Yazın estetik ameliyat olunur mu?

Yaz mevsiminde, kışa göre yaşam alışkanlıklarımız değiştiği için daha çok estetiğe ihtiyaç duyduğumuz bir döneme girmiş oluyoruz. Daha çok sosyalleşiyoruz, bizi kat kat kapatan kalın giysiler yerine vücut hatlarımızı ortaya çıkaran ince giysileri seçiyoruz, denize giriyoruz ve genel anlamda daha görünür hale geliyoruz. Bu gibi nedenlerle elbette daha da güzelleşmek istiyoruz.

Haberin Devamı

Pek çok kadın ve erkek yüz estetiğinden vücut şekillendirme yöntemlerine, meme operasyonlarından botoksa kadar birçok farklı estetik uygulamaya başvuruyor. Ancak yaz öncesinde ameliyata fırsat bulamayanlar, istedikleri operasyonları yaptırmak için “Yaz sıcakları dezavantaj oluşturur mu?” endişesi taşıyor.
“Yazın estetik operasyon yapılmaz” görüşü, sadece bir şehir efsanesi. Biz cerrahlar olarak her mevsim ameliyat yapmaktayız. Yaz ayları, özellikle kışın yoğun tempoda çalışan, eğitim hayatı devam eden kişiler için çok daha avantajlı bir dönem sayılır. Yurtdışındaki hastalarımız da ameliyat olmak için genellikle yaz aylarını tercih ediyor. Burada önemli noktalardan biri; ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenler...

Rinoplasti
Ameliyat sonrası 1 ay süreyle tatil planı önermiyoruz. Çünkü ilk 1 ayda havuz nedeniyle enfeksiyon yaşama riski oluşabilir.
Yazın estetik  ameliyat olunur mu
Güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı yüksek koruma faktörlü kremler kullanılmasını, ilk 6 hafta buruna zarar vermemesi için gözlük yerine şapka takılmasını ve sıcak ortamlarda çok uzun süre kalınmamasını öneriyoruz. Yüz bölgesine uygulanan botoks, dolgu, yüz germe işlemlerinde ise hiçbir engel bulunmuyor.

Haberin Devamı

Meme estetiği
Gelişen teknolojiyle artık tüm operasyonlarda iyileşme süreci kısaldı. Meme estetiği de bunların arasında yer alıyor.
Yaz mevsiminde kadınların en çok talep ettiği operasyonlardan biri meme estetiği. Üstelik son yıllarda üretilen implantlar oldukça doğal sonuçlar elde etmemizi sağlıyor. Adeta gerçek bir meme yapısıyla aynı sonuca ulaşabiliyoruz.
Yazın estetik  ameliyat olunur mu
Meme estetiği sonrasında1 hafta içinde tamamen sosyal veya iş hayatınıza geri dönebilirsiniz. 6 hafta içinde yüzebilmeniz mümkün. Ancak bir süre ani hareketler yapmamanız, ağır eşya taşımamanız ve güneşlenmemeniz gerekiyor.
1 ay sonrasında spor yapabilirsiniz, ağır sporlara ise 2-3 ay sonra başlayabilirsiniz.
Rinoplasti, meme büyütme ve karın germe işlemlerinin hepsine ihtiyacı olan kişilere kombine ameliyatlar da yapabiliyoruz. Böylece tek bir iyileşme süreci geçirmiş oluyorlar.

Haberin Devamı

Mommy Makeover
Son dönemde en trend kombine ameliyatlardan biri de “mommy makeover” yani annelik estetiği. Karın, meme, basen, kalça ve genital bölgeler için uygulanabilen bu işlemlerle doğum öncesi görünümünüzden de iyi ve doğal bir güzelliğe sahip olabilirsiniz.
Yazın estetik  ameliyat olunur mu

Ameliyat sonrasında ağrı görülür mü?
Ameliyatların en ağrılı dönemi, operasyonu takiben ilk 2-3 gündür. Bu süreçte hastalarımız hastanede olduklarından serum aracılığıyla verilen ağrı kesiciler sayesinde süreci hafif geçirirler. İnsan vücudunun birden fazla bölgede oluşan ağrıların hepsini birden hissedememesi, beynin bir noktadaki ağrıya odaklanması sebebiyle hastalar tek bir bölgede ağrı duyar. Bu da kombine ameliyatların avantajlarından biridir.
Yazın hangi işlemlerden
uzak durulmalı?
Özellikle güneş açısından sıkıntı oluşturabilecek ciltle ilgili işlemlerden kaçınılmalıdır. Lazer, kimyasal peeling ve dermapen gibi deri yüzeyine yönelik işlemleri yaz döneminde önermiyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları