Hayal kırıklığı ve umut

Gençlerbirliği sezonun ilk maçını kaybetti, hemen karamsar tablo çizmenin anlamı yok. Bu tür müsabakalar, böyle sonuçlara açıktır.

Haberin Devamı

Ligin ve takımların kendini bulması, taşların yerine oturması için 5-6 maça ihtiyaç vardır. Zaten önemli olan da nasıl başladığınız değil nasıl bitirdiğinizdir. Umarım, Gençlerbirliği için sonu iyi olur.
Kaybederken, eksikleri görmek ve dersler çıkarmak, gelecek adına doğru adımlar atmada her zaman yol göstericidir. Uyarılarımıza geçmeden önce yaşadığımız hayal kırıklığını paylaşmak isterim. Sezonun açılış maçı, bilet fiyatları yönetimce çok makul tutulmuş ve tribün birlikteliğinde bir yılı aşan bir hasret söz konusu. Yönetim değişikliğiyle birlikte özellikle sosyal medyada, camiada yeni bir heyecan dalgası estiği havası veriliyor. Ancak stada girdiğimizde gördüğümüz manzara hiç iç açıcı değil. Tribünde bir avuç taraftar, takım kendi sahasında ancak yine yalnızları oynuyor. Bu ekibin, zorlu yarışta kesinlikle daha fazla desteğe ihtiyacı olacağı unutulmasın.

Haberin Devamı

SAVUNMA DAĞINIKTI

Saha içindeki eksikler nelerdi ? Öncelikle kaleci Ramazan tecrübesine yakışmayan goller yedi. Arkadaşları tam maçı çevirebilecekken, fişi çekti. Sol kanat özellikle savunma anlamında çok aksadı. Rakip tüm etkili ataklarını bu alandan yaparken, goller de bu bölgeden geldi. Arda ve Mert, dağınık bir görüntü sergiledi. Kırmızı-siyahlılar, ilk bölümde rakibin ön alandaki baskısına çözüm bulamadı. Savunma ve ileri uç arasında öyle uzun mesafe oluştu ki bir türlü defans-orta alan-forvet arası bağlantı kurulamadı. Bu bölümde sahada kopuk ve şuursuz bir oyuncu grubu vardı.
Yenilen 2. golle birlikte ve özellikle devreden sonra Gençlerbirliği’nin kimliği değişti. Agresif oynayan, rakip alanda baskıyı arttıran ve tempoyu yükselten kırmızı-siyahlılar, farkını ve dinamizmini ortaya çıkarmaya başladı. Goller buldu, oyuna ortak olma şansını yakaladı ancak savunmadaki savrukluk, beklentileri boşa çıkardı.
Gençlerbirliği için hayal kırıklığı ile başlayan ancak umutla sonuçlanan bir müsabaka oldu. Eksik oyuncuların ve yeni geleceklerin katılımı, Gençlerbirliği’ni daha iyi noktaya taşıyacaktır. Savunmayı toparlayacak, orta alanı çekip çevirecek ve tabelayı değiştirecek bir forvetin, bu takıma önemli bir seviye atlatacağı düşüncesindeyim.

Yazarın Tüm Yazıları