2020 rock’ın kralını da aldı

Bu 2020’den hayır gelmeyecek.

Haberin Devamı

Şimdi de bizden müthiş bir yeteneği, olağanüstü bir gitar virtüözünü, rock’ın kralını aldı götürdü.
Gençlik yıllarımın vazgeçilmez rock grubu Van Halen’ın kurucularından Eddie Van Halen kansere yenildi.
Grubun hangi efsane şarkısının hissettirdiklerini sayayım ki Jump’ın verdiği olağanüstü enerji ve çılgın ruh halini mi, “Why Can’t This Be Love”ın, “When It’s Love”ın aşka dair söyledikleri mi...
Ya da Panama’daki gaza gelmelerimizi, çıldırmalarımızı mı. Eddie Van Halen’ın, gitarıyla, attığı sololarla, stiliyle gitaristler dünyasında yeri ayrıydı. Haberi aldığım gece Michael Jackson’ın “Beat It” şarkısına attığı gitar solosunu ve tüm Van Halen şarkılarındaki gitar sololarını oturup tekrar dinledim.
Ve dedim ki rock ölmez, rockçılar da...
Ben “Jump” ile zıplamaya devam edeceğim.

Haberin Devamı

‘Nenem, Babam ve Ben’

Başarı hikayelerine hepimiz bayılıyoruz.
Çok başarı öyküsü okudum, dinledim bugüne dek. Hepsinin ortak noktasında ne var derseniz iki şey söyleyeceğim...
Sağlam bir aile ve çok ama çok çalışmak.
“Nenem, Babam ve Ben” kitabı, adından da anlaşılacağı gibi nenesi ve babasından hayattaki mücadelesinden çok şey öğrenmiş bir işadamının hayat öyküsünü kendi kaleminden anlatıyor.
Berat Beran, Türkiye’nin en önemli ilaç firmalarından biri olan Berko İlaç’ın sahibi.
Kendisini eskiden de bilirdim ama imzalayıp gönderdiği bu kitabı okurken bilmekle kalmadım tanıdım da.
“Kurt sanıyordum ama o bir dişi aslanmış” dediği, iki Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nı gören, 100 yaşına kadar yaşayan nenesi ve okuma yazma bilmediği halde oğlunun okuması için varını yoğunu ortaya koyan babasının hikayeleri derin ve ilham verici.
Beran, Diyarbakır’da yoksul bir mahallede geçen ilkokul yıllarının ardından Maarif Koleji’ni kazanıyor, ardından İstanbul Eczacılık Fakültesi’ni bitiriyor ve İstanbul’dan tekrar baba ocağına Diyarbakır’a dönerek ilk eczanesini açıyor.
Ve işte kitabın beni en çok ilgilendiren kısımlarından biri.
Beran Berat mezun olduktan sonra Diyarbakır’da ilk eczanesini açtığında belirli ilaçların dışında veterinerlik ilaçlarını da satmaya başlıyor.
Bugün de hâlâ aynı hayvan sevgisi ve duyarlılığı devam ediyor Beran’ın, kendisi zaman zaman HAÇİKO vasıtası ile sokak hayvanlarına da ilaç gönderiyor.
Bu parantezi kapattıktan sonra devam ediyorum, veterinerlik ilaçları, protezler de satan bu eczanesinde kendi ilaçlarını kendi imal etmeye karar veriyor.
Ve bir Anadolu eczacısının İstanbul’a gelişi ve Berat Beran’ın kendi ilaç fabrikasını kurmasının hikayesini okuyoruz.
Hiç parası yokken banka kredisi ile fabrika alması, fabrikayı almasının hemen ardından büyük bir iş alarak fabrika parasının çok daha fazlasını kazanmasını şans olarak değil cesaret olarak değerlendiriyor. “Cesaretimle şansımı kendim yarattım, aptallar şansı bekler, akıllılar yakalar” diyor.
Bu başarı hikayesi güzel bir anlatımla “Nenem, Babam ve Ben” adlı kitapta.
Bu inişli çıkışlı ama azimli hikaye bir gün film bile olur belki.
Finale, Anadolu’dan İstanbul’a gelerek eczacılık sektörünün en önemli isimlerinden biri olan, meslek dergilerinde sıkça yer alan, Eczacılık fakültelerinde sunumlar yapan, şiir kitapları ve romanları da bulunan Berat Berat’ın başarılı bir insanda olması gerekenleri sıraladığı listeyi bıraktım.
Başarıya giden yolu örnek almak isteyenlere
Yeterli zekaya sahip olmak, özellikle de duygusal zeka...
Çok çalışkan olmak...
Çok cesur olmak...
Yaratıcı olmak, inovatif düşünceyi benimsemek...
Sabırlı ve inançlı olmak...
Not: Kitapları birlikte okumaya devam edeceğiz. Haftaya genç girişimci, YouTuber Lara Tuksal’ın “Tut Elini” adlı kitabı bu köşede olacak. Hepimize güzel okumalar...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları