Feminen yüz hatları için özel operasyon

Face feminization yani yüz feminizasyonunun temel amacı erkeksi yüz hatlarına sahip bireylerin yüz hatlarını daha yumuşak ve feminen hale getirmektir.

Haberin Devamı

Feminen yüz hatları için  özel operasyon

Cinsiyet değiştirmek isteyenlerin yanı sıra pek çok kadının da talep ettiği işlemlerden oluşan bir kombine ameliyattır. Bu operasyon, bireyin yaşına, hormon tedavi süresine, uyruğuna, beklentisine ve de tercihine göre belirlenir.

Feminen yüz hatları için  özel operasyon

Yüzü maskülen gösteren özellikler

∆ Geniş, sırt kısmı hafif ve eğrili olan burun
∆ Kalın, düz ve göze yakın kaşlar
∆ Göz çukurlarının üst kenarında “kaş sırtı” olarak adlandırılan çıkıntılar
∆ İnce ve uzun dudaklar, aynı zamanda dudak ve burun arasında fazla olan mesafe
∆ Geniş ve kare şeklindeki çene yapısı
∆ Adem elması

Haberin Devamı

Feminen yüz hatları için  özel operasyon

Face femınızatıon’da uygulanan işlemler

· Alın küçültme (Saç çizgisi): Saç çizgisi, cinsiyet için belirleyici bir özelliktir. Alnın uzunluğunu daraltarak yüzdeki orantısızlığını dengelemek ve kadınsı bir alın oluşturmak amaçlı uygulanan bir işlemdir.
· Adem elması (Trakeal) tıraşlama: Adem elması küçültme veya kondrolaringoplasti olarak da adlandırılan trakeal tıraş, Adem elmasını çıkarmayı amaçlamaktadır.
· Kaş kemiği (Supraorbital Rim) tıraşlama: Erkek ve dişi alın arasındaki temel fark, erkeklerin genellikle göz çukurlarının üst kenarında “kaş çıkıntısı” adı verilen bir kemik çıkıntısına sahip olmasıdır. Kadın alınlarında bu çıkıntı çok az veya hiç yoktur.
Alın, en belirgin cinsiyet belirteçlerinden biridir. Kaş kemiği tıraşlama (alın şekillendirme olarak da bilinir) operasyonu ile erkeksi görünümdeki bir alın kadın aralığına düşecek şekilde dönüştürebilir.
· Kaş kaldırma: Kaş kaldırma ameliyatı, kaş çatma nedeniyle bölgede oluşan izlerin ve alın sarkmasıyla oluşan kaş sarkıklığını da azaltır. Kaşları eski ve genç formuna geri getirmek için uygulanan estetik bir işlemdir.
· Kantoplasti (Badem, kedi göz): Kantoplasti, göz kapağının dış köşesinde yukarı doğru bir eğim oluşturmaya veya gözün bu kısmındaki sarkık görünümü düzeltmeyi amaçlayan cerrahi bir işlemdir. Ayrıca kozmetik amaçlı olarak badem şeklindeki gözlere ulaşmak için de kantoplasti yapılır.

Haberin Devamı

Feminen yüz hatları için  özel operasyon

· Yanak, elmacık kemiği büyütme ve belirginleştirme: Belirgin elmacık kemikleri güzellik ve dişilik işaretleri olarak görülmektedir. Yanakları büyütmek için yapılabilecek işlemlerden elmacık kemiği üzerine implant yerleştirilmesi, hastanın kendi yağı veya yumuşak doku dolgusu ile yapılan enjeksiyonlardır.
· Burun feminizasyonu: Burnun daraltılması ve gerekli görülmesi durumunda içeriden de düzeltilmesi ya da burun kıkırdağının yeniden şekillendirilmesi gibi işlemler hastanın ihtiyacına göre belirlenmektedir. Operasyonun kadınsı hatlara sahip bir burnun haricindeki diğer getirileri de gözleri belirginleştirmesi, elmacık kemiklerini ortaya çıkarması ve yüzün genel görünümüne incelik katmasıdır.
· Mandibula tıraşlama: Alın, göz çevresi ve burnun yanı sıra kadınsı bir yüzün en önemli özelliği narin hattır. Bu genelde çene şekli tarafından belirlenir. Mandibula şekillendirme veya küçültme, daha narin ve küçük bir çene hattı isteyen hastalar için uygulanan bir prosedürdür.
· Çene ameliyatı: Genioplasti veya mentoplasti olarak da bilinen çene cerrahisi. Bir implantla iyileştirme ya da kemik tıraşlama ameliyatı ile çeneyi yeniden şekillendirme işlemidir.
Bu operasyon yüz uyumunu ve çene, yanak, alın dengesini iyileştirmek isteyen kişiler için tatminkar sonuçlar verecek bir seçenektir.
· Dudak kaldırma: Burun ile üst dudak aralığının uzun olması durumunda mesafeyi kısaltmak ya da çok ince olan bir dudağın belirginliğini artırmak için yapılır.
· Yüz germe: Ritidektomi olarak da bilinen yüz germe, yaş nedeniyle sarkmış ve dinç görüntüsünü kaybetmiş yüze daha genç bir görünüm sağlamak için uygulanan bir estetik cerrahi işlemdir.

Yazarın Tüm Yazıları