Şero’dan sonra iki kaplumbağa

CHP’nin ünlü maskotu kedi Şero kadar olmasa da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evde beslediği iki su kaplumbağası, siyasetin dumanlı gündeminde ara sıra gülümseten haber olur.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu Ailesi'ne, oğul Kerem’den yadigâr olan iki kaplumbağa, yeni bir yolculuğa çıkacak.

Öğrendik ki, yıllardan beri Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu’yla birlikte yaşayan, Özgür ve Kerem adlı iki kaplumbağanın artık doğal yaşama bırakılmasına karar verilmiş.

Şero’dan sonra iki kaplumbağa

Tabii kastettiğimiz doğal yaşam, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2016’da kurduğu, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği’ne üye olan ve hayvanların doğal yaşam koşullarında bakılmasını esas alan Çiğli Sasalı Doğal Yaşam Parkı.

Kılıçdaroğlu Ailesi'nin büyüyen ve ev koşullarında zorluk çekmeye başlayan iki kaplumbağası için oldukça uygun bir alan bulunmuş. Veterinerler gözetiminde oluşturulan özel alanda yaşayacak Özgür ve Kerem, yeni yolculuğuna yakında çıkacak.

Haberin Devamı

Hayvanların, doğal ortamlarına yakın barınaklarında özgürce yaşadığı, binlerce ağaç ve bitki çeşitliliği ile dikkat çeken Doğal Yaşam Parkı, 425 bin metrekare alan üzerinde 125’ten fazla türe evsahipliği yapıyor. 1500’e yakın hayvan, 240’dan fazla bitki türü bulunuyor.

Parkın içindeki Çocuk Hayvanat Bahçesi’nde, Pony atlar, cüce keçiler, Kamerun koyunları, tavşanlar, tavuklar, hindiler, kaplumbağalar yer alıyor.

Özgür ve Kerem’in yeni yuvası burası olacak.

BU YASA ÇOK KONUŞULACAK
İYİ OLAN KAZANSIN!

Aylardan
beri hazırlıkları süren, spor kulüpleri yönetimlerine sunulan ve bir çok maddesi tartışma konusu olan spor kulüpleri ve federasyonlar yasa teklifi, TBMM gündemine geliyor. Birbirinden ilginç maddeler içeren bu teklif, özellikle sporla yakın ilişkisi olanlarca çok tartışılacak.

Bağımsız bir noktadan bakıldığında toptan eleştirmek veya toptan yeterli olduğunu söylemek mümkün değil. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hazırladığı, spor kökenli AK Parti Milletvekili Alpay Özalan ve MHP’li Milletvekili Saffet Sancaklı’nın katkı sağladığı teklif, kamuoyunu tam ortadan bölmüş gibi.

Teklif, spor kulüplerini borç batağından çıkarmak ve UEFA kurallarına uygun işletmecilik yapmalarını sağlamak açısından son derece anlamlı görünüyor. Örneğin, kulüplerin, gelir ve giderlerine göre denk bütçe hazırlaması, yurt dışı transferleri söz konusu olduğunda, bütçe ölçeklerine uygun plan yapmalarına herhalde kimse itiraz etmez.

Haberin Devamı

Hatta, kulüplerin sporcu alt yapısını geliştirmesi ve buna yatırım yapmalarını sağlayacak hükümler de çoğu kimse tarafından destekleniyor. Genç yerli sporcularının önünü açacak böyle bir destek, aynı zamanda, milli takımların güçlenmesini sağlayabilir.

Ancak, öyle maddeler var ki tartışmalı. Spor kulüplerinin denetimi ve işleyişine ilişkin kurallardan dolayı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı hale getirilmesi en çok eleştirilen konuların başında geliyor. Spor kulüplerinin özerkliğini ortadan kaldıracak bu adımın özellikle futbolda FIFA ile kriz yaşanmasına neden olacağı belirtiliyor.

Bunlar bize ulaşan notlar. İyi olan kazansın!

Yazarın Tüm Yazıları