Görsel tanıtım şöleni

Spor organizasyonları sporcuların, ülkelerin hatta teknolojinin ve dev giyim firmalarının mücadele ettiği etkinlikler gibi görünse de düzenlendiği ülke için binlerce kişinin katıldığı birer tanıtım turu.

Haberin Devamı

Türkiye bu anlamda son yıllarda ev sahipliği yaptığı dev organizasyonlarda konuklarına görsel bir şölen yaşatıyor. İstanbul’dan başlayıp Ege üzerinden Akdeniz’e ulaşan rotasıyla Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Akdeniz oyunlarıyla Mersin, Gençlik Olimpiyatları’yla Trabzon ve ikinci dev organizasyonu ağırlayan Erzurum. Temmuz ayında da Samsun’da İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nı ağırlayacak olan Türkiye, uluslararası spor organizasyonlarından alnının akıyla çıkmayı başarıyor.

Görsel tanıtım şöleni

34 ÜLKE, 675 SPORCU, 11 BİN KARE

Geçtiğimiz haftalarda Erzurum’da düzenlenen 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nin(EYOF 2017) ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı özel bir prestij kataloğu hazılıyor. Fotoğraflardan oluşan bu özel katalog, organizasyonu anlatan bir koleksiyon eser olarak tasarlanıyor. 34 ülkeden toplam 675 sporcunun mücadele ettiği EYOF 2017, organizasyonda çekilen 11 bine yakın kare arasından seçilen fotoğraflarla anlatılıyor.

Haberin Devamı

Görsel tanıtım şöleni

FOTOĞRAFLARA YANSIYAN ERZURUM

2011 Universiade ile kış sporları için kapılarını açan Erzurum, 2012 Kuzey Disiplinleri U23 Dünya Şampiyonası, 2012 Dünya Karışık Çiftler Curling Şampiyonası gibi önemli organizasyonlarına ev sahipliği yapan Erzurum, EYOF 2017 için hazırlanan katalogda fotoğraflara tam bir kış sporu merkezi olarak yansıyor. Alp disiplinin’den curling’e, sürat pateninden kayakla atlamaya, buz hokeyinden biatlona kış sporunun her alanı görsel bir şölen olarak fotoğraflara taşınıyor.

Görsel tanıtım şöleni



BAKAN KILIÇ: “DOSTLUK, KARDEŞLİK ÇAĞRISI”

Kataloğun girişini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yazısı süslüyor. Kılıç yazısında “EYOF 2017; dünyanın farklı ülkelerinden gelen gençlerin, sporun birleştirici gücü etrafında buluşarak Türkiye’den barışa, dostluğa, kardeşliğe yaptıkları çağrı ve bu çağrının ülkeler arasında kurduğu köprünün adı olmuştur. Adında da belirtildiği gibi dostluk ve fair play ruhuyla taçlanan Avrupa Gençlik Kış Oyunları Festivali’ne ev sahipliği yapmış olmanın, konuklarımızın ülkelerine güzel hatıralarla dönmesini sağlamanın sevincini yaşıyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Görsel tanıtım şöleni

11 BİN FOTOĞRAF ARASINDAN SEÇİLDİ

Erzurum’da düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali(EYOF) için hazırlanan prestij kataloğunda Arif Akdoğan, Öner Şan, Emre Tazegül, Necati Savaş, Yavuz Özden, İlkin Eskipehlivan, Alper İşmen, Serdar Özsoy, Aziz Uzun, Onur Çam ve Uğur Sarıoğlu’nun çektiği ve yaklaşık 11 bin kare arasından seçilen fotoğraflar yer alıyor. Buket Yükselen’in görsel danışmanlığında hayata geçen kataloğun tasarımı İnk Medya tarafından yapılıyor.

Görsel tanıtım şöleni

TÜRKİYE’DEN 3 ÖNEMLİ BAŞARI

Yaşları 14 ila 18 olan genç sporcuların yarıştığı EYOF 2017’de genç yıldız adayları, alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, curling, buz pateni, buz hokeyi, sürat pateni, kayakla atlama ve snowboard olmak üzere 9 dalda madalya mücadelesi verdi. Olimpiyat Oyunları’na katılma potansiyeli olan genç sporcuların keşfedilmesi açısından önem taşıyan organizasyonda Türkiye’yi 24’ü kız, 45’i erkek olmak üzere toplamda 69 sporcu temsil etti. Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde Türk sporcular tarihi başarılar elde etti. 1991 yılından bu yana yapılan EYOF’un kış organizasyonunda madalyası bulunmayan Türkiye, sürat pateni 1000 metre yarışlarında Hazar Karagöl ile Mihriban Polat, Kader Macit, Zeynep Öztemir ve Hilal Nevruz’dan oluşan curling bayan milli takımıyla gümüş madalya kazandı. Aydan Karakulak ise snowboard paralel büyük slalomda bronz madalya elde ederek Türkiye’nin ilk madalyalarını kazandıran isimler oldu. Türkiye madalya sıralamasında 11’inciliği elde etti.

Haberin Devamı

Görsel tanıtım şöleni

Yazarın Tüm Yazıları