Milli Mücadele’nin 100’üncü yılına armağan

Samsun Valiliği’nin girişimiyle hayata geçirilen, benim de mutlulukla katkıda bulunduğum çocuk kitabı ‘Kurtuluşa Giden Yol’, Kurtuluş Savaşı’nı ve Cumhuriyet’in kuruluş öyküsünü konu alıyor.

Haberin Devamı

Bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın en heyecanlı şehri Samsun. Dünyanın her yerinden binlerce çocuk Samsun’a geldi ve kutlamalar bugünden başladı bile… Samsun Valiliği de Milli Mücadele'nin 100. Yılı olması sebebiyle kutlamalara büyük önem veriyor. Bu çerçevede 23 Nisan’da Samsun’a gelecek olan Türk ve dünya çocuklarına armağan etmek üzere pek çok çalışma hazırlandı. Bu çalışmalardan biri de “Kurtuluşa Giden Yol” adlı çocuk kitabı. Milli Mücadele'nin 100. yılına armağan... Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı'nın ve kurduğu Cumhuriyet'in öyküsünün anlatıldığı "Kurtuluşa Giden Yol" Samsun Valiliği'nin bir isteği olarak ortaya çıktı.

Milli Mücadele’nin 100’üncü yılına armağan

Haberin Devamı

Geçtiğimiz ay Samsun Valisi Osman Kaymak’ın ricasıyla beni aradılar ve “Ömür Bey, siz hem Samsunlusunuz hem 23 Nisan doğumlusunuz hem de aile-çocuk yazarısınız. Milli Mücadele'nin 100. yılında Türkçe ve İngilizce yayımlanacak bir kitapçık hazırlamanızı istiyoruz. Bu eseri Samsun’a gelen yerli ve yabancı binlerce çocuğa armağan edeceğiz" dediler. Önce çekindim, çünkü bir kitap hazırlamak için süre çok azdı. Ancak geri de çevirmek imkânsızdı. Konuştuk tartıştık ve bir kitapçık hazırlamaya karar verdik. İşte kitapçıktan kısacık bir açılış: "Bu kitapçıkta geçen olaylar tamamen gerçektir. Bir milletin doğuşunu anlatır. Avrupalı devletler, dağılmakta olan Osmanlı İmparatorluğu topraklarını bazı gizli antlaşmalar yaparak paylaşmışlardı. Toprakları ele geçirmek için ordularını Anadolu’ya gönderdiler. Ancak Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birleşen Türk milleti, güçlü Avrupa ordularını yenmeyi başardı. Birkaç yıl sonra ise bu mazlum halk, topraklarını parçalamak isteyenlere barış dalı uzattı. Sizler bugün dost bir ülkenin topraklarındasınız.” Bu kitapçıktaki resimleri Zafer Okur çizdi, Doğan Egmont Yayınlarından İrem Akkaya ve editörümüz Keriman Güldiken titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Samsun Valiliği de bedelsiz olarak kitapçığı çocuklara armağan edecek. Dünyanın en güzel bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun.

Haberin Devamı

ÇOCUKLA DOĞRU İLETİŞİMİN 5 YOLU

Teknoloji çağı çocuklarıyla anlaşmak her geçen gün zorlaşıyor. Ancak çocukla doğru iletişimin formülü tahmin edildiği kadar zor değil. Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu açıklıyor…

- Sen varsın, seni önemsiyorum: Çocuk, önemsendiğini anlamalı ve hissetmeli.
- Teklik ve biriciklik: Annesi ve babası tarafından her haliyle kabul görmeli.
- Güven: Kendisine güvenildiğini hissetmeli o da ailesine güvenmeli.
- Sevgi: Koşulsuz sevgiyi ve yürekten bağlılığı hissetmeli.
- Saygı ve sorumluluk: Saygı duyulduğunu ve onunla ilgili sorumluluk alındığını hissetmeli.

ÇOCUKLARIN MÜZE GEZMESİ NEDEN ÖNEMLİ?

Bu haftaki 'Çocuklarla Bir Ömür' programımızda, Türkiye’nin ilk ‘oyun müzesi’ olan Düştepe Oyun Müzesi Müdürü - Yazar Orhan Bahtiyar ile çocukların müze gezmesinin önemini konuştuk.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

HAFTANIN KİTABI

‘Kuzey Yıldızı’ göçmen çocukları anlamak için hazırlanmış bir roman. Biri tatile çıkan, diğeri de kaçak olan iki çocuğun karşılaşmasını sımsıcak bir öyküyle anlatıyor.

Yayınevi: Tudem Yayınları
Yazar: Güldem Şahan
Tür:
Roman
Sayfa: 136
Fiyatı:
16 TL

Milli Mücadele’nin 100’üncü yılına armağan

Yazarın Tüm Yazıları