Aşı olalım

Şener Şen’in “Sinemalarda, konserlerde, tiyatrolarda yeniden buluşmamız için... Ve normal hayatımıza geri dönmemiz için siz de mutlaka aşınızı yaptırın” dediği Sağlık Bakanlığı videosunu izlemişsinizdir.

Haberin Devamı


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medyasından paylaştı bu videoyu. Şener Şen’e hayranlığım bir kez daha arttı. Aşılanmanın hem kendimiz, hem yakın çevremiz hem de tüm dünya için önemli ve gerekli olduğunu ne kadar çok kişi söyler, gösterir ve anlatırsa bu pandemiden işte o zaman hep birlikte kurtulacağız.
Aşı karşıtlarını, aşılanmaya şüpheyle yaklaşanları hep birlikte aşıya doğru döndürmeliyiz.
Bu konuda takipçilerini, hayranlarını, onları sevenleri ikna etmeye çalışan, örnek olan bütün tanınmış kişiler hem ülke hem dünya sağlığı için en doğru olanı yapıyorlar.
Hayata, normale, sinemalara, konserlere, tiyatrolara ağzımızın tadıyla dönebilmek için herkesin aşı olması şart.

Korona günlüğü

◊ Polonya, bulaşıcılığı yüksek Delta varyantının yoğun olarak görülmeye başladığı İngiltere’den gelen aşısız yolcuların tamamına 7 gün karantina uygulama kararı aldı. Yolcular uçağa binmeden önce testleri negatif çıksa bile 1 hafta karantinada kalacak ve o 1 haftanın sonunda ikinci kez PCR testi yaptırmadan sokağa çıkamayacaklar.
◊ Çin, ülkeyi varyantlara karşı koruyabilmek için 1 yıl daha sınırlarını kapalı tutabileceğini duyurdu.
◊ Aşı karşıtları protestolarına devam ederken, büyük şirketler aşısızlara kırmızı kart göstermeye başladı bile. Morgan Stanley, New York’taki ofislerine aşısız personel ya da müşterilerin girmesine izin vermeyeceğini açıkladı. 12 Temmuz’dan itibaren aşı kartı olmayanların binalara girişleri engellenecek.
◊ Berlin’de karantina sırasında giderek artan bisiklet kullanımı nedeniyle açılan yeni bisiklet yollarının kalıcı olacağı açıklandı. Bisikletçileri koruma altına alacak yeni yaptırımların devreye sokulması bekleniyor.
Sadece geçtiğimiz yıl 5 bisikletçi yaşanan kazalarda hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

IMAX çok şey anlatıyor

1 Temmuz’dan itibaren hayat normale dönmeye yaklaşırken sinemalarda durum nasıl?
Sinema salonlarına girecek miyiz?
Bizleri aylar sonra yeniden o büyülü atmosfere sokacak filmler gelecek mi?
Bu sorulara tünelin sonundaki ışık giderek kuvvetleniyor diye cevap verebilirim.
Bir ipucu bile yeter.
Colin Trevorrow’un yönettiği “Jurassic World” serisinin yeni filmi “Jurassic World Dominion”dan bir IMAX teaser’ı paylaşıldı bile.
Bildiğimiz “Jurassic Park” yıldızlarına yeni oyuncular eklenmiş.
T-Rex ve Giganotosaurus arasındaki savaş devam ediyor.
Evde değil IMAX’te izlenecek filmler, sinema salonlarına geri dönüşün müjdecisi.
Dinozorların hakim olduğu dünyadaki bu yeni maceranın filmi her ne kadar Haziran 2022’de vizyona girecek olsa da teaser’ı bile içimize su serpti, sektörün önünün açıldığına emin olmamızı sağladı.

Yazarın Tüm Yazıları