Angarya kupa nihayet bitti

Kupa maçlarında ilk turlar her zaman angarya olup kazandıkları paradan çok verdikleri sakat oyuncularla gündeme oturuyorlar.

Haberin Devamı

Bosingwa gibi mesala... Takımın en istikrarlı oyuncuların başında gelen bu arkadaş tamamen kim vurduya gitti. Bir Akhisar maçı için takımdan 2 hafta uzak kalarak ödüyor yanlış statüyü. Benim fikrim TFF derhal bu statüyü finale kadar eleme usulü yapması gerktiğidir. Son 16 asıl birbirlerine eşit güçlerin bir arenada gladyatörlerin dövüşlerine benzer, burada önemli olan doğru zamanda doğru hamleyi yapmak, ilk dakikalarda bu hamlenin nasıl yapılması gerektiğini Sivas gösterdi ve Utaka ile golü buldu.


GOL ATEŞLEDİ


Yediği golden sonra uyanan ve oyunun tamamen rakip sahaya yıkan oyuncular, baskıyı arttırmaya ve özellikle sol taraftan yoğun bir iştahla rakibinin üzerine gitmeye başladı. Bu baskı sonucu istediğini de Yatabare ile aldı ve eşitliği sağladı. Sağlamakla kalmadı bir de Ertuğrul’un ikramını geri çevirmeyen ilk golün sahibi Yatabare ile öne geçti. Fakat futbol öyle bir oyun ki her saniye oyunun içersinde olmak zorundasınız. Öne geçtikten sonra tamamen rakibinin direnci kırıldı derken İshak’ın inanılmaz hatasını affetmeyen Musa yaptığı şık vuruşla ilk yarının skorunu belirlemiş oldu. İkinci yarı Trabzonspor baskıyı artıracağı yerde Sivas’ın temposuz oyununa ayak uydurdu ve hemen hemen hiç bir posizyona girmemesini açıkca yakıştıramadım.

Haberin Devamı


ÖZER ÇOK FORMSUZ


Oynanan lig ve kupa maçlarına bakıldığında takımın en istikrarsız futbolcu olarak Özer göze çarpmakta bu formsuzluğunun muhakkaki bir sebebi vardır, ama takımın iyiliği için biran önce kendini toparlamak zorunda, bu gidiş iyi değil kendisi için.
Nitekim Trabzonspor’u bu kadar sorun ile boğuşurken yakalayan Sivasspor ödülünü geç de olsa aldı ve adını üst tura yazdırdı.

Yazarın Tüm Yazıları