Kardeş payı!

Bundan 4 yıl önce, Cumhur-başkanı Tayyip Erdoğan’ın aynı zamanda partisinin genel başkanı olmasına olanak sağlayan referandumun ardından, AK Parti’nin 8’inci katında tadilat yapılmıştı.

Haberin Devamı

Mekân, Erdoğan’ın daha sık çalışacağı şekilde elden geçirilmişti. Şimdi bu katta yeni bir tadilat süreci başladı.

Bu seferki çalışmanın nedeni, Binali Yıldırım’ın ikinci genel başkanvekili olarak görevlendirilmesi. Partide herkesin kolay kolay çıkamadığı 8’inci katta, genel başkanın makam odası, toplantı salonu, danışman odalarının yanı sıra, Numan Kurtulmuş’un odası bulunuyor. Şimdi, bir de Yıldırım’a oda yapılıyor.

Öğrendiğimize göre, Kurtulmuş’un odası ile özel kalem ve danışman odalarının bir kısmı bölünerek, Binali Yıldırım’a verilecek. Bu tadilattan sonra Yıldırım, genel merkezde düzenli çalışmaya başlayacak.

Partide herkes iki genel başkanvekili sisteminin nasıl işleyeceğini merak ediyor. Bu tür makamlarda, her zaman “birinci sorumlu” olur. Erdoğan, şimdiye kadar bunun işaretini vermedi.

Haberin Devamı

Partinin büyük kongresinde Binali Yıldırım’ın adının ilk sıraya yazılmasını mesaj olarak okuyanlar oldu. Kurtulmuş ekibinin böyle bir sıralama olmadığına ilişkin yorumlar yaptığını öğrendik.

Geçen günlerde yapılan il başkanları toplantısında kısa bir süre dışarı çıkarak telefon görüşmeleri yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, oturumu yönetmesi için Binali Yıldırım’ı görevlendirdiğini biliyoruz. Bu görev daha önce Kurtulmuş tarafından yürütülüyordu. Anlamlı mı bilinmez, ancak bilinen, Yıldırım’ın gittiği yerde kendisine alan açtığıdır.

Şimdilik iki siyasi, hem odalarını hem de görevlerini kardeş kardeş paylaşmış görünüyor!

GECE YARISI, SESSİZCE

Aylardan
beri oynanan loto, hiç kimsenin tahmin edemediği biçimde sonuçlandı. “Gece yarısı, sessizce ve sınırlı” kabine değişikliği, “hayırlı cumalara” ve “Marmaris tatillerine” yüklenen anlamları da boş çıkardı.

Kabine değişikliğinin kapsamı konusunda son birkaç ay içerisinde farklı senaryolar ortaya atıldı, farklı isimler yazıldı çizildi. Geniş bir değişiklikten başlayıp, üç kişiye kadar indirildiği iddiaları... Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her Marmaris tatilini kabine değişikliğine yoran kulisçilerin eli bir kez daha boş kaldı.

Öğrendiğimize göre, Erdoğan, Marmaris tatili boyunca kabineyle ilgili tek bir çalışma yapmadı. Oradan gelen sinyaller zayıfladığı için, bazıları hariç, kabine değişikliğini gündemde tutan olmadı. Kulislere gelen son bilgi, “Birkaç isimle sınırlı kalacak. Bir gece yarısı kararnamesiyle görürsünüz. Büyük bir açıklama beklemeyin” olmuştu.

Haberin Devamı

Bu nedenle, bizim gibi perde arkasını yakından takip edenler, kabine değişikliğini önemli bir gündem maddesi olmaktan çıkardı. Ve beklenen oldu. Siyasi analiz yapmaya bile gerek olmayan, nedenleri gayet ortada, adeta yüksek bürokrat ataması kıvamında, mini bir değişiklikle yetinildi.

Bakalım konu yeniden ne zaman ısıtılacak...

Yazarın Tüm Yazıları