Ogün Temizkanoğlu

Son nefeste

6 Ocak 2015
SON oynanan ve büyük bir hüsranla sonuçlanan Eskişehir maçı belli ki akıllarını başlarına getirmemiş Trabzonlu oyuncuların. Hiç bir ders çıkarılmamış.

Ersun Yanal neden bu kadar gol yediklerini takıma anlatmamaya yeminli herhalde ve zarar vermeye devam ediyor.
Yaptıklar tek iş kulübü zarara sokmaktan başka birşey değil. Çıkardığı takıma bakılırsa İkinci bir hüsrana ant içmiş Yanal.
Cardozo’nun neden yedek olduğunu bana biri anlatsın arkadaş! Kendisini ipten alana bu tarz hareketler yapılması ilerisi için olumlu hareketler değildir.

TECRÜBE BU MUDUR?

Bir takımı bu kadar rezil duruma düşürmek için herhangi bir amatör hocaya da takımı teslim edebilirdiniz. Oynadığınız takım lig sonuncusu, yetenekleri ve gücü belli. Tecrübe, tecrübe dediniz buyurun size tecrübe! Daha az tecrübeli olan hocalara tahammül edemeyip gönderen başkan, bu hocaya nasıl arka çıkıyor? Oyunu yazayım biraz diyorum fakat saha içerisinde o kadar uyumsuz bir oyuncu topluluğu var ki ne yazım? Al birini vur ötekine...

Yazının Devamını Oku

Ersun Yanal klasiği

31 Aralık 2014
GİTTİĞİ her takımda ilk haftalarda fırtına estiren Ersun Yanal’ın ilerleyen haftalarda klasik düşüş görüntüsüne dönüş yapması kaçınılmazdı.

Küresel ısınmanın gerçekten tehlikeli boyutta olduğunu 2014 yılının son karşılaşmasında da gördük. Trabzon gibi bir şehirde ısının 20 derece olması da bunun bir kanıtı. Bizim dönemlerimizde bu mevsimde zeminler karlı olurdu.
Trabzonsporlu oyuncular yeni yıla erken girmek için az sayıda kendilerini destekleyen taraftarlarına güzel bir galibiyet vermek adına sahaya çıktı. Ve bir an önce de gol atıp rahatlamak istiyorlardı.

YANLIŞ KADRO TERCİHİ
Bunun için de özellikle Yusuf’un tarafını ilk dakikadan itibaren kullanmaya başladı. Fakat Yusuf’un diğer maçlara oranla çok düşük bir performans sergilemesi ve Ersun Hoca’nın da yanlış kadro tercihi tam bir hayalkırıklığı yarattı.

ESKİŞEHİR’İN KUMAŞI İYİ

Yazının Devamını Oku

Çöküş devam ediyor

12 Aralık 2014
TRABZON’a geldiği günden itibaren özellikle kamuoyunda ‘Yerli Mourinho’ diye lanse edilen insan hatta daha da ileriye giderek Fatih Sultan Mehmet ile eş tutulan bir hoca...

Acaba onu bu kadar büyütmek ne kadar doğru? Onu eleştirmek lazım. Bir G.Saray maçını farklı kazanmak her şeyin düzeldiği anlamına gelmez, bunu da geçtiğimiz 90 dakikada ve en son oynanan Beşiktaş maçında iyi bir şekilde gördük. Beklenenin aksine Trabzonspor alınan farklı Beşiktaş mağlubiyetinden iyi bir ders çıkaramamış.


EKİCİ KENDİNE GEL!


SEZON başında kadroya katılan, kazanılan bütün galibiyetlerde en önemli rolü oynayan Mehmet Ekici’nin alınan son Beşiktaş ve Legia mağlubiyetlerinde hiçbir varlık gösterememesi ve sezon başındaki performansına çok uzak bir oyun sergilemesi, herkesin aklında büyük bir soru işareti bırakmıştır. Eğer sen bu takımın vazgeçilmezi olmak istiyorsan aklını başına topla ve sahada ruhunu ortaya koy!


TUR GARANTİ


Yazının Devamını Oku

Trabzonspor ders çıkarmalı

8 Aralık 2014
Herhalde Bilic bile bu kadar kötü bir Trabzon beklemiyordu. Tamam kaybedilen tek bir maç, ama başta Ersun Hoca olmak üzere futbolcular gereken dersi çıkarmalı.

HER iki tarafta hızlı futbol oynatmayı seven teknik direktörlere sahip... Burada en büyük avantajı kim yakalayacak diye düşünüyordum, tek bir cevap vardı aslında? O da hamleleri doğru yapan kazanacaktı. Bilic dersine iyi çalışmış. Maça Beşiktaş çok hızlı ve baskılı başladı üzerine de kaleci Fatih’in büyük hatasını affetmeyen Veli ile golü bulunca çok rahatladılar.
İki noktaya dikkat çekmek isterim son haftalarda oynanan takım oyunundan hiçbir eser yoktu Trabzonspor adına futbolcular bu önemli maça hiç iyi konsantrasyon olamamışlar, bu da bütün maç boyunca bariz bir şekilde görüldü.

ORTA SAHA KAYIP


HAFTALARDIR orta sahayı öve öve bitiremediğim, başta Özer ve Mehmet olmak üzere böyle önemli bir müsabakada hiçbir katkı sağlayamamaları takım adına çok olumsuz bir görüntüydü. Başta bu ikili olmak üzere hiçbir oyuncunun Beşiktaşlıların çabuk oyununa cevap verememesi kaybedilen 3 puanın başlıca nedeni oldu.
Böyle mi şampiyon olmak istiyorsunuz.
Şampiyon olmak istiyorsanız sadece orta sıralardaki takımı yenmekle olunmaz. Önce kafada başlar kazanmak, özellikle sizin için 6 puan değerinde bir maçınız varsa, hiçbir önlem alınmaması herhalde dün gecenin en büyük hayalkırıklığı oldu... Beşiktaş’ın sezon başından beri sürekli kanatlardan çabuk oyun anlayışına ve orta saha baskısına karşı derslerini iyi çalışmadıkları zaman takımın ne hallere düştüğünün net bir fotorafını gördük. Umarım başta Ersun Hoca olmak üzere futbolcularda bu vasat görüntüyü görmüşlerdir ve gerekli dersi çıkarmışlardır.

TOLGA YATMADI BİLE

Yazının Devamını Oku

Şaşırdım hem de çok

5 Aralık 2014
BÜYÜK sürprizlerin yaşandığı kupa maçlarında, bazı takımların yedek ağırlıklı veya A2 takviyeli çıktıkları mücadelelerde hüsranla ayrıldıklarını gözlemledik.

Ersun Hoca, geldiği günden beri altyapıya önem vereceğini söyledi. En büyük fırsat da bu maçlarda olur. Karşınızda 2. Lig ekiplerinden Keçiörengücü var ve eğer gençleri kazanmak istiyorsanız bu maçlarda onlara güven aşılamalısınız. Onlara şans vermelisiniz.
Tamam, yıldız oyunculardan yoksun maça çıktınız fakat hiçbir altyapı oynatılmaması beni şaşırttı. Tamam, az süre alan oyunculara yer verdiniz ama bu tecrübeli abilerinin yanlarında 1-2 tane altyapı oyuncusu görmek isterdim.

KENDİNİZİ SORGULAYIN
ZAYIF rakibi karşısında Trabzonspor bir mucize yaşamamak için kadro olarak işi baştan sıkı tutmuş. Sahaya çıkan oyuncular aynaya bakıp ‘Bu takımda niye ilk 11 oynamadıklarını’ sorgulamak ve bu formanın bu kadar ucuz olmadığını anlamak zorundalar. Başta da bu maça kaptan olarak çıkan Soner... Hiçbir varlık gösterememiş olması, eski bir milli oyuncu olarak ben de tam bir hayal kırıklığı yarattı.
Rakibin 2. Lig’de olsa bile onlar kadar mücadele etmiyorsanız puan ya da puanlar kaybetmeye mahkumsunuz.

Yazının Devamını Oku

Şaha kalktı

2 Aralık 2014
Bir tarafta 3 diğer tarafta 2 teknik direktör degiştirmiş iki takımın mücadelesinin aslında çok heyecanlı geçmesini bekliyordum...

Her iki tarafta son haftaların formda ve açık futbol oynamayı seven ekipleri. Yoğun yağmur oyunun hızını keser diye düşünen taraftarlar, bu futbol şölenini gördükten sonra takımları alkışlamayı unutmamıştır umarım.
Ersun Hoca defans oyununu çok fazla oynatmayı sevmiyor ve takıma gelir gelmez öğrettigi tek bir olay vardı.. Hücüm... O da bir tane yiyorsan, iki tane atmak zorundasın. Bunu da oyuncular çok iyi benimsemiş.


YÜRÜŞÜYÜŞE DEVAM


BU galibiyetin başka bir önemi de üst sıralara tırmanmak için 4 basamak birden yükselmesi ve emin adımlarla zirve yürüyüşüne devam etmekti. Ağır saha şartlarında rakibi çökertmenin en iyi yolu kanatları kullanmaktır. Özellikle de takımınızda Sefa ve Yusuf gibi etkili kanat oyuncularınız varsa... Nitekim sol kanattan gelişen organize atakta Özer’in güzel ortasına Tosic’in hatası eklenince gollerin ustası Cardozo’nun düzgün vuruşu ile öne geçti bordo mavililer. Trabzonspor sonraki dakikalarda oyun kontrolünün kendilerinde olacağının sinyalini vermiş oldu.
Her top kaybının ardından topa pres yapan bir Trabzonspor izlemek gerçekten keyif verdi... Bunun yapılabilmesi için bloklar arasının en kısa mesafede olması gerekir, bunun da en güzel örneğini veriyor Trabzonspor.


Yazının Devamını Oku

Güle oynaya

28 Kasım 2014
Bir takımda bu oyun anlayışını, ahengi engelleyen birinden kurtulduğu zaman zaten var olan gücüyle her takıma korkulu anlar yaşatacak bir Trabzonspor izlemeye devam ediyoruz.

Ama Vahid hoca her türlü tecrübesine rağmen bu takımı engellemeyi nasıl başarıyordu, akıl alacak gibi değildi.
Bu takım doğru ellerde, 10 kişi değil 9 kişi bile kalsalar eminim ki o eski Trabzonspor ruhu tekrar ortaya çıkacaktır.
Takım halinde oynamaya başladıklarından beri hiç bir engele çok kolay bir şekilde takılacaklarına inanmıyorum. Başta kaptan Bosingwa olmak üzere Ekici ve Sefa ile bu takımı izlemek artık bir zevk haline gelecektir.
İleriki haftalarda Ersun hocanın kondisyon olarak bu takımı çok daha üst taraflara taşıyacağından hiç bir endişe duymuyorum. Bunu da 10 kişi kaldıktan sonra çok daha net bir şekilde gördük.

KAPTAN BOSINGWABir kaptanın saha içinde nasıl davranması gerektiğini, arkadaşlarını nasil yönlendirdiğini ve nasıl bir performans sergileyeceğini sorarsanız herhalde herkes benim gibi ‘Bosingwa’yı izleyin’ der. Türkiye’de bazı takımlarda çoğu zaman sadece sağ koluna bandı takanlara sesleniyorum, Bosingwa’yı örnek alın ve kazanın.

Yazının Devamını Oku

Mucize gerçekleşebilir

23 Kasım 2014
SEZON başından beri bu kaliteli takımın yanlış ellere teslim edildiğini yazdım ama sakalım yok ki dinlesinler..

İddia ediyorum bazı oyuncular gerçek mevkiinde oynatıldığı zaman Trabzonspor bu kalitesiyle ligde F.Bahçe ile şampiyonluk için çekişen diğer aday olur. Hatta daha da ileriye gidiyorum ve diyorum ki, geçen sezon F.Bahçe’nin yaptığını bu sezon Trabzon yapabilir, nedir o? Nisan ayında şampiyonluk kutlaması...
Bu futbolcuların biraz özgüvenle neler başarabileceğini iyi biliyoruz, bu özgüveni de sağlayacak olan o tecrübeye sahip, Yanal. Başka kimse bunu sağlayamaz ne başkan ne de başkası.


EKİCİ LİDERLİĞİNDE


İLK 45 dakika top belki daha fazla G.Saraylılarda görünmüş olabilir; fakat en net posizyonu Özer’le yakalayan Trabzon top direkten dönmese soyunma odasına önde gidebilirdi.
Fakat Ersun Hoca oyun kurgusunu gol yememek üzerine kurmuş. İlk maç olmasından dolayı bu anlayışı belki yapabilir diyebilirsiniz fakat bu tecrübedeki bir hocadan daha cesaretli bir oyun oynatmasını bekliyorum.

Yazının Devamını Oku