Yeni tehdit: Çocuk canlı bombalar

Gaziantep saldırısında 12-14 yaşları arasındaki bir çocuğun canlı bomba olarak kullanılması bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Terör örgütleri, çocuk canlı bombaları sahaya sürdü. ‘IŞİD ve Irak’ kitabının yazarı Özel Harpçi Abdullah Ağar, Hürriyet TV'de yayın yaptığımız 'Çocuklarla Bir Ömür' programına katılarak çocuk canlı bombalar konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Haberin Devamı

“IŞİD çok sayıda çocuk canlı bomba eğitti. Devlet tarafından ciddi önlemlerin alınması gerekiyor, aksi halde daha birçok terör eyleminin çocuklar üzerinden gerçekleştirilmesine şahit olacağız” diyen Ağar, çocuk masumiyetinin gelecekte yok edileceğine dikkat çekmişti.

 

 

Haberin Devamı

Biz bu söyleşiyi gerçekleştirdikten sonra, uluslararası haber ajanslarına çocuk canlı bombalarla ilgili fotoğraflar düştü. Bu fotoğraflardan bir tanesi dehşet vericiydi. IŞİD teröristlerinin yayımladığı görüntülerde 5 tane çocuk, önlerinde birer yetişkin 'kurban' ve ellerinde silahla kameraya poz veriyorlar.

 

Yeni tehdit: Çocuk canlı bombalar

IŞİD'in denetimindeki çocuk savaşçılar   

 

Haberin Devamı

Bu çocukların geleceği artık yok! İnsan öldürmeye ayarlanmış makinelere dönüştürülüyorlar. Psikologların her zaman söylediği bir söz vardır: "Bir kez insan öldürmüş biri, daha sonra bunu tekrar yapabilir." Bu sözü, bir savaş ortamının ötesinde anlamamız gerekir. Çünkü çocuklar, tahta silahlarla veya oyuncak arabalarla kovalamaca oyunları oynamıyor. Bu oyunları gerçek silahlarla, insanları öldürerek, yaralayarak tecrübe ediyorlar. Bu nedenle Özel Harpçi Abdullah Ağar, başat güçlerin bu konuda önlem alması gerektiğini belirterek, "Özellikle devlet nezdinde ciddi bir çalışmanın yürütülmeli" diyor ve ekliyor: "Sorun sadece IŞİD'in çocuk savaşçı ve intihar bombacısı kullanmasında değil. YPG ve PKK da çocuk savaşçılar ve intihar bombacıları yetiştiriyor. Gaziantep saldırısının kime yaradığına ve sonrasının kimin tarafından yönlendirildiğine dikkat!"

 

Haberin Devamı

Yeni tehdit: Çocuk canlı bombalar

YPG ve PKK'nın denetimindeki çocuk savaşçılar  

 

Daha önce Irak'ta, Libya'da, Kamerun'da, Nijer ve Çad'da sıklıkla öne sürülen çocuklar, şimdilerde ülkemizde ve bölgemizde canlı bomba olarak kullanılıyor. Uzun yıllar Güneydoğu'da PKK da çocukları kullandı. Birçok terör örgütü çocukları bünyesine katmak için yoğun çalışmalar yapıyor. Batılı ülkeler ise bir yandan çocukların terör çetelerinin eline düşmesini seyrederken, diğer yandan da "Çocukların canlı bomba yapıldığına" dair raporlar yayımlıyor. 

 

Yeni tehdit: Çocuk canlı bombalar

IŞİD'in denetimindeki çocuk savaşçılar   

 

Orta Doğu, uzun yıllardır Batılı ülkelerin kıskacında. Altı zengin üstü fakir coğrafya burası... Halkı kendi zenginliğinden hiç yararlanamadı. Batılı şirketlerin emrinde çalışan işçiler oldular. Unicef ve Dünya Sağlık Örgütü'nün yayımladığı raporlara göre çocuk işçiler de bu bölgede oldukça fazla. Üstelik birçoğu da Batılı şirketlerin emrinde çalışıyorlar. Hayatları zor. Birçoğunun babaları savaşlarda ölmüş. Çok küçük yaşlardan itibaren evlerini geçindirmeye başlamışlar. Bu hayat şartları içinde birçoğu, kendilerine ve ailelerine bakma sözü veren terör örgütlerinin eline düşmüş. Görülen o ki, özellikle 2003'te ABD'nin Irak'ı işgalinden sonra hortlayan terör örgütleri bölgeye daha çok çile çektirecek. Ancak çocukların bu terör eylemlerinde kullanılması, savaşın süresini on yıllara yayacaktır. Çünkü çocuklukta yaşananlar geleceği hazırlar. Herkesin bu konu üzerine hakkaniyetle düşünmesi ve geleceğe yönelik önlemler almak için bir araya gelmesi gerekir. Aksi halde daha çok terör eylemi ile canımız yanacak.

 

Haberin Devamı

Yeni tehdit: Çocuk canlı bombalar

YPG ve PKK'nın denetimindeki bir çocuk savaşçı

Yazarın Tüm Yazıları