Kuzey'in kralı

BU önemli Karadeniz derbisine, Rize şehrindeki taraftarların ilgi göstermemesi beni gerçekten çok şaşırttı.

Haberin Devamı

Üstelik ev sahibi takımın kritik 3 puan mücadelesinde taraftarlarının olmaması, Çaykur Rizespor’a olan inançlarını ‘kaybettiklerini’ açıkça gösterdi. Alt sıralardan tamamen kurtulma çabasındaki Rizespor için fazlasıyla önemli olan bu maçta, ev sahibi 90 dakikaya ‘konuk’ gibi başladı. Özgüvenini yitirmiş gözüken Rizesporlu futbolcular, Karabük’ün maç trafiğinin ağır olmasına dua etsinler...


İLK YARI TRABZON


Sahada bölge paylaşımını çok iyi yapan bir Trabzonspor izledik. Birinci devre attıkları gol dışında çok basit pozisyonları da kaçırmasalardı, maç ilk 45 sonunda bitebilirdi. Özellikle sol tarafı iyi kullanan bordo mavili oyunculara, Mehmet Ekici’nin oyun zekası eklenince Trabzonsporlular, hemen hemen her hücumda kaleci ile karşı karşıya kaldı.
Fakat ikinci yarı dengeler değişti. Ersun Hoca’nın Oscar Cardozo’yu çıkarıp Fatih Atik’i oyuna alması, hücum anlayışını yok etti. Orta sahada yeterince oyuncu varken, neden bir orta saha oyuncusu daha sahaya sürülür ki? Bu hareket, Rizespor’u cesaretlendirdi. Böyle olunca da tehlikeli Rize atakları izledik. Fakat son vuruşlarda başarısız oldular ve Trabzonspor galibiyeti alıp, Kuzey’in Kralı oldu.

Haberin Devamı


ARIKAN KURTARDI


Devre arasında Trabzonspor’a katılan ve sahaya çıktığı karşılaşmalarda inanılmaz bir performans sergeleyen kaleci Hakan Arıkan, Çaykur Rize karşısındaki 3 puanın açık biçimde mimarı oldu.
Hatta öyle kurtarışlar yaptı ki hocasının bütün yanlışlarını kapattı. Umut ediyorum, kalan maçlardaki performansı da en az bunun kadar iyi olur ve takıma olan katkısı artarak devam eder.

Yazarın Tüm Yazıları