Çocuklar toplanın, büyük yarışma başlıyor!

Geleneksel hale gelen 23 Nisan Hürriyet’i yarışmasına başvurular başladı. 7-14 yaşları arasındaki çocukların katılabildiği yarışmaya son başvuru tarihi 15 Nisan.

Haberin Devamı

İSTER YAZSIN, İSTER KARİKATÜR ÇİZSİN, İSTER FOTOĞRAF ÇEKSİN

Çocuklar, her yıl 23 Nisan günü Hürriyet Gazetesi ile birlikte armağan edilen 23 Nisan Hürriyet’i gazetesine karikatür, fotoğraf ve yazı dallarındaki eserleriyle katılabiliyor. En iyi karikatürü çizen 3 çocuğa tablet, en iyi fotoğrafı çeken 3 çocuğa dijital fotoğraf makinesi, en iyi yazıyı yazan 3 çocuğa ise dizüstü bilgisayar hediye edilecek. Çocuklardan gelecek olan çalışmaları, Hürriyet Çocuk Kulübü jürisi değerlendirecek.

BAŞVURULAR HÜRRİYET ÇOCUK KULÜBÜ'NE YAPILACAK

Çocuklar, 15 Nisan Cumartesi gününe kadar yazı, karikatür veya fotoğraf dallarındaki çalışmalarını hck@hurriyet.com.tr e-posta adresine veya 23 Nisan Hürriyeti, Hürriyet Gazetesi, 100. Yıl Mah. 2264 Sokak No:1 34204 Bağcılar-İstanbul posta adresine gönderebilecekler. Çocuklar yarışmaya 250 sözcüğü geçmeyen bir yazı, herhangi bir konuda çekilmiş fotoğraf veya karikatür alanlarında katılabilecekler. Ayrıca birden fazla kategoride de başvuru yapabilecekler.

Haberin Devamı

Çocuklar toplanın, büyük yarışma başlıyor

Etrafınızdaki bütün çocuklara haber verin, onları bu eğlenceli faaliyetten mahrum bırakmayın. 23 Nisan Hürriyet'i hem onlar için çok güzel bir anı olacak hem de çalışmalarını tüm Türkiye görecek. Şimdiden herkesin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

 

ÇOCUK GELİŞİMİNİ OLUMLU ETKİLEYEN 5 OYUN

Sokak oyunlarının çocuk gelişimine birçok olumlu etkisi var. Pedagog Aykut Akvova'nın önerilerine kulak verin.

- Saklambaç: Sorun çözme yeteneklerini geliştirir. Mesafeyi kestirerek, zaman dolmadan, ne kadar uzağa koşabileceklerini hesaplamaya çalışırlar. Hatalardan ders çıkarmayı öğrenirler. Bu onların gelecekte iyi seçimler yapmalarına olanak tanır.
- Körebe: Mekân algısını geliştirir, beden imajı oluşmasına yardımcı olur. Hızlı düşünme çabuk karar verme, odaklanabilme becerisi ve daha dikkatli olmalarına yardımcı olur.
- Kayıp eşya oyunu: Bilişsel gelişime katkı sağlar. Hafızanın ve dikkat yeteneğinin gelişmesine yardımcı olur. Özellikle, odaklanma ve dikkat sorunu yaşayan çocuklar için çok yararlı bir oyundur.
- İsim-Şehir oyunu: Kelime bilgisi ve hazinesi ile genel bilgi yeteneklerinin eğlenerek geliştirilmesine önemli bir katkı sağlar.
- Sek sek oyunu: Dikkat, odaklanma, motor gelişim ve sayı sayma becerilerinin gelişmesi açısından önemli bir oyundur.

Yazarın Tüm Yazıları