Faturası ağır olur

Gençlerbirliği, kritik maçta Malatyaspor ile evinde berabere kalıp, ileride çok arayacağı 2 puanı yitirdi. Önemli oyuncuların olmayışı, takımı olumsuz etkiliyor, teknik ekibi zorluyor ancak bu saha içinde hatalar yapıldığı gerçeğini değiştirmiyor. Bu maç mutlak kazanılmalıydı. Bunun için şanslar da geldi ama değerlendirilemedi.

Haberin Devamı

Hatalar dedik açalım... Son resmi müsabakasını yaklaşık 8 ay önce oynayan Mustafa Akbaş tercihi, böyle bir maçta büyük riskti. Daha önce olduğu gibi Arda-H.İbrahim ikilisi savunmanın ortasında, Polomat da sol bekte başlayabilirdi. Mugni-Soner-Motta’dan oluşan orta saha üçlüsü, bu alanda yeteri kadar etkin, dirençli ve verimli olamadı. Zaten, devre bitiminde hem Mustafa hem Mugni, kenara alındı.

ATILACAĞI BELLİYDİ

Rakip, yaklaşık 50 dakika eksik oynadı. Gençler, bu bölümde üstünlüğü sağlayamadığı gibi kalesinde golü gördü. Daha 34. dakikada, sanki maçın son anları oynanıyormuş gibi neredeyse tüm oyuncuların rakip ceza alanına yığılması ve sonrasındaki ani atakta yenilen gol, Süper Lig takımına yakışmadı, herkes pozisyonu sadece izledi.
Ayite’nin atılacağı belliydi, teknik kadro bunu fark edemedi. Takım, baskıyı iyice arttıracağı son bölümde eksik kaldı.
Bunlar küçük detaylar ancak sonucu belirliyor.
Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, diğer 3 maç sonunda olduğu gibi umut dağıtmayı sürdürdü. Doğrusu, bizim dışarıdan gördüğümüz tablo çok ümit verici değil. Böyle devam edilirse, ağır faturanın kesilmesi kaçınılmaz olur.

Yazarın Tüm Yazıları