İsteyen sörfe, isteyen uzaya gitsin

Çocukların karne almasına sayılı günler kaldı, yaz tatili heyecanı herkesi sardı. Üç aylık bu uzun tatilin en azından bir kısmını, yeni beceriler kazanmak, yeni arkadaşlıklar kurmak ve öğrenirken eğlenmek için ayırabilirler. Yaz kamplarını sizin için araştırdık. Kimi bir hafta, kimi iki hafta, kimiyse bütün yaz sürüyor. Döndüğünde çocuğunuzun büyüdüğünü fark edebilirsiniz.

Haberin Devamı

İsteyen sörfe, isteyen uzaya gitsin

 

1

ALAÇATI’DA SÖRF

GELECEĞİN YILDIZLARI

Çeşitli alternatifleri var. Alaçatı’da sörf, yaza iyi bir başlangıç olabilir. Deneyimli eğitmenler eşliğinde, 10-13 ve 10-17 yaş grubunda yeni başlayanlardan ileri seviye eğitimlere kadar, herkese göre çalışma grupları sunuluyor.

İsteyen sörfe, isteyen uzaya gitsin

Çeşme ve Alaçatı gezileri, basketbol, tenis, voleybol, hokey, yüzme ve havuz eğlenceleriyle dolu bir program. Bir haftalık kamp süresince her dört kampçı için bir eğitmen sağlanıyor, böylelikle çocuk ve gençlerin eğitimleri özenle takip ediliyor. Katılımcılara, toplam 18 saatlik eğitimin ardından, rüzgârı okuyabilme, yelken eğitimleri, güvenli sörf, denge, teori ve pratikle birlikte eğlenceli ve kesintisiz bir eğitim sunuluyor. Tarih, 15-21 Haziran. Fiyatı 3,950 TL.

Haberin Devamı

İsteyen sörfe, isteyen uzaya gitsin

2

ADINA ALDANMAYIN, ANNELERE DE YER VAR

KAMPA GİDELİM Mİ BABA

‘Kampa Gidelim mi Baba’, Karadenizli rehber ve yazar Uğur Biryol’un son yıllarda yaptığı bir çocuklu kamp programı. Bu yıl altı program var. Serkan Ocak, 2-8 Temmuz’da Artvin Macahal Vadisi Çocuk Kampı’nı öneriyor. Kampın adı ‘baba’ ama anneleri de kabul ediyorlar. Ayrıntılı bilgi için, www.kampagidelimmibaba.com. Fiyatı 1780 TL.

İsteyen sörfe, isteyen uzaya gitsin

3

İSTANBUL’DA KALANLARA

KIDZMONDO YAZ KAMPI

Yaz tatilinde şehirde kalan aileler için en ideal kamplardan biri. İstanbul Mecidiyeköy’deki Trump Towers binasında gerçekleşen kampta, açık hava etkinliklerinden kodlama/robot gibi bilişim becerilerine, hayat kurtaran mesleklerin tanıtılmasına, bireysel ve takım oyunlarına çocuklara dolu dolu aktiviteler sunuluyor. Ayrıntılı bilgi için, www.kidzmondoyazkampi.com. Fiyatı 489 TL.

Haberin Devamı

İsteyen sörfe, isteyen uzaya gitsin

4

HER HAFTA VAR

DOĞA KAMPI

Çocukların doğayı tanıması için oldukça iyi bir fırsat. Antalya Başkonak Eco Family Park’ta gerçekleşen kampa her hafta pazartesi-perşembe günleri arasında çocuğunuzla birlikte katılabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için: http://www.dogakampi.net. Fiyatı, 1000 TL

İsteyen sörfe, isteyen uzaya gitsin

5

TOPRAKLA UĞRAŞSIN

TA-TU-TA

Buğday Derneği’nin bir projesi olan Ta-Tu-Ta, yani tarım-turizm-tatil, çocuğunuzla birlikte eğlenebileceğiniz hem de çok şey öğreneceğiniz güzel bir alternatif. Türkiye’nin pek çok noktasındaki Ta-Tu-Ta adreslerinden birini tercih edebilirsiniz. Sadece bir kez kayıt yaptırıp yıl boyunca tüm Ta-Tu-Ta noktalarını ziyaret etmek mümkün. Ayrıntılı bilgi için, www.tatuta.org. Fiyatı, 60 TL

Haberin Devamı

İsteyen sörfe, isteyen uzaya gitsin

6

UZAYLA İLGİLİ HER ŞEY

UZAY KAMPI

İzmir Gaziemir’deki Uzay Kampı, çocukların uzayla ilgili merak ettikleri her şeyi öğrenmeleri ve bilimle ilgilenmeleri için harika bir fırsat. Haftalık kampta, gerçek uzay mekiği görevlerinde yapılan çalışmalara tanık olacaklar. Anne-babalar da çocuğuyla birlikte uzay istasyonunda görev yapabiliyor. Ayrıntılı bilgi için: http://www.spacecampturkey.com. Fiyatı, 730 dolar.

İsteyen sörfe, isteyen uzaya gitsin

7

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI KAMPI

Daha önce hiç yaz kampına gitmemiş çocuklar için oldukça ideal bir kamp programı. At biniciliğinden dağ bisikletine, doğa gezilerinden halkoyunlarına, kitap okuma saatlerinden tiyatroya kadar her şey var. Çocukların ulaşımı dahil her şey bakanlık tarafından karşılanıyor. Ayrıntılı bilgi için: http://genclikkamplari.gsb.gov.tr. Tarihler, 11 Haziran-12 Eylül.

Haberin Devamı

İsteyen sörfe, isteyen uzaya gitsin

8

BİLGİSAYAR MERAKLILARINA

NESİN MATEMATİK KÖYÜ

İzmir Şirince’deki Nesin Matematik Köyü’nde her yıl çeşitli alanlarda yaz kampları düzenleniyor. Bu yılki kamplardan biri de iki hafta sürecek olan bilgisayar programlama kampı. 14-18 yaş arasındaki öğrenciler için düzenlenecek kampta, çocuklar programlama ve oyun tasarlayıp geliştirme eğitimi alacak. Ayrıntılı bilgi için, www.nesinkoyleri.org. Tarihler, 17-30 Temmuz. Fiyatı, 1,540 TL.

İsteyen sörfe, isteyen uzaya gitsin

9

DENİZDEN ÇIKMAYACAKLAR

ÇAĞLA KUBAT SÖRF AKADEMİSİ

Ünlü sörfçümüz Çağla Kubat, Çeşme Alaçatı’da yaz kampı düzenliyor. Bir haftalık kampa katılacak çocuklar tam pansiyon konaklayacak, rüzgâr sörfü öğrenecek, tekne gezisinden su sporlarına kadar birçok eğlenceye katılacak. 9-16 yaş arasına yönelik kamp, haziran ve temmuzda iki kez düzenlenecek. Ayrıntılı bilgi için, caglakubatwindsurf.com. Fiyatı, 2,950 TL.

Haberin Devamı

İsteyen sörfe, isteyen uzaya gitsin

10

İSTEDİĞİNİ SEÇSİN

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YAZ KAMPI

Çocuk Üniversitesi yaz kamplarında dramadan matematik eğitimine, astronomi ve uzay bilimlerinden adli tıp olay inceleme eğitimine kadar birçok konuda yaz programı yer alıyor. Tan Sağtürk, İstanbul Çocuk Üniversitesi Beyazıt yerleşkesinde gerçekleşecek olan oyunculuk kampını öneriyor. Ayrıntılı bilgi için, cocukuniversitesi.istanbul.edu.tr. Tarihler, 3-28 Temmuz. Fiyatı, 600 TL

Yazarın Tüm Yazıları