Kuşaktan kuşağa aktarılan bir deneyim

‘Eğitim’ çok geniş kapsamlı bir kavram. Eğitim denince aklımıza hemen ‘okul’ gelmemeli. Usta-çırak ilişkisi de eğitimin bir parçası, bir bursu nasıl kullanacağını bilmek ve aileden uzakta kendi başına bir yaşamı deneyimlemek de… Belirli bilgi ve birikimleri edinerek deneyim kazanan genç insanlar, kendi tecrübelerini ardıllarına aktararak bir usta çırak ilişkisi içinde geleceği oluşturuyor bir anlamda.

Haberin Devamı

Türk Eğitim Vakfı (TEV) 55. yılını kutluyor. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş da bir zamanlar TEV bursiyeriymiş. Şimdi ise vakfın yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. Üstelik yıllardır hayal ettiği TEV Oda Orkestrası'nı kurmak için kollarını sıvamış durumda. Tekbaş, Türkiye'de yeni sanatçıların yetişmesi gerektiğini söylüyor ve ekliyor: "Bursiyer ve mezunlardan oluşan bir TEV Oda Orkestrası kurmak en büyük hayalim. Sanat ve sanatçı bizim vazgeçilmezimizdir. Zeki Müren ve Safiye Ayla gibi isimler bizim en büyük bağışçılarımızdandı. Her ikisinin vasiyetini yerine getirmek için geleceğin sanatçılarına destek veriyoruz."

1967 yılında iş insanı Vehbi Koç'un önderliğinde 205 insanının bir araya gelmesiyle kurulan TEV, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için çalışmaya başlamıştı. Aradan geçen 55 yıllık sürede TEV, onlarca gence destek verdi, farklı alanlarda saygın iş insanları, sanatçılar, bilim insanları yetişmesine önayak oldu. Ayrıca farklı alanlarda hizmet veren 31 eğitim tesisinin yapılmasına katkı sağladı. TEV her yıl yaklaşık 7 bin öğrenciye burs veriyor. Bir süredir 'TEV-Mentorink' adında bir projeyle dünyanın dört bir yanındaki TEV bursiyerlerinin birbirlerine ve yeni bursiyerlere deneyimlerini aktarması sağlanıyor. Bu çalışmalar eğitimin kuşaktan kuşağa aktarılan bir deneyim olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) de Türkiye'nin dört bir yanından gelen yüksek potansiyelli öğrencilerin eğitim görmesini sağlıyor. Bağışçıların destekleriyle çalışmalarını sürdüren TEV, yurt içi ve yurt dışı eğitim çalışmaları için burs veriyor.

Haberin Devamı

Kuşaktan kuşağa aktarılan bir deneyim

Yaratıcı Çocuk Festivali başlıyor

Bu hafta sonu, Küçükçiftlik Park’ta kapsamlı bir aile-çocuk festivali başlıyor. İlk ikisi pandeminden önce yapılan Yaratıcı Çocuk Festivali iki yıl aradan sonra yeniden eğlence ve öğrence vadediyor.

Festivalin koordinatörü Derya Topçu “O kadar heyecan doluyum ki… 2 yıllık bir belirsizliği yönetmeye çalıştığım ve mesleğimi, çocukları mutlu etmeyi çok özlediğim bir dönemdi. Şimdi yeniden sahada olmak, yeniden samimi gayretimizi onlarla paylaşmak müthiş bir duygu!” diyor.

Haberin Devamı

4-5 Haziran’da Maçka Küçükçiftlik Park’ta düzenlenecek olan festivalin bu yılki teması süper kahramanlar! Çocuklar bilim, sanat, spor gibi çeşitli alanlardaki etkinliklere katılırken, anne babalar kendilerine ayrılan alanda Sunay Akın, Dr. Özgür Bolat, Dilara Koçak, Prof. Dr. Selçuk Şirin, Prof. Dr. Ayşe Şule Bilgiç gibi isimleri dinleyecek.

Kuşaktan kuşağa aktarılan bir deneyim

Yazarın Tüm Yazıları