Nazlı’yı Yolcu360’la taşıdık

İzmir depremi sonrasında yıkılan binalarda enkaz altında evcil hayvanlar da kalmıştı.

Haberin Devamı

Onların çıkarılması, tedaviye alınması ve sonrasında ailelerine kavuşmaları için HAÇİKO’nun İstanbul’dan İzmir’e giden ekipleri ve İzmir temsilcimiz canla başla çalıştı.
Bu özverili çalışmada ve hatta sonrasında da bize Yolcu360 lojistik destek verdi.
Ağır hasarlı Cumhuriyet Apartmanı’nın 7’nci katındaki pencereden Nazlı kedimizi beslemiş, su vermiş ve sonunda kucaklayarak yakalamıştık.
Hatta o arada başka bir daireden de kanatlı bir canımızı kurtarmıştık.
Bu süreçte, güvenli bir transfer sağlayan Yolcu360 desteği ile Nazlı’mızı önce veteriner kontrolüne götürdük ve sağlığından emin olduk, ardından ailesine teslim ettik.
Kendisini sokaktan bulup sahiplenen, ona sıcacık bir yuva olan aile ile Nazlı’nın kavuşması hepimize büyük moral oldu.
Araç kiralama trendinin yükselmesi ile kullanıcılarla en uygun araçları buluşturan Yolcu360, depremzede canları hayatla buluşturmamıza yardım ederek örnek bir tavır sergiledi.
İyi ki varsın Yolcu360.

Haberin Devamı

Aşı karşıtlığı yasak

Facebook ve Instagram’ın Covid-19 aşısıyla ilgili birtakım paylaşımları yasaklama kararı alması, tabii ki tartışmalara yol açtı.
Sosyal medya platformları, argümanlarını aşı karşıtı bilgilerin yanlış olduğunu ve toplumu yanlış yönlendirdiğini düşünmelerine dayandırıyorlar.
Bu mecralara yasaklar gelse de aşı karşıtı video ve makaleler WhatsApp gruplarında dönmeye devam etmekte.
Biraz felaket tellallığı yapılıyor tabii. Evden çalışmaya alışanlar, sıkı mesai saatlerine geri dönmek istemeyenlerin başını çektiği bir grup var. Ben ise aşının başarılı olacağına ve özellikle 65 yaş üstü büyüklerimizi düşünerek, en kısa zamanda bu virüsün kontrol altına alınacağına inanmak istiyorum.

Yeni yıl şarkısı

İlk yeni yıl şarkısını Robbie Williams yaptı. Şarkıda “Ne korkunç bir yıl geçirdik, bazı dostları acı bir şekilde kaybettik, aklımızı kaçırıyoruz” falan diyor ama umudu da elden bırakmadan, “Noel zamanını durduramazsınız, insanların inanmaya ihtiyacı var” diye devam ediyor. 
Online alışverişin artmasından ve dezenfektandan şarkı sözü yapan Robbie Williams’ın en çok “Noel Baba’yla aramızda 2 metre var” demesine güldüm.
Ah be korona ne hallere düşürdün bizi!

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları