Toplu gülme seansına davetlisiniz

2012’de vizyona giren ve seyircileri gülmekten kırıp geçiren 550 milyon dolar hasılatlı Ayı Teddy’nin devam filmi en az ilki kadar komik ve eğlenceli. Ted, artık sevgilisi Tammy-Lynn ile evli ve mutlu bir ayıcık.

Haberin Devamı

Toplu gülme seansına davetlisiniz

Ayı Ted’e âşık olmak için ille de çok hayvansever olmak gerekmiyor.
Hatta hayvansever de olmak gerekmiyor.
Çünkü bu devam filminde Ted’in biz insanlarla aynı haklara sahip olup olmadığına kafa yorarken buluyoruz kendimizi.
Ted ilk filmden de hatırlayacağınız gibi bildiğimiz oyuncak ayılardan değil.
Oyuncak ayılar normalde insan gibi hareket edip konuşmazlar.
Hele hele ot içip, küfür hiç etmezler.
Ama bizim ayı Ted’de bunların hepsi ve daha fazlası var.
Bu filmde evleniyor bile.
Ted, artık sevgilisi Tammy-Lynn ile evli ve mutlu bir ayıcık.
Sıra baba olmaya geliyor ve iş sperm bağışçısı bulmaya kalıyor. Her şey yolunda gibi görünürken, sperm bankasından gelen bir mektupla evli çiftin hayalleri yıkılıyor. Zira bu yöntemle bebek sahibi olması için Ted’in öncelikle insan olduğunu kanıtlaması gerekmekte!
Ted’in sınavı yasalar önünde diğer vatandaşlarla eşit haklara sahip olduğunu kanıtlamak; herkesi ruhu, duyguları olan bir insan olduğuna ikna etmek.
Ted’in ‘eşya’ mı, ‘insan’ mı tartışmalarının ortasında kalması, Türkiye’deki hayvanların ‘mal’ statüsünden değerlendirilmesini hatırlattı bana. Değişmesi için artık neredeyse yalvardığımız 5199 numaralı yasaya göre hayvanlar duyguları olmayan, canlı olmalarının bile önemsiz olduğu birer eşya muamelesi görüyor.
Keşke Ted’in haklarını koruyan avukatlar, yargıçlar Türkiye’deki hayvanlar için de çalışsa dedirtiyor film birçok sahnesinde.
2012’de vizyona giren ve seyircileri gülmekten kırıp geçiren 550 milyon dolar hasılatlı Ayı Teddy’nin devam filmi en az ilki kadar komik ve eğlenceli.
Nokta atışı öyle sahneler var ki salondakilerle toplu gülme seansına sokuyor insanı.
İpucu vermeyeceğim ama Amanda Seyfried’ın gözleriyle ilgili espri efsaneydi.
Yönetmenliğini ve Ayı Teddy seslendirmesini yine Seth MacFarlane’nin üstlendiği yapımın başrolü ilk filmde de olduğu gibi Mark Wahlberg.
Oyuncu değişikliği kadın oyuncuda gelmiş; Mila Kunis’in yerini Amanda Seyfried dolduruyor.
Filmde ayrıca ‘Mad Men’den tanınan John Slattery, ‘Star Trek’ten tanınan Michael Dorn ve John Carroll Lynch de yer almakta.
‘Ayı Teddy 2’nin konuk oyuncu kontenjanı da epey kalabalık. New England’ın Patriots takımı oyuncusu ve Super Bowl galibi Tom Brady ve Denis Haysbert, zengin kadronun ilk göze çarpan isimleri arasında.
Cameolarla göz dolduran Jay Leno, Liam Neeson ve Samuel L. Jackson ise farklarını fark ettiriyor.

Yazarın Tüm Yazıları