Dersler biter eğlence başlar!

2017-18 eğitim öğretim yılı dün itibariyle sona erdi. Artık çocuklar için dinlenme, gezme, eğlenme vakti. Onları hem geliştirecek hem de mutlu edecek faaliyetlerle buluşturmak için kolları sıvadık.

Haberin Devamı

Dersler biter eğlence başlar

1- Havalar sıcak sular serin

Yüzmek onları hem aktif tutar, hem dinlendirir. Seçenek bol, en sevecekleri birkaç alternatif burada: İstanbul’da Beykoz Acarkent Coliseum (coliseum.com.tr) yüzme havuzu yedi yaş altına ücretsiz, 12-18 yaş için hafta içi 70, hafta sonu 80 TL. Ankara’da 19 Mayıs Ziya Ozan Yüzme Havuzu’nda (Tel: 0312 309 21 00) çocuk havuzu da var; ailece gidebilirsiniz. Kişi başı 25 TL. Antalya’da Antalyaspor Spor Okulları (antalyasporyuzme.com) çocuklar için yüzme kursu düzenliyor. Yüzme bilmeyenler için ideal. Eskişehir’de Aqua Babies Global (aquababiesglobal.com) yüzmeye yeni başlayanları, okul çocuklarını, hatta bebekleri çağırıyor.

Haberin Devamı

Dersler biter eğlence başlar
2 - Şehirde yaz kampı

Tatili şehirde geçirecek aileler için en iyi seçimlerden biri. İstanbul Mecidiyeköy’de Trump Towers’taki kampta, açık hava etkinliklerinden kodlama ve robot gibi bilişim becerilerine, hayat kurtaran mesleklerin tanıtılmasından takım oyunlarına pek çok dalda aktiviteler yapılıyor. 489 TL.
kidzmondoyazkampi.com

3 - En ‘kral’ festival

Türkiye’nin en büyük çocuk festivali ‘Çocuk Krallığı’, bugün ve yarın Zorlu Center’da düzenlenecek. Çocuklar, Geri Dönüşüm ve Benim Enerji Dünyam atölyelerinde eğlenirken bilgilenecekler. Ayrıca Kubilay Tunçer’den sihirbazlık gösterisi, Atiye konseri, kukla tiyatroları da var. Üç kişilik aile fiyatı 120 TL.
Biletler Biletix’te. zorlucenter.com.tr

4 - Cazın çocuk hali

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği İstanbul Caz Festivali kapsamındaki ‘Çocukça Bir Gün’ etkinlikleri
7 Temmuz Cumartesi günü Sakıp Sabancı Müzesi’nde olacak. Okay Temiz ile Ritmini Yakala, El Yapımı Caz Albümüm, Tuna Pase ile Sesin Yolculuğu, Caz Kolaj ve Caz Neşesi etkinlikleri, tüm günü müzikle renklendirecek. Tam 60, indirimli
50 TL. Biletler Biletix’te. caz.iksv.org

5 - Her şeyin başı hareket

Gymy Kids, Bodrum’da iki yaz okulu açıyor. 10 Haziran’dan 3 Eylül’e kadar sürecek okullarda 2-12 yaş çocuklar için basketbol, futbol, tenis, yüzme, yoga, zumba, meslekler atölyesi gibi etkinlikler var. Nikki Beach Resort and SPA’daki okul her gün 11.00-18.00, Avantgarde Collection Yalıkavak’taki ise 09.00-17.00 saatlerinde açık olacak.
Tel: (0555) 491 65 04

Haberin Devamı

Dersler biter eğlence başlar

6 - Sonunu söylemiyoruz!

Dün gösterime giren ‘Sihirli Müze’ filmi çok eğlenceli. Babası şehrin kukla müzesinin müdürü olan Harvie bilgisayar oyunlarından başını kaldırmayan, zeki ancak biraz yaramaz bir çocuktur. Müzenin yıkılacağı haberi yayılınca bir gece sadık köpeği Jerry ve yakın arkadaşı Monica’yla içeri girer. Müzedeki kuklalar canlanınca macera da başlar.

7 - Uzaya yolculuk
İzmir Uzay Kampı, 9-15 yaş çocuklar için ‘Galaktik Yaz Kampı’ düzenliyor. Birer haftalık eğitimlerden oluşan etkinlikte çocuklar başka ülkelerden yaşıtlarıyla tanışıp uzayı tanıyacak. Ayrıca yüzme, açık hava dans, barbekü partisi ve sürpriz etkinlikler gecesi de çocukları bekliyor. Haftalık eğitim bedeli 730 dolar.
spacecampturkey.com

Haberin Devamı

8 - Bu okulun yeri başka
Fenerbahçe Düşyeri’nde ‘Çocuk Sinema Okulu’ başlıyor. Oyuncu Emre Turanlı yönetimindeki yaz okulu, 6-12 yaş grubuna oyunculuktan film analizine, yönetmenlikten senaryo eğitimine kadar pek çok alanda eğitim verecek. Çocuklar kendi kısa filmlerini çekme şansına da sahip olacaklar. İki haftalık eğitim bedeli 590 TL. fenerbahcedusyeri.com

9 - Hayal dünyasına davet
Yapı Kredi Yayınları, tüm dünyada milyonlarca hayranı olan Geronimo Stilton’ın kitaplarını Türkçeye kazandırdı. ‘Dinozorlarla Buluşma’, ‘Hayal Krallığı İlk Yolculuk’, ‘Hayal Krallığı İkinci Yolculuk’, ‘Mutluluğun Peşinde’, ‘Olimpos’un Hırsızı’ ve ‘Piramitlerin Sırrı’ kitapları onları hayal dünyasında tatlı bir gezintiye çıkaracak. Kitaplardaki muhteşem çizimler de Stilton’a ait.

Haberin Devamı

10 - Şatoda tatil
Eskişehir’deki Sazova Masal Şatosu yaz boyu renkli atölye, konser, oyun ve sergilere ev sahipliği yapıyor. Masal dinletilerinden kukla gösterilerine, yaratıcı yazma çalışmalarından sualtı deneyim atölyesine kadar pek çok aktivite seçeneği var.
masalsatosu.com

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları