Ogün Temizkanoğlu

Beraberliğe abone

28 Eylül 2014
HER maçta tribünleri böyle boş görmek futbol izleyenleri üzüyordur herhalde.

Bu passolig uygulamsına eğer devlet el atmazsa kulüpler bu kadar borcu nasıl azaltacak merak ediyorum.
Maça geçersek Vahid Hoca kadroda, sakatlıklar dolayısıyla ister istemez rotasyon yapmak zorunda kaldı. Uzun süredir yeterli dakikaları alamayan Soner’in defansif orta saha oynaması açıkçası beni şaşırttı. Fizik yapsı itibarıyla bu mevkiinin oyuncusu olduğunu pek sanmıyorum. Kendisinin biraz daha serbest oynama isteği, tekniğinin iyi olmasından. Eğer bu tarzda oynarsa Trabzon’un daha fazla pozisyona gireceğinden eminim.

GOLÜN HABERCİSİ

TRABZON, ligin iyi takımlarından Kasımpaşa karşısında maça kontrollü başladı. Kazandıkları toplarda çabuk atak yapma istekleri, Trabzon adına olumlu. İleriki haftalarda daha iyi olacağının sinyallerini vermiş oldular. 15. dakikada Musa ile yüzde yüzlük gol pozisyonuna giren Trabzon, 1 dakika sonra takımda oynaması gerektiğini birkaç haftadır dile getirdiğim Yusuf ile muhteşem bir gol buldu. Asist yapan Soner’i unutmamak lazım. Trabzon’da Vahid Hoca, sürekli bu kanatlarla maça başlamak istiyordur. Tabii ki Yusuf ve Sefa performanslarını devamlı yüksek tutarlarsa.

1 NUMARASIN ONUR

Trabzon’un yıllarca orta sahaya güven verecek bir isim transfer edememişti. Vahid Hoca’nın çok istediği Belkalem, bu mevkinin oyuncusu. Harika bir performans ortaya koyan başarılı oyuncu, çizgiden çıkardığı topla da defansif anlamda da etkinliğini gösterdi. Trabzonlu oyuncular anlamadığım bir şekilde ikinci yarı, skoru koruma içgüdüsüyle geri çekilerek hata yaptı. Böyle olunca da gol yememek şans olurdu.
Milli maç sonrasında hedef adam haline gelen, geçen hafta adeta çılgına dönen ve futbolu bırakma noktasına getirilen Trabzonspor’un her şeyi Onur. Sana bir tavsiyem var. Sen kulaklarını tıka ve sadece görevini yap. Sen sadece Trabzonspor’un değil Türkiye’nin 1 numarasısın.

Yazının Devamını Oku

Bu hakemle bir puan iyi

23 Eylül 2014
TRABZONSPORLU oyuncular, son 5 resmi maçta mağlubiyet görmemenin de güveniyle Başakşehir karşısına, daha cesaretli bir oyun anlayışı ve mutlak galibiyet parolası ile çıktı.

Vahid Hoca, bu zamana kadar yaptığı antrenmanlarda belli ki coğunlukla defans anlayışını oturtmaya çalışmış ve bunu da oyunculara çok iyi öğretmiş. Her oyuncu topun arkasında fakat hücum anlayışının oturduğunu söylemek ise mümkün değil.

YUSUF KENDİNİ ELEŞTİRMELİ

Başakşehir oyunu kendi alanında kabul ederek tamamıyla kontraatak oynamaya çalıştı. Hal böyle olunca Trabzonspor orta sahada, hem alan, hem de topu daha çok ayağında tutabilmek için zaman buldu. Sadece final paslarında eksiklikler vardı.
Zeki Yavru, sağ tarafı ilk defa bu kadar çok kullandı. Ve Sefa ile iyi bir uyum içersindeydi. Sürekli defanstan gelip hücüma katıldı. Tabii aynı cümleleri sol kanat için yazmak isterdim ama burada oynayan Musa’nın hücuma hiç katılmaması Trabzonspor’un ofansif anlayısını eksik bıraktı. Ben maçta Yusuf’u çokaradım. Oyuna girdikten sonrasını kasetten izlemesi ve kendine çeki düzen vermesi gerekir.

TFF TEDBİR ALMALI

Yeni transfer Cardozo’nun ilk 11’de olmaması önemliydi. Bir futbolcuya bu kadar para verip yanınızda oturtuyorsanız, burada bilmediğimiz ama yakında öğreneceğimiz bir sorun var demektir. Cardozo’nun, oyuna girdikten sonra görevini yaptığını da belirtelim. Cardozo’yu oynatmak için ille gol mü yemek gerekiyor, sormak lazım.
Hakem Özkahya yönetimiyle sınıfta kalmıştır, bir süre dinlendirilmesinde yarar vardır.

Yazının Devamını Oku

Son saniye mutluluğu

19 Eylül 2014
HER Avrupa maçı hem kulüp, hem de ülke puanı için çok önemlidir, lakin grubun ilk maçı her zaman daha da önemlidir.

Özellikle deplasmanda başlıyorsanız. Çünkü gruba moralli başlamak çok önemlidir. Beklentiler zaten bu gruptan hiç zorlanmadan bir üst tura çıkmaktır. Trabzonspor eksiklere ve uyum sorununa rağmen gruba müthiş bir başlangıç yaptı ve beklentileri boşa çakarmayacağını göstermiş oldu.
Trabzonspor, Fenerbahçe maçının tam aksine bu maça çok daha fazla topa sahip olarak, daha cesaretli bir oyun segileyerek başladı. Vahid Hoca belli ki gruba iyi bir başlangıç yapmak istiyordu ve istediğini de aldı. Keşke her maça böyle başlasa çünkü elindeki oyuncular buna müsait.

CONSTANT VE WARIS
YENİ gelen futbolcunun hep belirli bir süre için uyum sorunu olur. Fakat eğer oyuncular CONSTANT ve WARIS gibi yetenekli ve zeki ise bu sorun en başta çözüldü demektir. Ve Trabzonspor’a çok büyük katkı sağlayacaklardır.
Elinde orta sahayı yönlendirecek olan bir oyuncunuz varken neden Vahid Hoca ısrarlı bir şekilde orta saha oyuncusu olmayan Salih’i oynatmaya çalışıyor bir türlü anlamış değilim. Umarım Vahid Hoca bir an önce bu yanlıştan döner.

Yazının Devamını Oku

Sıfır pozisyon sıfır olay

15 Eylül 2014
TRABZONSPOR’un maça, özellikle ilk 10-15 dakikalık dilimde çok daha baskılı başlayacağını düşünüyordum.

Ama tam tersi oldu. Trabzonspor, Fenerbahçe’ye hem top, hem de saha kontrolünü bıraktı. Buna da ‘oyunu kendi alanında kabul etmek’ denir. Vahid Hoca ısrarla Salih’ten orta saha yaratmaya çalışıyor! Bunca transferler içerisinde bir de oyun kurucu düşünseydi keşke... Hocam olmaz.. Fazla ısrarcı olma bu konuda... Trabzonspor’un geleceğiyle oynama..

YUSUF OYNAMALI

YUSUF Erdoğan’ı bu takımdan kesen Vahid Hoca’ya, sahayı dikine kateden bir oyuncuyu neden oynatmadığını sormak gerekir..
Kanatlar da dün Fenerbahçe karşısında hiç kullanılmadı. Trabzonspor yeni transferleriyle rakibi için tam bir kapalı kutu! Fenerbahçe kime karşı nasıl önlem alacağını bilemedi. Waris ve Yatabare gibi yeni transferleri tam olarak kimsenin izlememesinin avantajıyla oyuna cesaretli hazırlayabilirdi takımı Vahid Hoca..

TEBRİKLER...

TÜRKİYE’de birçok insanın sürekli olarak olay çıkardığını düşündüğü Trabzonspor taraftarını, dün akşamki gibi, aslında sadece takımını destekleyen “Gerçek Trabzonspor taraftarı” görüntüsü için tebrik etmek istiyorum.
Türk futbolunun, böyle maçlara ve böyle güzel atmosferlere çok ihtiyacı var. Stadyuma gelen bordo mavili taraftarlar, futbolumuz adına bazı güzellikleri çok iyi sergiledi. Yalnızca takımlarını desteklediler.

MAÇIN 3 GÜZELLİĞİ

Yazının Devamını Oku

Avantaj Trabzon'da

14 Eylül 2014
Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında bir satranç oynanacak. Bana göre bu satrancı Vahid Hoca daha iyi oynar.

SEZONA flaş transferlerle giren Trabzonspor maalesef beklentileri ilk maçta karşılayamadı. Ligin ilk maçı. Takım kampına katılamayan oyuncular. Uyum sorunu. Kaybedilen 2 puan. Cardozo yine yok ama Trabzonspor, zorlu maça hazır.
TARAFTAR: Saha ve seyirci avantajı Trabzon’dan yana. Geçen sezon yarıda kalan maçı hatırlatmama gerek yok. Umarım bu sezon böyle bir görüntüyle karşılaşmayız. Taraftarın görevi takıma 90 dakika destek vermek.

GÜZELLiKLER KONUŞULSUN

FENERBAHÇE: İlk maçı kendi sahasında oynayan F.Bahçe ligin en hazır ve formda takımı olan Karabük’ü zor da olsa geçti. Önemli nokta, o maça yeni hocasıyla çıkan Fenerbahçe’nin oyun anlayışında geçen sezonu aratması.
HOCALAR: Başlığımı atma sebebim bu maçın skorunu oyuncuların performansı kadar hocaların oyuna müdahalelerinin belirleyecek olması... Bir satranç oynanacak. Bana göre bu satrancı Vahid Hoca iyi oynar.
VE SONUÇ: Çatılara yerleştirilmiş keskin nişancıların değil, futbolun saha içerisindeki güzelliklerinin konuşulduğu bir maç olmasını istiyorum. Umarım içeride de dışarıda da bayram havası olur.

Yazının Devamını Oku

Restler ve jestler

1 Eylül 2014
MAÇTAN önce altını çizmemiz gereken şeyler var. Halilhodzic’in, “Bu böyle olmaz, istediklerim yapılmazsa ben giderim” diyerek çektiği rest...

Ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nun futbol camiasını da şaşırtan transferleri... Hami Mandıralı, Zokora, Malouda ve Colman için, “Bunlar Trabzonspor’a uymuyor” dediğinde, “Benim transferlerimi eleştiriyorsun” diye düşünen zihniyet, şimdi Halilhodzic’in isteğiyle bu oyuncuları da yolladı. Maksat uyum olsun, doğrusu da bu olmalı zaten...

Fakat kadroya baktığımızda Cardozo’nun olmadığını görmek, Trabzon’un daha ligin 2. maçında Fenerbahçe maçına ‘final’ gibi baktığını gösteriyor. Ligin ilk maçını garantilemeden Fenerbahçe maçı için bir oyuncuyu riske atmamak, aslında Trabzonspor’u riske atmaktır. Bu başkanın mı, yoksa hocanın kararı mı bilinmez ama büyük bir hatadır bence... Kaldı ki Trabzonspor bu maçta çok önemli iki puan bıraktı.

SAĞ ŞERİT KAPALI MI?

TRABZONSPOR neredeyse bütün ataklarını sol taraftan geliştirdi. Sağ tarafından bir atak ya da oyun kurma neredeyse olmadı. Cardozo’yu anladık ama sağ taraf da mı kendini Fenerbahçe maçına sakladı? Geçen sezondan takım içerisinde sadece 3 oyuncunun olması, takımın geç kurulması, uyum sorununun halen giderilmediğinin gözle görülmesi, bu takımın daha çok zamana ihtiyacı olduğunu gösterdi.
Her iki takımın birer şutu direkten döndü koskoca 90 dakikada... Transferde çok para harcayan Trabzonspor’un sadece 1 topu direkten dönüyor, bir de Deniz karşı karşıya gol atamıyor. Üretkenlikten uzak olmak, Trabzonspor’a yakışmadı.

TARAFTAR NEREDE?

Yazının Devamını Oku