVRAMLARI SEÇİYORUZ

Bu fotoğraf albümü, İFOD üyelerinin özel olarak seçtikleri fotoğraflarından oluşuyor. İFOD 30.Yıl Fotoğraf Sergisi’nin kalıcı hale getirildiği bir eser. İFOD, diğer fotoğraf derneklerinden farklı olarak daha çok kavramsal fotoğraf üzerine yoğunlaşan, felsefi ve soyut kavramları kendisine fotoğraf konusu olarak seçen bir fotoğraf derneği oldu. Düşünsel kavramlar üzerinden fotoğraf üretmeye çalışan bir dernek. Bu bağlamda geleneksel sergilerimizin konularını hep soyut kavramlardan seçiyoruz. Fotoğraf yaşamın bir aynasıdır. Fotoğraf çekerken aslında kendimize bir ayna tutuyoruz. 88 sanatçının eserlerinden oluşturulan koleksiyon niteliğindeki bir albüm hazırladık.

Haberin Devamı

İFOD’dan 30. yıl albümü

KISACA İFOD

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği(İFOD), İzmir’de yaşayan ve farklı kurumlarda fotoğraf kolu biçiminde etkinlik gösteren fotoğraf amatörleri tarafından “İzmir Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği” adıyla 1986 yılında kuruldu. 1993 yılında derneğin adı “İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği” olarak değiştirildi. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun(TFSF) kurucu üyelerinden birisi olan İFOD, yaklaşık 200 üyesiyle İzmir’de düzenlediği fotoğraf eğitimleri, seminerleri, yarışmalar ve çeşitli fotoğraf çalışmalarıyla Türkiye’de fotoğraf sanatına katkıda bulunmaya devam ediyor. İFOD’un en önemli çalışmalarından birisi ise ilki 2011 yılında yapılan “Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri.” İki yılda bir ekim ayı içinde gerçekleştirilen bu etkinlikte yerli ve yabancı fotoğraf sanatçıları İzmir’de buluşuyor.

Haberin Devamı

14 ŞUBAT’A ÖZEL SERGİ ANKARA’DA

Fotoğrafçı Tan Karakoç’un ilk sergisi bugün Ankara’da Galeri Kara’da açılıyor. 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel olarak hazırladığı ve “Fotoğrafın düğünü” adını verdiği sergisinde Karakoç, evlilik hikayelerini karelerine yansıtıyor. Tan Karakoç, “Fotoğraflarım da benim için en önemli konu, izleyen ve fotoğraflanan kişilerde uyandırdığı duygusal yoğunluk. Kişileri fotoğraflarken onların gün içinde davranışlarını ve duygularını kadrajıma almak ve onlara bir ömür keyifle izleyecekleri kareler vermek birinci önceliğim” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları