Kadın avukatları duyun

"Şekli eşitlik değil, gerçek eşitlik” sloganıyla yola çıkan kadın avukatlar, Ankara’da bugün başlayacak Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu öncesinde önemli bir hazırlık yaptılar.

Haberin Devamı

Cinsiyete dayalı şiddet ve ayrımcılığa son verilmesini isteyen kadın avukatlar, bunu sağlayacak ilkelerin Barolar Birliği’nce ilan edilmesi için imza kampanyası başlattılar.

Birçok talep arasında en dikkat çekeni, savunma hakkıyla ilgili: “Din, dil, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği, fikir, yaş, felsefi düşünce, etnik, sosyal ve coğrafi köken, bedensel engel ve benzeri özellikler nedeniyle kadınlara, çocuklara, LGBT’lilere ve azınlıklara yönelik nefret söylemleri içeren beyan ve savunmaların savunma dokunulmazlığı dışında olduğu ve kabul edilemeyeceği açıkça ifade edilerek bu ilkenin; Avukat Meslek Etik, İlke ve Kurallarında açıkça yer alması sağlanmalıdır.”

Bu, tüm temel sorunların çözümü için bir talep. Ayrıca kadın avukatlar, mesleklerini yürütürken karşılaştıkları cinsiyetçi anlayışa da son verilmesini istiyorlar. Doğal olarak çatı örgütlerinden de ‘toplumsal cinsiyet temelli şiddet ve ayrımcılık ile mücadele edileceğini’ taahhüt etmesini talep ediyorlar. Türkiye Barolar Birliği’nin yeni yönetimi, mesleğin ana dinamiğini oluşturan kadın avukatların sesini duymazsa, bu yolda yürürken, çok güçlü bir partnerini kaybetmiş olacak.

Haberin Devamı

GÖZLER MERT FIRAT’I ARADI

Ünlü
sanatçılardan Sezen Aksu’yu, Tarkan’ı veya Sertap Erener’i TBMM koridorlarında görmek pek alışılmadık bir şeydir. Parlamento muhabirlerinin, yıllar önce Meclis’i ziyarete gelen Tarkan’a, “Sayın Tevetoğlu” diye başlayan resmi tondaki soruları, kendisini şaşkına çevirmişti. Bu kez, milletvekilleri oyuncu Mert Fırat’ı görmek istediler ama olmadı.

Kadın avukatları duyun

TBMM Dilekçe Komisyonu’nun Sosyal Kooperatifcilik Alt Komisyonu, kooperatifçilik, yardımlaşma ve destek projeleri yürüten kurumların temsilcilerini Meclis’e davet etti. İhtiyaç Haritası Yardımlaşma Fikri Mülkiyet Hakları ve Proje Danışmanlığı Kooperatifi Başkanı Ali Ercan Özgür komisyona geldiğinde milletvekilleri Mert Fırat’ın da toplantıda olacağını sandı.

Alt Komisyon Başkanı AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, gözlerin Mert Fırat’ı aradığını açıkça da dile getirdi. Kooperatifin iyi niyet elçisi görünen Mert Fırat’ın medyatik kişiliğinin çalışmalara ne tür katkı sağladığı gündem oldu. Kooperatif Başkanı Özgür ise Fırat’ın aktif bir yönetici olup olmadığının ayrıntısına girmeden, kendisinin daha önceden belirlenen bir program nedeniyle Moskova’da olduğunu, ancak isterlerse başka bir zaman yine gelebileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kooperatifin başkanı, AB fonu destekli projelerini, kadın kooperatiflerini desteklemek için yaptıkları çalışmaları anlatadursun, Mert Fırat’sız toplantı hayal kırıklığı yarattı.

Yazarın Tüm Yazıları