Küçük depremler bu kadar sarsmamalı

Bursaspor’da işler istenildiği gibi gitmiyor.

Haberin Devamı

22 hafta sonunda sadece 4 galibiyet alan yeşil beyazlılar, deplasmandan da 1 kez 3 puanla dönebildi.
Başkan Ali Ay ve Samet Aybaba sezon başında, “Hedefimiz ilk 10’un içerisinde yer almak” dedi ancak her şey yolunda gitmeyince takım ateş hattında yer aldı.
Yeşil-beyazlılar, 24 puanla Fenerbahçe ve Ankaragücü ile aynı puanda bulunurken, son iki yıl yaşadığı kümede kalma mücadelesinin içine tekrar girdi.
Bunun nedenlerinden biri transfer döneminde ‘takımda direkt oynayabilecek oyuncu’nun alınamaması ve ‘transfer tahtası’nın açılamamasından dolayı lige elindeki kadroyla devam etmek zorunda kalması.
Artık dönülmez bir yol var...
Geride kalan 14 haftalık süreçte puanları toplayıp, tehlikeli bölgeden uzaklaşılmalı ve gelecek senenin planlaması yapılmalı...
Şampiyonluk yaşamış bu camia, son 3 sezonda sarsıldı ama yıkılmasına izin verilmesin...
Yaşanan ekonomik kriz takımın şu anki bulunduğu durumu büyük ölçüde etkiliyor...
Dikkat edilmesi gereken durumları şöyle sıralayalım:

Haberin Devamı

MAYISTA BIRAKACAĞINI AÇIKLAYAN BAŞKAN ALİ AY’A:

- Öncelikle mayıs ayında kongreye gideceğini açıklayan Başkan Ali Ay’ın ‘kulübü ne kadar az borçsuz bırakırsam o kadar iyi’ düşüncesi çok güzel. Geçtiğimiz 2 sezonda yaşanan travmalar ve takımın üst sıralarda bulanamaması yayın gelirlerinden de mahrum kalması demek oluyor... Belli ki bu sene de yüksek olmayacak... Bu yüzden atılacak her adımda gelecek yönetimi zor duruma düşürecek adımlar atılmamalı. Şu an hedef, bu sezon ligde kalıp, gelecek sezonun adımları atılmalı...

TEKNİK PATRON SAMET AYBABA’YA:

- Aybaba’nın gelişiyle ligde en çok yerli oyuncu oynatan takım oldu Bursaspor. Gençlere önem vermesiyle ön plana çıktı; Bursaspor camiasında saygınlık kazandı. Ancak son haftalarda tepkilerden o da nasibi aldı...
Bunun birkaç nedeni var:
- Defansta başarılı olan savunma tandemini bozması,
- Ligde 17 maçta sadece 1 asist yapan ve bekleneni bir türlü karşılayamayan Henri Saivet’te ısrarcı olması,
- Bunun yerine forma şansı bulamayan gençlere şans vermemesi,
- Ve son olarak da Çaykur Rizespor maçında gol gerekirken forvet çıkarıp orta saha koyması bardağı taşıran damla oldu.
Önümüzdeki zorlu 14 haftada, oyuncu tercihleri hem bu sezonu, hem gelecek sezon adına çok büyük önem taşıyor.
Samet hocanın bu anlamda kendini ispatlamak isteyen genç oyunculara daha fazla şans verip, mücadeleci Bursaspor’u geri getirebilir...
Ve son olarak perşembe günü basın toplantısında “Bizim gibi takımlar, küçük depremlerden bu kadar sarsılmamalı” diyen Aybaba takımı bir an önce lige adepte etmeli.

Haberin Devamı

BURSASPOR’UN GELECEĞİ OLAN GENÇ OYUNCULARA:

- Samet Aybaba sizler için büyük şans. Kendinizi göstermenin tam zamanı. Bireysel değil, takım oyunu oynayarak Bursa’yı yukarılara çıkarmanız gerekiyor.
Sizler Bursaspor’un geleceği, lokomotifisiniz. Gelecek adına yapılan planlamalarda ön planda olabilmeniz, takıma monte edilebilmeniz için daha çok çalışmanız gerekir. Hiçbir zaman ‘ben oldum’ demeyip, daha da iyi yerleri hedeflerseniz; bu durumdan hem Bursaspor, hem siz kazançlı çıkarsınız.

SON MAÇLARDA TAKIMA TEPKİ GÖSTEREN TARAFTARA:

- Takım ateş hattının tam ortasında. Üstelik çok zorlu maçlara çıkacak. Bu zamanda verilecek tepki, konsantre olmuş bir takımı bile darmadağın yapabilir. Bu da git gide içinden çıkılamayacak ve beklenmeyecek sonuçlara neden olabilir.
Eleştiri yapılır ama tepki ağır kaçar.
Sezon sonuna kadar koşulsuz destek; yeni heyecanlar, yeni zaferler yaşamak için bir adımdır.
Çaykur Rizespor maçında Başkan Ali Ay da değişim sinyalini vermişken bu takımı yalnız bırakmayın.
Futbolcular geçici, taraftar bakidir.

Yazarın Tüm Yazıları