Savrulun tüm konuklar!

Komşuya, akrabaya bayramlaşmaya gidip, kamyonla kinayeli laf yiyip dönenlerden misin? Bu çile sona erdi. Bayramlaşma merasimini atlatmanın püf noktaları burada!

Haberin Devamı

Şimdi size ‘nerede o eski bayramlar’ adlı klişeyi yapmayı inanın çok isterdim ama maalesef. Bayramların tadını bi yaşlıyken; bi de çocukken çıkartıyorsun. Çocukken verilen harçlık dolayısıyla. Yaşlanınca da cümbür cemaati evinde ağırlamadan aldığın hazdan dolayı sanırım. Yalnızlık falan diyerek, şeker reklamı ajitasyonu yapmak istemiyorum. 16 yaşını geçmeye başlayınca, o bayramlar oluyor sana işkence. Yalan söylemenin anlamı yok. ‘Bayramlar eşittir tatil’ demek neticede. Ergenliğinde akrabalarına sıkı sıkı bağlı bir çocuk varsa ne mutlu onu doğuran anaya diyeyim, ne diyeyim. Herkes bayramların şen şakraklığından bahsederken, ben de işin olumsuz tarafına bakayım dedim. Bayramlarda akrabalardan kurtulmanın yolları;

 

Haberin Devamı


- Eğer öğrenciysen, sürekli okulunun ne zaman biteceğini insanlara söylemek zorundasın. Ardından, ne meslek yapacağını. Sorgular bununla da kalmayacak, yapacağın mesleği uzun uzun açıklamalısın. İstersen okul bittikten sonra NASA’da çalış, yine de burun kıvıracaklar. Beğenmeyecekler. O bayram ziyaretine gelmeyen akrabanın kızını övüp övüp duracaklar. Güya dersleri yüzünden gelmemiş, anasının babasının elini öpmeye. Yersen! O yüzden okulunla ilgili soru sordukları zaman, “Okulu zengin koca için okuyorum. Çalışmayacağım” diyerek kestirip at. İnan bir daha ağızlarını açamayacaklar. En güzel kısmı ise, annen seni bir daha asla akraba ziyaretine götürmeyecek!

 

- Okulun bitmiş, iş güç sahibi olmuşsun diyelim, söylememe gerek yok sanırım ama bekârsan yine üstüne çullanacaklar. İstersen emrinde 60 adam çalışsın, onlar için fark etmiyor. Evinde kocana bir kap kurufasulye pişiremiyorsan, neye yarar maaş artı sigorta üstüne yemek fişi. Ortamda bulunan teyzelerden birinin oğluna göz koymadıysan, bundan kurtuluşun çok basit. Üst satırda sana övdükleri, akraba kızını ispiyonla. Kızın, bu bayramı erkek arkadaşıyla geçirdiğini ağzından kaçır. Bütün gözleri senden uzaklaştır!

 

Haberin Devamı

- Evliysen ayrı dert. “Neden önce bize gelmediniz? Kaynanan daha önemli değil mi? Torun ne zaman?” Bunlardan da kurtulmanın en güzel yolu; Bütün suçu kocana at. Ne sorarlarsa, soruları kocana pasla. Baktın kocan da altından kalkacak durumda değil. Geceden kocanın ayağını kır. İki haftada iyileşiyor merak etme.

 

- Misafir çocuklarını sürekli sana kilitliyorsa... Öncelikle Allah yardımcı olsun, canım kardeşim. ‘Hadi ablası, azıcık kardeş oynasın’ diye bilgisayarını elinden alıp, bir metrelik korkunç yaratık çocuğa vermeye çalışacaklar. Sanki kimsenin telefonu yokmuş gibi, o çocuk ille senin telefonunla oynamak isteyecek. Senin odana girmek, senin eteklerinin etrafında dolanmak, sen balkonda gizli gizli sevgilinle mesajlaşırken duyduklarını babana anlatmak isteyecek. Bunun içinse, bilgisayarının bozulduğunu söyleyeceksin. Ve bulaşıcı bir hastalığın varmış gibi davranacaksın. Ebola virüsü bunun için biçilmiş kaftan. Ya da yere at kendini, biri ambulansı arayana kadar ağzından tükürükler çıkartarak debelen.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları