HAÇİKO’dan isteyin, yardım edelim

Başkanı olduğum HAÇİKO, Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği, kuruluşunun 10’uncu yılında çalışmaya, çabalamaya, güzel dostlarımıza sizin de yardımlarınızla el uzatmaya devam ediyor.

Haberin Devamı


Taksim’deki CVK Otel artan yemekleri toplamaya devam ediyor.
Biz de bu yemekleri her hafta aracımızla alıp ormanda açlıkla mücadele eden dostlarımıza taşımaya devam ediyoruz.
Beslemelerimizi HAÇİKO Derneği’nin sosyal medya hesaplarında, canlı yayınlardan takip edebilirsiniz.
Vestel ekibi, geçen hafta yapılan Toplantı ve Etkinlik ödülleri töreni ACE of M.I.C.E’da engelli hayvanlar için yaptıkları yürüteçlerle En İyi Sosyal Sorumluluk Ödülü’nü aldı.
Şimdi biz de dernek olarak kendileriyle işbirliğine girip engelli hayvanlara tekerlekli sandalyeleri ulaştırma konusunda çalışacağız.
İhtiyacı olanlar bana ya da HAÇİKO derneğine yazabilir.
DAP Yapı’nın sahibi Ziya Yılmaz sayesinde İstMarina AVM’de derneğe ait bir depomuz oldu.
Aldığımız mama bağışlarını yerlerine ulaştırana kadar burada saklıyoruz.
Sokak hayvanları için toplu besleme yapıp mamaya ihtiyacı olanlar bizimle irtibata geçebilir.
Kuşadası’nda tatilcilerin terk ettikleri köpekler için mama gönderimine başladık bile.
Düğünler, doğum günleri kutlamaları için çiçek, çelenk, hediye yerine HAÇİKO’ya bağış kartı oluşturmayı tercih edenlerin sayısı artıyor.
Bu güzel kutlama seçeneğini deneyip sevdiklerinizi sevindirmek isterseniz, https://haciko.org.tr/ adresinde bağışlarınız bölümündeki özel gün kutlama kartlarını inceleyin derim.
Genç HAÇİKO kuruldu.
İlk adımlarını Nişantaşı Üniversitesi’nde Hüseyin Çınar başkanlığında atan bu oluşum ülke çapındaki diğer üniversitelere de yayılıyor.
Sosyal medya hesaplarından bizle iletişime geçerek üniversitenizin Genç HAÇİKO kulübünün kurucusu olup ailemize katılabilirsiniz.

Haberin Devamı

Russell Crowe’dan Cem Yılmaz’a çağrı

Cem Yılmaz’ın yeni stand up gösterisi ‘Diamond Platinum Elite Plus’ turundan haberdar olmayanınız yoktur.
İngiltere’den İstanbul’a, Kıbrıs’a geçti ve şimdi de Avrupa turuyla devam ediyor.
Kapalı gişe oynuyor üstelik.
Herkes birbirine bilet soruyor.
Bu turdan Cem’in yakın ve rol arkadaşı Russell Crowe da haberdar tabii. Geçenlerde Cem Yılmaz, Instagram’dan Russell Crowe’un doğum gününü kutladığında Oscar’lı oyuncu şöyle yazdı: “Sana ve o şahane ülkedeki tüm arkadaşlarıma sevgilerimi gönderiyorum. Ülkenize yeniden gelmek için sabırsızlanıyorum. Belki de muhteşem bir tarihi mekanda bir canlı performansta bir araya geliriz. Seni görmek için sabırsızlanıyorum.”
Buradan tüm organizatörlere duyurmuş olayım, bu yeşil ışığı kaçırmasınlar.
Sadece Türk değil yabancı misafirlerin de kaçırmayacağı uluslararası bir canlı performans olabilir.

Haberin Devamı

Festivalde Kubrick rüzgarı

Hafta sonu İKSV’nin düzenlediği 38. İstanbul Film Festivali kalabalığına ben de katıldım.
Nişantaşı City’s’deki festival salonunda özellikle yabancı sinemaseverlerin ağırlıkta olduğu bir izleyici kitlesi vardı. Beyoğlu sinemalarında ise Stanley Kubrick rüzgarları esiyordu. Özellikle Eyes Wide Shut (Gözleri Tamamen Kapalı) gibi bol gerilim, gizem, cinsellik ve çıplaklık içeren bir filmi sansürsüz ve kalabalık bir sinema salonunda izlemiş olmayı konuşuyordu herkes.
Kubrick klasiklerini sinemada izleyebilme ayrıcalığını sağladığı için festival bu yıl kesinlikle ayrı bir alkışı hak etti.

Unutulmaz bir dizi repliği

İnsanlar birçok şeyin seksi olduğunu düşünür: Dans etmek, kaslar, sarı saçlar, Fransız aksanı. Bence ne seksi biliyor musun, zeka. (La Casa de Papel)

Yazarın Tüm Yazıları