Bahar geldi hoş geldi!

Nisanın bu ilk haftasında yeni bir bahara kollarınızı sevinçle açarken eğer siz de fazla kilolarınızdan ve toksinlerinizden kurtulmak istiyorsanız formda ve zıpkın gibi olayım diyorsanız, bugün başlayacak olan “bahar diyeti” dizimizi dikkatle izleyin.

Haberin Devamı

Bahar geldi hoş geldi

Her mevsim güzel olsa da mevsimlerin en güzelinin “bahar” olduğu kesindir. Bahar o kadar güzeldir ki insana, “bahar geldi gül açıldı/gönlüme neşe saçıldı” gibi güzel bir şarkı bile besteletir. Ve her bahar neşedir, huzurdur, keyiftir. Toprağın ve suyun güneşle ve hasretle yeniden buluşmasıdır, yeniden sevişmesidir. Bitmedi! Bahar forma girmektir, hafiflik, zindeliktir.
Nisanın bu ilk haftasında yeni bir bahara kollarınızı sevinçle açarken eğer siz de fazla kilolarınızdan ve toksinlerinizden kurtulmak istiyorsanız formda ve zıpkın gibi olayım diyorsanız, bugün başlayacak olan “bahar diyeti” dizimizi dikkatle izleyin. İhtiyacınız varsa aynı zamanda uygulayın da...
Yaşasın Hayat diyetisyenleri size basit, kolay, ucuz, eğlendirici, etkili ve farklı bir program hazırladılar. İnsülin kullanımını gerektirecek şeker hastalığı, ağır hipertansiyonu ve organ yetmezliği olmayan, çocuk emzirmeyen hemen her sağlıklı yetişkin bu programı uygulayabilir.
Önerim programı uygularken daha aktif olmanız, program süresince de hemen her gün en az 45-60 dakikalık tempolu yürüyüşler yapmanız.
Ayrıca bugünden başlayarak iki hafta boyunca sayfamızda daha fazla beslenme ve diyet önerisi bulacaksınız.
Diyet dünyasındaki yeni gelişmeleri okuyacak, aktivite ve beslenme ile ilgili tavsiyelerimizi göreceksiniz. Umarız beğenirsiniz. Umarız işinize yarar, faydalanırsınız.
Bitmedi! Programa ilişkin sorularınız olursa eğer Yaşasın Hayat diyetisyenleri onları da yanıtlamaya çalışacaklar. Yandaki kutuda Yaşasın Hayat diyetisyenlerinin e-posta adresleri var. Onlara çekinmeden ulaşabilirsiniz.
Son derece sıkıntılı günlerden geçtiğimiz bu zor günlerde yeni baharın biraz daha soluklanıp yeni umutlar, daha çok huzur ve daha fazla mutluluk getirmesini diliyorum.
Uygulamaya yarın hemen başlayabilirsiniz. Kolay gelsin!

 

Haberin Devamı

KESİP SAKLAYIN

Haberin Devamı

Sağlıklı kilo için 20 mühim öneri

Bahar geldi hoş geldi

* Dengeli ve çeşitli beslenin. Her öğününüzde protein de, karbonhidrat da, yağ da olsun. Aynı şeyleri yiyip içmeyin.
* Öğün atlamayın.
* Sık sık atıştırmayın. Ara öğünleri ihtiyacınız yoksa (hipoglisemik değilseniz) atıştırma alışkanlığını bırakın. Özellikle göbekli, bel çevresi geniş biriyseniz bu nokta çok önemli.
* Alkolden uzak durun.
* Su ve bitki çaylarını tercih edin.
* Sebze ağırlıklı beslenip meyveyi sınırlayın. Akşam meyve yemek yok! O keyfi gündüze bırakın.
* Gluten zengini besinlerden (ekmek, pilav, makarna, fırın pastane ürünleri) uzaklaşın.
* Yavaş yiyin ve her lokmayı en az 15-20 kez çiğneyin.
* Ayaküstü yemeyin. Oturarak yemeyi alışkanlık haline getirin.
* Yemeğe yalnız oturmayın. Konuşarak ve sohbet ederek yemeğinizi birileriyle paylaşın. TV izlerken yemek yemeyin.
* Porsiyonlarınızı küçültün.
* Şeker yasağını hiç aksatmayın. Her türlü şekeri sofranızdan kaldırın.
* Canınızın çok çektiği yasak şeyler varsa tadına bakıp bırakın.
* Yemekten yarım saat önce ve sonrasına kadar su içmeyin.
* Gün boyunca sık sık ve bol su içmeyi alışkanlık haline getirin.
* Akşam erken ve hafif yiyin.
* Kahvaltıyı asla atlamayın ve proteinli besinlerle (peynir, yoğurt, yumurta) güçlendirin.
* Açlık hissi duyduğunuzda un ve şeker içeren hiçbir atıştırmalığa elinizi sürmeyin. Sebzelerle (salatalık, havuç, marul) veya badem, fındık, ceviz, yer fıstığı ile idare edin (miktara dikkat).
* Mümkünse yemeği takiben 15-20 dakikalık yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirin.
* Günde en az beş bin adım atmayı, yeddi bin beş yüz adımı yakalamayı unutmayın. Hedefiniz her gün on bin adım olsun.

 

Haberin Devamı

BİR BİLGİ

İyi bir diyet nasıl olmalı?

Bahar geldi hoş geldi

* Kolay uygulanmalı,
* Ucuz besinler içermeli,
* Kalıcı ve size uygun bir beslenme modelini önermeli,
* Flexible (değişikliğe açık) olmalı,
* Tek yönlü olmamalı,
* Besin çeşitliliğini ön planda tutmalı,
* Keyif vermeli,
* Eğlenceli olmalı,
* Zorlayıcı formatları olmamalı,
* Bilimsel verilere dayanmalı.

 

BİR NOT

Hem diyet hem detoks yapın

Bahar geldi hoş geldi

Yaşasın Hayat diyetisyenlerinin hazırladığı günlük diyet önerilerini bugünden itibaren yayınlıyoruz. Bu önerilerin kişiye özel olmadığını unutmayın. İmkanı olmayanlar, vakit bulamayanlar 5-6 kilodan fazla kilo sorunu bulunmayanlar için hazırlandığını da bir kenara not alın.
Kalıcı kilo kaybını hedefleyen her diyetin esas prensibinin “diyetin kişiye özel planlanması” olduğunu biz de çok iyi biliyor, bu prensibi kliniğimizde tavizsiz uyguluyoruz. Yedi günlük bahar diyetini bunu bilerek de planlamaya çalıştık.
Mümkün olduğu ölçüde bizim mutfağımızın ürünlerini, yemeklerini, içeceklerini kullandık. Olabildiğince de farklı içecek ve yiyecek tarifleriyle bu iki haftaya eğlence ve keyif de katmaya çalıştık. Sorunuz ya da tereddüdünüz olunca diyetisyenlerimizi e-posta ile bilgilendirmeyi ihmal etmeyin.

 

Haberin Devamı

ÖNEMLİ

“5+2 Diyeti” daha etkili

Bu bir “5+2” diyetidir. Hızlı, etkili bir yağ kaybı ve toksin atma programıdır. Hemen herkesin kolayca uygulayabileceğini düşündüğümüz bu farklı beslenme planlarının yeni bir özelliği daha var: Bu yedi günlük planın iki gününü “Detoks Günleri” içeriyor.
Özetle “Bahar Diyeti” size “hem kilo verdirmeyi ve hem de toksinlerinizden arındırmayı” hedefliyor. Yedi günlük diyetten ne çıkar demeyin. Haklısınız. Çoğunuz için yeterli olmayacağının biz de farkındayız. Bunu dikkate alarak yedi gün daha ekleyeceğiz. İlave yedi günü bu cumartesi yayınlayacağız.
Kısacası, gelecek salıdan itibaren eğer istiyorsanız ikinci hafta diyetini yine Kelebek”te bulacaksınız.

Haberin Devamı

Yedi günlük bahar diyeti

Bahar geldi hoş geldi

1.Gün Pazartesi / Detoks Günü

* Kahvaltı: Kefir keyfi (1 kişiliktir): 5-6 adet çilek, 1 çorba kaşığı yulaf ezmesi, 1 bardak kefir, yarım çay bardağı süt, 1 çay kaşığı ketentohumu, 1 çay kaşığı toz tarçın. Malzemelerin hepsi blenderdan geçirilir, dolapta 15 dakika bekletilerek içilir.
* Öğle Yemeği: 2 kepçe dereotlu salatalık çorbası,
6-7 çorba kaşığı mevsim sebzeli hindi sote.
* Ara öğün: Kuru erik + ceviz (1 avuç kadar)
* Akşam yemeği: 2 kepçe dereotlu salatalık çorbası,
1 porsiyon somon dolma.

 

Dereotlu Salatalık Çorbası

* 500 gr salatalık
* 1 demet dereotu
* 1 adet kuru soğan
* 1 litre su

Sebzeler iyice yıkanır ve tencerenin içerisine doğranır. 5 dakika kadar sotelendikten sonra içine 1 litre su eklenerek kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Pişen sebze karışım bir robot yardımı ile püre haline getirilir. Üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, pul biber, karabiber ve zerdeçal serpilerek servis edin. DYT. Müge Başer 

 

Somon Dolma 

* 200 gram somon fileto
* 1 tutam fesleğen
* 1 tutam karabiber
* 5 iri yaprak ıspanak
* 1 adet defne yaprağı
* 2 halka soğan turuncu ve sarı dolmalık biber
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gram somon filetosunu, 1 tutam fesleğen, karabiberi, ıspanağı ve rendelenmiş sarımsakları, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yoğurunuz. İri yeşil, sarı ve turuncu biberlerin tepelerini açıp, karışımı içine koyunuz. Tencereye dolmaları yerleştirip üzerini örtecek miktarda sıcak su da koyup 40 dakika pişirin. DYT. Nilüfer Bayram

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları