Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Henüz yolun başındayız

Seçim dönemi, tahta açıldı-açılacak, transfer haberleri, lisanları çıkacak mı derken 2021-22 sezonu başladı.

Haberin Devamı

Gönüller güzel bir başlangıç yapmaktı ama olmadı maalesef.
Lakin biraz sabırlı ve sükûnetle hareket etmek gerekiyor.
Zira henüz yolun başındayız.
Bin bir güçlükle açılan tahta sonrası, doğal olarak geciken transferler ve yeni kurulan bir takım.
Yeni gelen futbolcuların henüz birbirlerinin adını dahi yeni öğrendiği bir atmosferde bardağın boş tarafından bakmak herkese zarar verir.
Zaten sahaya çıkan 11’e baktığımızda kaleci Erhan’ı saymazsak, Ofosu haricinde geçen sezonki takımın aynısı sahadaydı. Hatta iki önemli oyuncu İsmail Çokçalış ve Burak Kapacak da takımda yok.
Zaten bizler de bu takımın Süper Lig yarışında yetersiz olduğunu belirtmiştik.
Bunu Pazar gecesi bir kez daha teyit etmiş olduk.
*
Geçen yılda bu konuda çokça yazmıştım; Batuhan, Çağatay, Ozan İsmail, Furkan Emre gibi oyuncular için bu son şansları.
Bu sezon ya elit bir futbolcu olmaya karar verecekler ya da bırakın 1. Lig’i, 2. Lig topçusu olarak hayatlarına devam edecekler. Şu anki görüntüleri ilk seçeneğin oldukça gerisinde gibi duruyor maalesef.
Şu an için en önemli soru;
Yeni transferler takıma ne zaman adapte olur?
Zira pazar gecesi gördük ki, takımın ofansif anlamda ciddi desteğe ihtiyacı var. Bu anlamda da Namık Alaskarov, Massimo Bruno, Jorquera, Ozan Sol, Hasan Ayaroğlu, Ofosu, Tim Matavz, İsmail Yüksek gibi oyuncuların nasıl bir katkı verecekleri son derece önemli.
Tabii Mustafa Er’in de işi kolay değil bu anlamda. Keza “Bu oyunculardan sahaya çıkacak en 11 hangisi?” sorusunun cevabını bulacak kişi o.
Bursaspor camiasının şimdilik yapacağı tek şey, ortalığı yakıp-yıkmadan yönetim, teknik heyet ve futbolcusuna güvenip, arkalarında itici bir kuvvet yaratmak olmalıdır. Aksi tutumlar hepimiz için zarardan başka bir şey getirmez.

Haberin Devamı

LÜTFEN SAKİN OLALIM

Son sözüm de Sayın Emin Adanur’a;
Gösterdiğiniz hırs, heyecan, Bursaspor aşkı son derece muazzam. Belki de yıllardır görmeyi istediğimiz bir görüntü bu. Lakin lütfen biraz sakin olalım. Gerek maç öncesi, gerek maç sonrası sıcağı sıcağına sosyal medya üzerinden yapacağınız her yorum başka anlamlara çekilebilir. Bu da ellerini ovuşturarak bekleyen Bursaspor düşmanlarının ekmeğine yağ sürer. Sizin iyi niyetle söylediğiniz her kelime, başkaları tarafında çarpıtılabilir.
Siz ve ekibiniz sayesinde okyanusu geçtik.
Bir bardak suda fırtına koparmak isteyenlere fırsat vermeyelim…

Yazarın Tüm Yazıları