Ömür Gedik

Napolyon yükseliyor Marvel düşüşte

30 Kasım 2023
Sezonun filmleri belli oldu: “Napolyon” ve “Açlık Oyunları” serisinin son filmi “Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı”. 

Amerika’da ne oluyorsa, bir süre sonra bizde de aynısı oluyor. 
“Açlık Oyunları”, Kuzey Amerika’da 29 milyon dolar kazanarak zirvedeki yerini korurken, toplam hasılatını 98 milyon dolara çıkardı. 
Bizde geçen hafta vizyona giren “Napolyon” ise gişenin ikinci sırasına yerleşti.  
Filmin başrolü şahane bir oyuncu olmasının yanı sıra vegan, çevreci ve hayvan hakları savunucusu olmasıyla da benim en favorilerimden olan, izlemeye doyamadığım Joaquin Phoenix. 
“Dünyada tek bir devlet olsaydı başkenti İstanbul olurdu” cümlesini hiç unutmadığımız Napolyon’un sıradan bir askerden Fransa’nın başına geçmesini anlatan Ridley Scott imzalı filmin 200 milyon dolarlık dev bütçesi malumunuz.
Scott, bu bütçeye yakışan bir filme imza atmış, her dakikası Oscar için “Ben buradayım” diye bağırıyor.
Zamanı gelince bolca bahsedeceğiz.

Yazının Devamını Oku

Kuliste bir güzellik

28 Kasım 2023
Bu güzel çocuk Mia.

Sevgili Cenk Eren’in yıllar önce barınaktan sahiplendiği ve ne mutlu bana ki benim de o zamanlarda buluşmalarına vesile olduğum canım Mia.
Sokaktan ya da barınaktan sahiplenilen çocukların başka bir masumluğu, başka bir duygusallığı oluyor.
Mia da öyle.



Cenk’e her bakışı, her başını dayayışı, ‘iyi ki varsın, iyi ki beni kurtardın, sevdin, ailene kattın’ der gibi.
Cenk Eren, sokak hayvanları için mücadele ederken, satın alma sahiplen vurgusunu her daim yaparak örnek olan ünlülerden. Geçtiğimiz akşam Günay Restoran’da sevgili Tuğçe ve Bayram Yıldız’ın minik kızları Hanzade’nin doğumgünü için toplandığımızda sahne Cenk’e emanetti.

Yazının Devamını Oku

Dünya çapında pislik!

23 Kasım 2023
Bu çocuğu sadece Angelina Jolie mi evlat edindi?

Ona bu yeni hayatını sunanlardan biri de Brad Pitt değil miydi?
Bu neyin, öfkesi, neyin kini!
Angelina Jolie ve Brad Pitt’in evlatlığı Vietnamlı Pax Thien’in 2020 Babalar Günü’nde Brad Pitt için yazdıkları yıllar sonra ortaya çıktı.
“Sen bana yakın olan insanların hayatını sürekli olarak cehenneme çevirdin. Kendine ya da dünyaya istediğini söyleyebilirsin. Ama bir gün gerçek gün ışığına çıkacak. Babalar Günü’n kutlu olsun dünya çapında pislik...”
Şimdi bu çok fazla değil mi?
Çok ayıp değil mi?
Brad Pitt’in hataları olmuş olabilir ama seni hayatına almış, evlat edinmiş biri hakkında haklı, elle tutulur bir neden ortaya koymadan bu kadar da ağır konuşamazsın.

New York’un acımasız yüzü

Yazının Devamını Oku

En çalışkan jüri

21 Kasım 2023
Bir Pantene Altın Kelebek jüri toplantısını daha bitirdik.

Yine bir pazar günüydü. 
Ve yine cumartesi gecesinden kalan pek çok jüri üyesi gibi benim için de hayli erken saatteydi. 
Stüdyodan sabah 06.00’da gelip azıcık uyuyup 12.00’de toplantıda hazır ve nazır bulundum. 
Hasan Can Kaya ve Orkun Ün ile ayılmak için bolca kahve içmemiz gerekti. 
İyi ki de kahveye başvurmuşuz, uzun bir gün oldu. Bu, Pantene Altın Kelebek tarihinin en uzun süren jüri toplantısıydı diyebilirim. 
İzzet Öz etkisi çok tabii. “Onu da izleyelim”, “Bunu da hatırlayalım”, “Bolca tartışalım” modu zaman içinde hepimize yansıyınca akşamı bulduk. 
Güzel de oldu aslında.

Yazının Devamını Oku

Tüm köpekler kısırlaştırıldı

16 Kasım 2023
Demek ki oluyormuş.

Bütün sokak köpeklerini aşılamak ve kısırlaştırmak mümkünmüş. 
Yapanı buldum. 
Artık kimse “Bunun dünya üzerinde örneği yok” diyemeyecek. 
Yapmışlar. 
Bhutan’da yürütülen sistemli ve kararlı çalışma sonucunda ülkede kısırlaştırılmamış ve aşılanmamış tek bir sokak köpeği bile kalmadı. 
Ve dünyada bir ilke imza atıldı.
HSI derneği ile birlikte yürütülen çalışmayla 150 bin sokak köpeği kısırlaştırılırken 32 bin ev köpeğine de çip takıldı. 

Yazının Devamını Oku

Altı Üstü 90’lar

14 Kasım 2023
1996 yılına ait Kral TV Müzik Ödülleri sosyal medyada viral oldu.

İzlerken gözlerim doldu benim de.
Ne şahane zamanlarmış, şarkıları, oyuncuları, sanatçılarıyla.
Ne kadar çok kaybımız olmuş geçen yıllarda.
Onlar hayattayken hayatımız ne kadar da güzelmiş.
90’ların büyüsü diye bir şey var gerçekten. İzlerken uzun zamandır hazırlıklarını sürdürdüğüm projenin ne kadar doğru olduğunu daha da iyi anladım.
90’lı yıllara, biraz öncesine ve günümüze de uzanacak olan müzikli gösteri “Altı Üstü 90’lar”ın yurtdışı turnesine 19 Ocak’ta Berlin’de Theatre 28’de başlıyorum.
90’larla ilgili anılarımızın canlanacağı, o yıllara damgasını vurmuş haberlerin, magazinsel içeriklerin, unutulmaz şarkıların yer alacağı bu eğlenceli ve interaktif gösteride Kral TV’nin bu unutulmaz gecesinden parçalar da mutlaka olacak.

Zürafa kabininde güzellik uykusu

Yazının Devamını Oku

Antalya yerli turisti hedefe aldı

9 Kasım 2023
Antalya, Türkiye’nin turizm haritasında kilit bir konuma yükselirken, bu yükseliş yalnızca yabancı turistleri değil, aynı zamanda yerli turistleri de Antalya’nın konaklama sektörü için son derece önemli hale getiriyor.

Geçtiğimiz günlerde bir turizm fuarında, Kilit Grup Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kilit ile bir araya geldim. 
Kilit Grup, Antalya’nın özel noktalarında ve Nevşehir-Kaymaklı’da farklı segmentlerde birçok otele sahip. Nirvana Cosmopolitan Hotel, Kundu’da. Nirvana Mediterranean Excellence Hotel, Kemer’de ve Nirvana Dolce Vita Hotel ise Tekirova’da.
Ayrıca Nirvana Hotels grubunun dışında, özel konumlarda hizmet veren 16 otel Crystal Hotels çatısı altında hizmet sunuyor.
Crystal Hotels bünyesindeki otellerin yeniden segmentasyon sürecine girmesi, önümüzdeki turizm sezonu hakkında ipuçları veriyor.
Kilit Grup, Nirvana Hotels kapsamında yaptığı renovasyonları, marka ve konsept yeniliklerini Crystal Hotels’e entegre ediyor.
Tolga Kilit, bu yıl Antalya’ya hava yoluyla gelen ziyaretçi sayısının 2019 ve 2022 yıllarını aştığını belirtiyor:
“Ekim ayı bile başarılı geçti. Turizm Antalya’da hâlâ canlı. Umarım kasım ayında da bu ivme devam eder. Sadece havayla doğru orantılı değil, şu anda havalimanına inen ziyaretçi rakamları 2019 ve 2022 seviyelerini geçmiş durumda. Ayrıca Rusya pazarındaki kaybı telafi edebileceğimiz birçok pazar ortaya çıktı. İngiltere, Polonya, Hollanda ve Çekya pazarları büyük bir artış gösterdi; Romanya ise iki katına çıktı. Bu pazarlara bakıldığında, Rusya ve Ukrayna’dan kaynaklanan kayıpları tolere edecek bir seviyeye geldik. Beklenmedik bir şekilde iç pazarda patlama yaşandı ve bu da bize büyük fayda sağladı. Her ülkeye farklı fiyatlar uygulama alışkanlığına son verildi ve tek fiyat politikasına geçildi. Bu, globalleşme adına doğru bir adım. Bu durum, internet üzerinden fiyat araştırması yapan turistlerin güvenini kazanmak açısından son derece önemli. Kimse aldatıldığını düşünmeyecek, kendini daha değerli hissedecek.”

Yazının Devamını Oku

ODTÜ’lü veganlar

7 Kasım 2023
1 Kasım Dünya Vegan Günü için ODTÜ’de yapılan ‘neden vegansın’ başlıklı röportajı izledim.

Gençler öyle güzel anlatmışlar ki, her birine hayran kaldım.
“Veganım, çünkü” diye başlayan cümlelerden bir kaçını sizlerle paylaşmak istiyorum.
“Benim hiçbir zevkim başkalarının temel haklarından daha önemli değil.”
“Çünkü hayvanlar da bizim gibi acıyı hisseder.”
“Çünkü hayvanları seviyorum.”
“Çünkü hayvanların endüstride eziyet çekmesine karşıyım.”
“Tüm türlerin sömürüsüz ve özgür bir biçimde yaşamasını istiyorum.”

Yazının Devamını Oku