Cumartesi notları

BIKTIRICI Dizi projesi için yazılan senaryolar beğenilmediği için hala ekranda yok Meryem Uzerli.

Haberin Devamı

Ve görünen o ki, yakın zamanda sadece davetlere sürpriz bir şekilde katılan star olarak kalacak. Neden?
GQ dergisinin ödül töreninden sonra şimdi de Özcan Deniz’in film galasına spor ayakkabılı smokiniyle ‘renk kattığı’ için...

YAKICI
Grammy ödül töreninde yapacağı performans öncesi Madonna yeni klibi Living For Love’ı önce snap chat’te yayınladı. Akıllıca bir hareketti.
“Eski nesilim ama uyum sağlamasını bilirim” der gibiydi.
Dahası: Klibin boğa güreşi konsepti nefisti.
Final sahnesinde, “Erkek acımasız bir hayvandır” diye başlayan Nietzsche’ye ait meşhur cümleyle bir doz felsefe de ihmal edilmemişti.

ÜZÜCÜ
Yer, Elmadağ Divan Oteli’nin orası.
Etraf Suriyeli çocuk kaynıyor. Hepsi arabalara yanaşıp para istiyor, sayıları her geçen gün çoğalıyor.
O sırada taksinin içindeyim.
Taksici diyor ki, “Abi baksana onları dilenmeye zorlayan adama! Elinde son model akıllı telefon var!”
Dönüp bakıyorum, hakikaten şaka gibi, adamın elinde akıllı telefon, biz bakınca hemen cebine koyuyor.
Etrafında küçücük çocuklar pervane. Onları çalıştırıyor. Yazık!

Haberin Devamı

Şehir Atlası

NEW YORK’LU TÜRK MUTFAĞI
Sekiz yıl New York’ta yaşayıp oradaki Michelin yıldızlı restoranlarda çalıştıktan sonra İstanbul’a dönen genç bir şefin, Melih Demirel’in ilk mekanı Tabla.
Tepebaşı’ndaki Nu Pera’nın içinde. Henüz iki aydır açık.
Tıpkı Karaköy Gümrük gibi az yemekli bir menüye sahip.
Yemekler, Anadolu’nun çeşitli illerindeki meşhur lezzetlerin fazlaca modern versiyonu.
Mesela pastırmalı carpaccio var!
Ya da Antep’in ilikli mercimek çorbası tütsülenmiş isot yağı ve Brüksel lahanasıyla servis ediliyor.
İlk başta alışması zor bir menü. Ama hali hazırda bu tür şef restoranları (Gile, Yeni Lokanta, Maya) çok ilgi görüyor ve hemen yeme-içme meraklısının radarına giriyor.
Bu ilgi nedeniyle yakın gelecekte bu tarz restoranların benzerlerini daha çok göreceğiz, emin olun.

ALANCHA YAKINDIR

Şef üzerine kurulu bir restoran daha.
Kemal Demirasal’ın Alaçatı’daki Alancha’sı on gün sonra İstanbul’da, Maçka Residence’da açılıyor. Yerli Noma’nın yemeklerini Alaçatı’da tatmış olanlar şimdiden kulaktan kulağa birbirine anlatıyor, hatta rezervasyon yaptırmak istiyor.
İşte bu noktada Tabla gibi daha az tanınan yeni şef restoranların işi zorlaşıyor.
Çünkü pasta büyüyor, ama bu restoranlara ilgi gösteren müşteri sayısı aynı oranda büyümüyor.

NİŞANTAŞI’NA BAKLAVA BAR

Nişantaşı Topağacı’na hep kafe açılacak değil ya, bu kez baklava bar açılmış! Adı Pare.
Mekanın en önemli özelliği modern dekorasyonu. İçerisi House Café filan gibi. Tek fark, oturup Antep baklavası yiyor olmanız...

Haberin Devamı


İSTANBUL popüler mekan Top 10
(31 ocak- 7 şubat tarihleri arası)

1. Fenix / Etiler (1)
2. Rudolf / Karaköy (2)
3. Yeni Lokanta / Beyoğlu (6)
4. Colonie / Karaköy (3)
5. Amanda Bravo /
Reşitpaşa (5)
6. Kantin / Nişantaşı (4)
7. Karaköy Gümrük /
Karaköy (9)
8. The Galliard / Etiler (8)
9. Pizza Emirgan / Emirgan (-)
10. Lucca / Bebek (-)


Yazarın Tüm Yazıları